Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 2 Akademski kurs Programi u Menadžment parkova 2023

2 Akademski kurs Programi u Menadžment parkova 2023

overview

Šta je upravljanje parkom?
Upravljanje parkom je proces planiranja, razvoja i održavanja parkova i rekreativnih područja. Ovo uključuje prirodna i izgrađena okruženja, a mogu ga sprovoditi vladine agencije, neprofitne organizacije ili privatne kompanije. Menadžeri parka rade na tome da osiguraju da su ova područja sigurna i prijatna za sve posetioce, a istovremeno štite resurse u njima.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz Park Management?
Postoji veliki broj opcija karijere na raspolaganju onima sa diplomom u upravljanju parkom. Mnogi menadžeri parka rade za vladine agencije, kao što su Služba Nacionalnog parka ili Biro za upravljanje zemljištem. Drugi mogu raditi za neprofitne organizacije, kao što su Nature Conservanci ili Sierra Club. Drugi se mogu zaposliti u privatnim kompanijama koje upravljaju parkovima i rekreativnim područjima. Bez obzira gde radite, vaš posao će biti da osigurate da je park ili prostor za rekreaciju za koji ste odgovorni dobro održavan i dostupan svima koji ga koriste.

Koje vrste stepena su u upravljanju parkom?
Postoji veliki broj različitih stepeni dostupan u upravljanju parkom. Možete zaraditi diplomu saradnika, koji će vas pripremiti za pozicije na ulaznom nivou na terenu. Diploma će vam pružiti sveobuhvatnije obrazovanje i otvoriti više mogućnosti za posao. Ako ste zainteresovani za napredne studije, možete nastaviti magistarski ili doktorat u upravljanju parkom. Bez obzira na nivo obrazovanja koje nastavite, moći ćete da pronađete karijeru u upravljanju parkom koja odgovara vašim potrebama.

Šta ću studirati tokom mog stepena upravljanja parkom?
U zavisnosti od nivoa stepena koji nastavite, vaši kursevi u upravljanju parkom će varirati. Studijski program saradnika obično će se fokusirati na opšte zahteve obrazovanja, dok će diplomski program uključivati više specifičnih kurseva u upravljanju parkom. Ako nastavite magistarski ili doktorat, vaši kursevi će biti još više fokusirani na upravljanje parkom, a vi ćete imati priliku da sprovede istraživanja na terenu.

read_more

filters

  • Turizam i Ugostiteljstvo
  • Menadžment parkova i površina i objekata za rekreaciju
  • Menadžment parkova
fields_of_study
  • Turizam i Ugostiteljstvo (2)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format