Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Uvod

Dajemo smisao učenja.

Na School of Business Administration, vrhunska istraživanja sastaje sa porodičnom atmosferom regionalnog javnog univerziteta. Naši kampusi su u regionu, ali naše ideje nisu ograničene mestom. Sa skoro 3.000 studenata, pripadamo prilično manjim visokoškolskim ustanovama. Ipak, odnos učenika i nastavnika KSNUMKS: KSNUMKS omogućava našim učenicima da razviju zdrave mentorske odnose jedan na jedan sa svojim nastavnicima, nudeći im uvid i pomoć na načine koji bi bili nemogući u većoj učionici. U okviru Akademije Business Gate studenti dobijaju dragocene praktične veštine rešavanja problema kada rade na stvarnim poslovnim slučajevima. Na Šleskom univerzitetu inspirišemo vaš rast i razvijamo vašu prirodnu kreativnost. Vaša uspešna budućnost je naša pokretačka snaga!

Šleski univerzitet u Opavi (SU), osnovan 1991. godine, ima tri fakulteta i dva univerzitetska instituta:

 • Filozofsko-naukološki fakultet u Opavi
 • Škola poslovne administracije u Karvina
 • Fakultet za javne politike u Opavi
 • Matematički institut u Opavi
 • Institut za fiziku u Opavi

Šleski univerzitet je legitimni član Evropske univerzitetske asocijacije i nosilac prestižne nagrade za izvrsnost ljudskih resursa u istraživanju. U 2022, SU rangiran 231-240 u KS EECA Universiti Rankings. Svi ponuđeni studijski programi u potpunosti su akreditovani od strane Ministarstva prosvete, omladine i sporta Češke Republike.

Otvoreni smo prema svetu.

Da li želite da studirate, radite ili obavljate svoja istraživanja u inostranstvu? Internacionalizacija je jedan od osnovnih kamenja naše misije, SU SBA sarađuje sa više od 60 univerziteta uglavnom u Evropi, ali iu Sjedinjenim Državama, Rusiji, Japanu ili Kini pružajući dovoljno mogućnosti za svoje studente i osoblje, bilo da je to preko Erasmus +, Horizon 2020 ili niz drugih programa razmene i pojedinačnih stipendija.

Može li nauka biti zabavna?

Mladi ljudi koji studiraju na našem univerzitetu sa interesovanjem, energijom i željom da otkriju misterije i otkriju nove stvari daju potvrdan odgovor na pitanje. Studenti postdiplomskih master programa kao i doktorski programi mogu učestvovati u istraživačkim aktivnostima i prijaviti se za jednogodišnju stipendiju na Konkursu studentskih granta.

Karakteristike kampusa

Naš kampus nudi najbolje iz oba sveta, studiranje, kao i društveni život. Studenti mogu imati koristi od naših modernih univerzitetskih prostorija, uključujući domove, biblioteku ili sportske objekte.

Studentski smeštaj

Svi naši međunarodni studenti imaju garantovano mesto u našem univerzitetskom domu Na Vihlidce nalazi samo 10 minuta vožnje autobusom od glavne zgrade fakulteta. Studenti mogu iznajmiti dvokrevetne sobe koje su potpuno opremljene Eduroam vi-fi, nameštajem, posteljinom ili kuhinjskim priborom. Zajednička potpuno opremljena kuhinja dostupna je na svakom spratu, kao i usluge pranja veša. Recepcija je otvorena 24/7. Pored smeštaja, kampus Na Vihlidce je dom naše Univerzitetske biblioteke, Stručni centar za turizam, Odeljenje za turizam i slobodno vreme, Kancelarija za međunarodne odnose, Teretana, pa čak i neke učionice. Smeštaj za studente je vrlo razuman počev od 133€ mesečno.

  Prijem

  Prijava za magistarski program iz ekonomije i menadžmenta (u potpunosti predaje na engleskom jeziku) može se podneti na mreži u roku od nekoliko minuta. Za prijavu se ne moraju priložiti obavezni dokumenti kao što su sertifikati na engleskom jeziku. To je tako jednostavno! U roku od nedelju dana od uspešnog prijemnog ispita, koji se održava na mreži, izdaje se prihvatno pismo.

  Obavezni dokumenti (nakon fizičkog upisa u Karvina, CZE):

  • Zvanično overene kopije diplome dokazuje diplomiranje iz Bachelor, ili follov-up master studijskih programa ili master programa.
  • Kandidati koji su završili diplomski studijski program u inostranstvu će potkrijepiti overenu kopiju ili original odluke o priznavanju inostranog visokog obrazovanja u Češkoj, osim ako međunarodnim sporazumom nije drugačije određeno.

  Zahtevi za vizu

  Stipendije i finansiranje

  Studijske stipendije

  Da bi dodelila izuzetna dostignuća i privukla studente najvišeg kalibra iz celog sveta, Škola poslovne administracije sa zadovoljstvom nudi sistem stipendija za studente upisane u Master program ekonomije i menadžmenta. Svake akademske godine, dekan SU SBA može dodeliti jednokratnu stipendiju u maksimalnom iznosu od 50.000 CZK (oko 2.000 evra) za maksimalno 8 talentovanih stranih studenata. Studenti magistarskih studija takođe mogu dobiti stipendiju zasnovanu na zaslugama za rezultate studija prve godine u rasponu od 10.000 CZK do 50.000 CZK (približno 400 EUR - 2.000 evra) u zavisnosti od njihovog ponderisanog proseka studija koji ne prelazi 1,70.

  Vlade stipendije

  Vlada Češke Republike godišnje nudi stipendije u okviru svoje spoljne razvojne pomoći. Ove takozvane vladine stipendije podržavaju studente iz Bosne i Hercegovine, Etiopije, Gruzije, Kambodže, Moldavije, Ukrajine i Zambije koji bi želeli da studiraju na javnim univerzitetima u Češkoj Republici. Češka pruža stipendije za studije koje se sprovode i na češkom i na engleskom jeziku (u pratećim master i doktorskim studijskim programima). Rok za podnošenje prijava za akademsku 2023/2024. godinu je 30. septembar 2022. Dodatne informacije su dostupne ovde.

  Višegradske stipendije

  Građani V4 zemalja (Češke, Mađarske, Poljske i Slovačke) i državljani Albanije, Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Kosova, Severne Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Srbije i Ukrajine imaju pravo na stipendiju do 4 semestra-stipendije u okviru Višegradskog fonda. Višegradske stipendije podržavaju diplomirane, master i doktorske studente i istraživače na univerzitetima u zemljama Višegradske grupe, uključujući Češku. Prijave su otvorene od februara, a rok je 15. marta svake godine. Više informacija o ovoj stipendiji dostupno je ovde.

  Rangiranje

  Silesijski univerzitet je legitimni član Evropske univerzitetske asocijacije i nosilac prestižne nagrade HR za izvrsnost u istraživanju. SU je 2022. Sve ponuđene studijske programe u potpunosti akredituje Ministarstvo prosvete, omladine i sporta Češke Republike.

  Lokacije

  • Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Pitanja