Keystone logo

2 Akademski kurs Programi u Scenska umetnost Studije filma Teorija filma 2024

Filteri

Filteri

  • Scenska umetnost
  • Studije filma
  • Teorija filma
Polja studija
  • Scenska umetnost (2)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Akademski kurs Programi u Scenska umetnost Studije filma Teorija filma

Šta su studije teorije filma?
Teorija filma proučava istoriju, teoriju i kritiku kinematografije. Naučićete kako da opišete i procenite različite aspekte kinematografije kroz različite pristupe, uključujući filozofiju, marksizam, psihoanalizu, rasu ili pol. Može nam pomoći da bolje cenimo filmove koje gledamo i razumemo poruke koje pokušavaju da prenesu.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz teorije filma?
Postoji mnogo različitih puteva karijere koje možete pohađati diplomu iz teorije filma. Mogli biste raditi kao filmski kritičar, filmski programer ili istoričar filma. Takođe možete raditi u oblasti filmskog obrazovanja, podučavajući druge o umetnosti i istoriji kinematografije. Ili biste mogli da iskoristite svoje znanje o teoriji filma da biste nastavili karijeru u samom filmskom stvaralaštvu. Koji god put izabrali, diploma iz teorije filma pružiće vam kritičko razmišljanje i analitičke veštine koje su vam potrebne za uspeh.

Različite vrste stepeni
teorije filma Nivo stepena teorije filma može varirati u zavisnosti od institucije i programa. Diploma iz teorije filma može biti potrebna za neke poslove na ulaznom nivou u industriji, ali magisterij ili doktorat može biti potrebno za napredne pozicije. Mnogi univerziteti nude teoriju filma kao deo većeg humanističkog ili umetničkog nastavnog plana i programa. Teoretičari filma mogu proučavati i druge aspekte filma, kao što su istorija, kritika i produkcija.

Šta ću studirati tokom diplome teorije filma?
Proučavaćete razne teme vezane za teoriju filma, uključujući istoriju i evoluciju filma, različite žanrove filma i kako analizirati i interpretirati filmove. Proučavaćete kritičke pristupe teoriji filma, kao što su feministička teorija filma, teorija marksističkog filma i psihoanaliza. Pored toga, imaćete priliku da detaljno proučavate određene filmove i da primenite teorije koje ste naučili na sopstvenu analizu ovih filmova.