Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Uvod

Osnovan 1343. godine, Univerzitet u Pizi je jedan od najprestižnijih univerziteta u Italiji.
Poznati alumni Univerziteta uključuju Galileo Galilei, 3 dobitnika Nobelove nagrade i 2 Fields medalje.
To je među top 3 univerziteta u Italiji (ARVU).
Danas Univerzitet u Pizi predstavlja prestižni savremeni centar za nastavu i napredna istraživanja.

Pisa nudi međunarodnim studentima jedinstvenu priliku da proučavaju i iskuse bogatstvo italijanske istorije i kulture u prelepom i stimulativnom okruženju. Poznat širom sveta po Kose kule, skoro sva njena odeljenja nalaze se u srcu grada. Njegov strateški geografski položaj, međunarodni aerodrom i odlične železničke veze nude mogućnost vikend putovanja u druge delove Italije i Evrope.

***

Kurs Fondacije je jednogodišnji program koji se predaje isključivo na engleskom jeziku, koji premošćuje jaz između srednjoškolskih i univerzitetskih studija i omogućava studentima odgovarajuću akademsku osnovu za diplomu italijanskog jezika na Univerzitetu u Pizi.
Ovaj program je namenjen međunarodnim studentima koji imaju 11 ili 10 godina školovanja i uspešno su završili srednju školu i američkim studentima koji nisu pohađali kurseve naprednog plasmana (AP) tokom poslednje godine srednje škole niti su pohađali 2 godine koledža.

***

Letnje škole su intenzivni akademski kursevi za međunarodne studente i za diplomce.
Uglavnom traju od 4 dana do 6 nedelja i održavaju se u međunarodnom kontekstu, a studenti i predavači dolaze iz različitih delova sveta i sva predavanja na engleskom jeziku.
Karakterišu ih nekonvencionalni nastavni formati (radionice, tutorijali, izleti, kulturni događaji, poslovna svedočenja itd.) I multidisciplinarni pristup. Profesori su stručnjaci u svojim oblastima i imaju veliko interesovanje za ono što rade.
Letnje škole ispunjavaju stroge akademske propise: svaka dodjeljuje najmanje 3 ECTS kredita, a učesnici koji uspešno polože završne ispite dobiće zvanični akademski transkript.

***

Kontakti:

Univerzitet u Pizi
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Piza (PI) Italija
Informacije o kursu Fondacije: [email protected]
Informacije o letnjim školama: [email protected]

Karakteristike kampusa

  Lokacije

  • Pisa

   Pisa, Италија

   • Vinci

    Vinci, Италија

   Programi

   Pitanja