Keystone logo

8 Akademski kurs Programi u Zdravstvena zaštita Kurs za medicinske sestre i tehničare hitne pomoći Medicinski tehničari hitne pomoći 2024

Filteri

Filteri

  • Zdravstvena zaštita
  • Kurs za medicinske sestre i tehničare hitne pomoći
  • Medicinski tehničari hitne pomoći
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (8)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Akademski kurs Programi u Zdravstvena zaštita Kurs za medicinske sestre i tehničare hitne pomoći Medicinski tehničari hitne pomoći

Šta je hitna?
HITNA pomoć važi za hitnog medicinskog tehničara. HITNA pomoć je obučeni profesionalac koji pruža hitnu medicinsku negu pacijentima kojima je potrebna. Hitna pomoć obezbeđuje osnovnu podršku za život, koja uključuje reanimaciju i upotrebu AED-a (automatizovani spoljni defibrilator). Oni su takođe obučeni da procene stanje pacijenta i obezbede lečenje od povreda i bolesti. Hitna pomoć je često prvi koji reaguje na mestu vanrednog stanja, i igra vitalnu ulogu u nezi pacijenata.

Kako mogu da postanem hitna pomoć?
Oni koji žele da postanu EMT mogu da pronađu programe na mnogim državnim fakultetima i tehničkim školama. EMT stepeni su dostupni i na nivou saradnika i prvostupnika. Programu emt pridruženih diploma obično će biti potrebno dve godine da se završi, dok će program diplome neženje trajati četiri godine. Hitna pomoć mora da završi akreditovani program obuke da bi stekla pravo na sertifikaciju.

Šta ću studirati tokom emt diplome?
EMT programi obuke obuhvataju različite teme, uključujući anatomiju, fiziologiju, hitne medicinske procedure i farmakologiju. Studenti u EMT programima takođe će učiti o proceni pacijenata, vitalnim znacima i kako efikasno komunicirati sa pacijentima i njihovim porodicama.