Научни сарадник у кулинарству (АЦА)
Sullivan University
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Louisville, Сједињене Америчке Државе
Jezici
Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
18 - 21 meseci
Tempo
Redovne studije
Školarina
USD 520 / per credit
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Sep 2024
Uvod
Svrha programa јe da diplomtsima pruzhi osnovno razumevanje kulinarske industriјe. Diplomtsi ћe pokazati osnove u pripremi hrane, kontroli inventara, sanitarnim uslovima i kreativnim metodama kuvanja. Uspeshni diplomtsi su spremni da kombinuјu ove osnovne osnove sa lichnim duhom. Program ukljuchuјe kulinarski praktikum (eksternship), koјi ћe se zavrshiti na odobrenom mestu. Kroz praktikum na odobrenom mestu, studenti stichu praktichno iskustvo.
galerija
Prijem
Stipendije i finansiranje
Dostupno јe nekoliko optsiјa za stipendiјe. Molimo posetite veb lokatsiјu univerziteta za vishe informatsiјa.
Nastavni plan i program
Kursevi
- Osnovna kulinarska teorija
- Prirodne nauke/Matematika Izborni
- Osnovne kulinarske veštine Laboratorija
- Garde Manger Theori
- Garde Manger Laboratorija
- Laboratorija naprednih kulinarskih tehnika
- Restoran Praktikum
- Sanitarna služba za hranu
- Osnovna ishrana
- Internacionalna kuhinja
- Kontrola hrane i pića
- Upravljanje ugostiteljstvom i nadzor
- Vina i žestoka pića
- Nauka o pečenju
- Kompozicija I
- Osnove pečenja
- Informaciona pismenost
- Osnovne strategije za primenjene komunikacije (ESAC)
- Principi matematike
- Humanitije/Likovna umetnost Izborni
- Društvene/bihevioralne nauke Izborni
Ukupno kreditnih sati: 94
Dužina: 21 mesec, 18 meseci ubrzano (dan)
Trajanje vremena za završetak programa variraće u zavisnosti od broja kurseva po terminu, razvojnih kurseva kada je to potrebno, prihvaćenih kreditnih transfera, nedostatka kontinuiranog upisa itd.
Program Školarina
Mogućnosti za karijeru
Gde će vas odvesti diploma iz Sullivana?
Sa saradnik nauke u kulinarstvu diplomu iz Sullivan University, ćete steći veštine i iskustvo koje je potrebno da rade svoj put do vrha u mestima kao što su:
- Restorani
- Hoteli i odmarališta
- Brodovi za krstarenje
- Bolnice
- Obrazovne institucije
- Preduzeća za posredovanje u hrani
- Istraživačke i razvojne kuhinje
Naša kulinarska umetnost stepen će vas pripremiti za mnoge mogućnosti koje mogu dovesti do drugih uloga u prehrambenoj industriji pored tradicionalnog kuvara, uključujući:
- Vlasnik restorana
- Stilista hrane
- Ugostitelj
- Lični kuvar
- Nutricionista
- Naučnik o hrani
- Menadžer hrane i pića