Keystone logo
University of Turku

University of Turku

University of Turku

Uvod

Multidisciplinarni. Međunarodni. Istraživački univerzitet.

Aktivna University of Turkuje akademska zajednica od 25.000 studenata i zaposlenih, koja sprovodi revolucionarna i interdisciplinarna istraživanja. Bavimo se razvojem finskog i međunarodnog obrazovanja i inovacija koje utiruju put svetlijoj budućnosti.

Pored Turkua, imamo kampuse u gradovima Rauma i Pori i operacije širom Finske - sve od Laponije do Arhipelagskog mora.

Efikasno istraživanje

Mi sprovodimo istraživanje i radimo na boljoj budućnosti i blagostanju.

Promovišemo besplatnu, efikasnu i otvorenu nauku. Naše istraživanje je multidisciplinarno i međunarodno, sa ciljem novih, interdisciplinarnih inicijativa.

Naše istraživanje je profilisano kroz šest tematskih oblasti:

 • Biodiverzitet i održivost
 • Buduće tehnologije i digitalno društvo
 • Kulturno pamćenje i društvene promene
 • Deca, mladi i učenje
 • Zdravlje, dijagnostika i razvoj lekova
 • Morske i pomorske studije

10 najboljih razloga za odabir UTU

 • UTU je jedan od najmeđunarodnijih univerziteta u Finskoj.
 • Programi zasnovani na našim snagama u istraživanju.
 • Odlične perspektive karijere za diplomce.
 • Velikodušne stipendije dostupne su talentovanim studentima.
 • Profesori i predavači koji vas izazivaju da naučite.
 • Lična podrška i usluge tokom studija.
 • Savremeni objekti i okruženja za učenje.
 • Širok izbor opcionih i manjih studija.
 • Aktivni studentski život i svestrane aktivnosti.
 • Kompaktni kampus gde je sve blizu.

Opširnije: utu.fi/stepeni

Izjava o misiji

TheUniversity of Turku je međunarodno aktivan i atraktivan istraživački univerzitet čija snaga leži u visokokvalitetnom, multidisciplinarnom istraživanju.

Promovišemo obrazovanje i slobodnu nauku i pružamo visoko obrazovanje zasnovano na istraživanju. Blisko sarađujemo sa finskim društvom i aktivno učestvujemo u razvoju regiona.

Strateški ciljevi

Inspiriramo jedinstvena iskustva učenja i izvanredne ishode učenja

Obrazujemo buduće stručnjake koji će rešavati složena naučna pitanja i socijalna pitanja i izgraditi održivi svet. Obrazovanje koje pružamo podstiče studente ka nezavisnom kritičkom razmišljanju i postizanju sveobuhvatnih ciljeva učenja. Naši diplomci imaju odlične veštine saradnje, sposobnost da stvore posao za sebe i druge, i stručnost koja se može primeniti u različitim sektorima društva.

Negujemo privlačan i izuzetan istraživački ambijent

Istraživanje sprovedeno na etičkomUniversity of Turku je i naučno odlično. Naše istraživanje ima značajan uticaj i zadovoljava buduće globalne izazove. Zatvori nacionalna i međunarodna istraživačka saradnja jača poziciju Univerziteta među vodećim istraživačkim univerzitetima u svetu.

Mi smo proaktivan i dinamičan partner

University of TurkuNosi globalnu odgovornost i proaktivan je partner u razvoju. Odlično istraživanje i obrazovanje stvaraju osnovu za naš sve veći uticaj. Obučavamo stručnjake sa kapacitetom za promene, koji grade održivu budućnost u različitim sektorima društva.

Mi smo aktivna stručna zajednica

Mi smo ravnopravna i raznovrsna univerzitetska zajednica sa jakim skupom vrednosti. Pratimo principe održivog razvoja. Blagostanje naše univerzitetske zajednice je osnova našeg uspeha. Dobrobit se ogleda u motivaciji, besprekornoj saradnji i dobrim rezultatima.

Zahvaljujući našim izvanrednim uslugama, kompaktnom kampusu i aktivnom studentskom životu, međunarodni studenti osećaju se kao kod kuće i sigurno od samog početka svog boravka.

Inspirirajuće istraživačke karijere

Blagostanje čitave univerzitetske zajednice nam je važno. Želimo da podržimo mlade istraživače u njihovoj karijeri i ponudimo istraživačko okruženje i zajednicu koja ih inspiriše jedinstvenim dostignućima i rezultatima.

Preventivni efekat ksilitola na propadanje zuba prvi put je otkriven na Institutu za stomatologijuUniversity of Turku. Svake godine, preko stotinu različitih inovacija i desetine otkrivanja pronalaska potiču iz istraživanja sprovedenog na Univerzitetu. Inovacije iz istraživanja

Kreativan, okretan i inovativan

Razvijamo preduzetnički stav i aktivnosti na celom Univerzitetu. Nudimo platformu rasta za startupe i spinoffove koji proizilaze iz vrhunskih istraživanja.

Izgradite svoju buduću karijeru sa nama

University of TurkuTo je popularna destinacija za razmenu, magistarske studije i doktorske studije. Sarađujemo sa preko 400 univerziteta širom sveta i nudimo našim studentima širok izbor kurseva i programa koji se predaju na engleskom jeziku.

Dobrodošli u Studentski grad Turku

Kampus TurkuUniversity of Turku nalazi se u blizini centra grada i reke Aure u blizini ostalih visokoškolskih ustanova, kompanija Turku Science Park i Univerzitetske bolnice Turku. Područje kampusa proteže se od katedrale Turku pa sve do železničke stanice Kupittaa.

Sve važne usluge za studente, osoblje i posetioce nalaze se u blizini kampusa. Svuda svuda je zgodno ili hodanjem, vožnjom biciklom ili gradskim autobusima Foli.

Zajednički cilj visokoškolskih ustanova Turku i grada Turku je da bude najbolji studentski grad Finske! Aktivni studentski život, jednostavan i dobro funkcionisan javni prevoz i pristupačno stanovanje velika su sredstva Turkua. Čak 99% gradskih studenata visokoškolskih ustanova preporučuje Turku kao studentski grad svojim prijateljima.

Saznajte više o studentskom gradu Turku na Studija u Turku Ioutube kanalu!

Razumni životni troškovi sa mnogim mogućnostima stanovanja, pune javne i privatne usluge, živopisan kulturni život i razne mogućnosti rekreacije na otvorenom od strane okolnog Arhipelaga Sea garantuju da Turku nudi najbolji kvalitet života i da je unosna lokacija za studente, kao i za kvalifikovane profesionalce.

Prema strateškom cilju koji je postavio Grad, do 2029. godine Turku će biti najzanimljiviji grad severnog Baltika, sa snažnim temeljima i u umetnosti i u nauci. Turku gradi jedinstvenu imovinu - kreativnu prerađivačku industriju, biotehnologiju, logističku ekspertizu - kroz pogodnosti klastera i sinergije.

Dobrodošli u Turku, Finska!

Lokacije

 • Student and Admissions Services University of Turku 20014 Turun yliopisto, , Turku

 • Department of Teacher Education Seminaarinkatu 1, 26100, Rauma

Pitanja