Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite višestruki Akademski kurs Programi u Porodična psihologija 2023

1 Akademski kurs Programi u Porodična psihologija 2023

overview

Šta je porodična psihologija?
Porodična psihologija je naučna studija porodične dinamike i načina na koje porodice međusobno komuniciraju. Usredsređena je na to kako porodice funkcionišu u smislu njihovih odnosa, komunikacije i ukupne strukture. Porodični psiholozi rade na tome da shvate kako porodice komuniciraju i kako mogu da poboljšaju svoje odnose. Takođe rade na pomoći porodicama u kriznim vremenima, poput razvoda ili smrti. Porodični psiholozi takođe rade sa decom i adolescentima kako bi im pomogli da se nose sa porodičnim pitanjima. Oni mogu da rade sa roditeljima kako bi ih naučili efikasnim veštinama roditeljstva ili pomogli porodicama da se nose sa teškim pitanjima kao što su zloupotreba supstanci ili nasilje u porodici. porodični psiholozi takođe mogu da obezbede terapiju porodicama koje prolaze kroz težak period.

Šta mogu da uradim sa diplomom porodične psihologije?
Diploma porodične psihologije može dovesti do karijere u istraživanju, nastavi ili kliničkoj praksi. Porodični psiholozi mogu da rade u bolnicama, klinikama, privatnim ordinacijama ili istraživačkim laboratorijama. Oni takođe mogu da rade u školama, vladinim agencijama ili organizacijama koje pružaju usluge porodicama. Mnogi porodični psiholozi takođe biraju da se bave karijerom u obrazovanju ili javnoj politici.

Različite vrste stepena
porodične psihologije Diploma porodične psihologije obično će trajati četiri godine da se završi. Tokom studija, ponećete kurseve o temama kao što su porodična dinamika, ljudski razvoj i komunikacija. Takođe ćete imati priliku da učestvujete u stažiranju ili plasmanu na terenu. Za završetak master studija porodične psihologije obično će biti potrebno dve do tri godine. Tokom studija, ići ćete na napredne kurseve o temama kao što su psihopatologija, procena i intervencija. Takođe ćete imati priliku da sprovedete istraživanje i napišete tezu. Doktorska diploma porodične psihologije pripremiće vas za karijeru u istraživanju ili kliničkoj praksi. Tokom studija, ići ćete na napredne kurseve o temama kao što su psihopatologija, procena i intervencija.

read_more

filters

  • Zdravstvena zaštita
  • Mentalno zdravlje
  • Psihologija
fields_of_study
  • Zdravstvena zaštita (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format