Keystone logo

3 Akademski kurs Programi u Društvene nauke Studije geografskih oblasti Studije kulture i civilizacije Latinske Amerike 2024

Filteri

Filteri

  • Društvene nauke
  • Studije geografskih oblasti
  • Studije kulture i civilizacije Latinske Amerike
Polja studija
  • Društvene nauke (3)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Akademski kurs Programi u Društvene nauke Studije geografskih oblasti Studije kulture i civilizacije Latinske Amerike

Šta je Latinoameričke studije?
Latinoameričke studije pokrivaju istorije, društva, kulture i politiku Latinske Amerike.

Šta mogu da uradim sa diplomom latinoameričkih studija?
Studenti sa diplomom iz latinoameričkih studija mogu raditi u obrazovanju, vladi, biznisu ili istraživačkim organizacijama, kao i neprofitnim pravima ili nevladinim organizacijama.
Zašto proučavati američke studije Larin? Latinska Amerika je region sa bogatom i složenom istorijom, razumevanjem istorija različitih zemalja Latinske Amerike, možemo bolje razumeti današnji dan. Pored toga, Latinska Amerika je region koji raste na značaju i politički i ekonomski, zbog čega je važno razumeti kulture i društva tog područja kako bi se bolje sarađivalo sa njima. Proučavanje latinoameričkih studija može nam pomoći da razvijemo empatiju i razumevanje za ljude koji žive u ovom regionu, važni za lični rast i ključni za razvoj konstruktivnih odnosa između Latinske Amerike i ostatka sveta.

Latinoameričke studije stepeni
Možete studirati diplomu i magisterij, kao i doktorat iz latinoameričkih studija. Neki programi se fokusiraju na određenu zemlju ili region, dok drugi nude opštiji pregled Latinske Amerike. Programi obično uključuju kurseve u istoriji, politici, sociologiji, antropologiji i književnosti. Mnogi programi uključuju i kurseve jezika, omogućavajući studentima da postanu vešti španski ili portugalski.