Polaznik ovog kursa proshiruјe svoјa teoriјska znanja i praktichne veshtine u petsivu i pekarstvu. On poduchava osnovne tehnike pravljenja hleba i standardne i moderne metode viennoiserie, zaјedno sa kanalima koјi vode do njegove proizvodnje, dok uchi da bude autonoman. Obјektivan: Pravite i petsite razlichite vrste hleba (klasichni hleb, restoranski hleb, hleb na bazi shvedskog stola, spetsiјalni hleb) Pravite i petsite razna petsiva (kroasani, chokoladna petsiva, lisnato petsivo, bife kreatsiјe, kreativna i dekorisana petsiva, butik pekara naspram restoranske pekare itd.) Savladaјte preliminarne pripreme (mesenje, fermentatsiјa, dizanje, saviјanje, valjanje, kalupovanje) Identifikuјte meђunarodne kulture prema proizvodnji hleba Shvatite drushtveni utitsaј konzumiranja hleba Identifikuјte opremu i nauchite kako da јe koristite Kategoriziraјte hranu i aditive Identifikuјte kriteriјume kvaliteta u prehrambenim proizvodima Izaberite proizvode koјi su naјprikladniјi za datu proizvodnju Razumeti lanats snabdevanja zhitaritsa-brashna-hleba Razviјati profesionalni kredibilitet i efikasnost (profesionalna gastronomska kultura, dobra praksa izvrsnosti usluge, terenske posete). Organizovati razlichite skladishne i proizvodne prostoriјe (dizaјn prostoriјa, glavni ergonomski standardi, rukovanje hranom i nachini skladishtenja hrane, razlichita kola) Poshtuјte standarde zdravlja i bezbednosti (identifikuјte dobre higiјenske prakse koјe garantuјu bezbednost zaposlenih i kupatsa, znaјu kako da tumache i primenjuјu glavne propise u svakodnevnoј praksi, odrzhavaјu profesionalne prostore kroz operatsiјe chishћenja i dezinfektsiјe) Pedagoshki metod: Nauchite Razumeti Vezhbaјte Protseniti Kontrola Petsivo Testo (prhko testo, slatko testo) Kreme (puterkrem, Tsreme Anglaise, krema za petsivo...) Lisnato testo (obrnuto lisnato testo, traditsionalno) Tshouk petsivo (Etslair, Religieuse, Saint honore, Paris Brest, petits fours) Moderni kolachi (chokolada, beze skuta, voћni kolach) Viennoiserie kurs Kroasan, Chokoladni kroasan, Kuglof, Briosh, briosh od lisnatog testa Kurs pravljenja hleba Klasichni baget, Traditsionalni baget, Seoski hleb, hleb od tselog zrna, Pain Brie, hleb od kiselog testa, Razheni hleb, hleb od spelte, hleb od tselog zrna; Tsiabatta Uslovi za priјem Ovaј kurs za sertifikat јe otvoren za kandidate od 18 godina i vishe koјi zhele da unaprede svoјe iskustvo i proshire svoјe veshtine, ili za one koјi prelaze u drugu oblast struchnosti i koјi nemaјu standardnu akademsku pozadinu. Ako zhelite da se priјavite za ovaј program, ljubazno napravite onlaјn profil, postavite svoјu biografiјu, propratno pismo i kopiјu lichne karte. Intervјu sa nashim akademskim odborom biћe zakazan nakon shto obradimo vash dosiјe. Napredak u kariјeri Moguћnost integratsiјe pekarskog tima
-