Keystone logo
© The University of Fredericton
Saskatchewan Polytechnic

Saskatchewan Polytechnic

Saskatchewan Polytechnic

Karakteristike kampusa

 • Fitnes i rekreatsiјa
 • Knjizhare
 • Bezbednost zaјednitse
 • hrana i ruchavanje
 • Biblioteka
 • Udruzhenje studenata
 • Test Tsenters
 • Tshild Tsare
 • Zdravlje i dobrobit
 • Usluge uchenja
 • Savetodavne usluge

  Prijem

  Prijavite se za Saskatchewan Polytechnic program kao međunarodni student

  Izaberite program

  Saskatchewan Polytechnic ima mnogo programa koji su dostupni međunarodnim studentima; međutim, neki programi ne prihvataju međunarodne studente ili su puni za predstojeći prijem. Kontaktirajte nas da biste saznali više Saskatchewan Polytechnic programa dostupnih međunarodnim studentima. Imajte na kraju da se vaša prijava razmatra za sledeći predstojeći unos. Mnogi naši programi imaju samo jedan unos godišnje.

  Većina programa su First Qualified/First Admitted (FQFA), mada su neki konkurentni.

  Pregled zahteva

  Budite spremni da dokažete da ispunjavate uslove prijema za program na koji konkurišete. Zahtevi za prijem su specifični za program. Svi relevantni dokumenti, uključujući transkripte, moraju biti prosleđeni Saskatchewan Polytechnic. Skenirane kopije dokumenata su prihvaćene od podnosilaca zahteva za inicijalnu procenu. Procenitelji mogu zahtevati da se dokumenti šalju direktno iz povezanih institucija ili da zahtevaju vaše originale. Pripremite se da obezbedite dokaz o promeni imena ako je primenljivo.

  Ako su vaši transkripti na jeziku koji nije engleski, morate da proizvedete prevedene dokumente. Ako zahtevate da vaši dokumenti budu prevedeni na engleski, preporučujemo Udruženje prevodilaca i tumača Saskačevana (ATIS).

  Ponude za prijem su za određeni program u određenom kampusu, ali možete odabrati da se prijavite na više programa ili kampusa. Imajte na koju namenu, kada se prihvati ponuda za prijem i kada vam se ponudi sedište za vaš alternativni program ili kampus, promena programa ili kampusa nanose naknade.

  Zadovoljavanje zahteva engleskog jezika

  Jezik uputstva na Saskatchewan Polytechnic engleski. Međunarodni studenti moraju da pruže dokaz o stručnosti engleskog jezika.

  Saskatchewan Polytechnic nudi IELTS test na našim lokacijama Saskatoon i Redžina.

  Saskatchewan Polytechnic takođe nudi kurseve engleskog jezika za akademske svrhe (EAP). Ovi kursevi će vam pomoći da razvijete jezičke veštine neophodne za premeštanje sa IELTS 4 na IELTS 6.5 kroz niz kurseva. Možete da primite prijemni na Saskatchewan Polytechnic-ove EAP kurseve, a zatim jedan od mnogih Saskatchewan Polytechnic post-sekundarnih programa sa opštim zahtevima za stručnost engleskog jezika, koji su dostupni međunarodnim podnosiocima zahteva. Kada se prijavite na neki od naših programa, automatski se razmatra za EAP obezbeđivanjem IELTS rezultata.

  Primenite

  Prijave se otvaraju svakog oktobra za sledeću akademsku godinu. Završite prijavu do 1. Ako se odlučite da se prijavite posle 1. maja, imajte u seku da vam kombinovano vreme obrade (Saskatchewan Polytechnic i IRCC) možda neće dati dovoljno vremena da počnete studije na jesen.

  Da biste dovršili aplikaciju, koristite vodič za aplikacije i sledite navedene korake. Međunarodni podnosioci zahteva moraju da podnesu zahteve onlajn i plate kreditnom karticom. Međunarodna naknada za prijavu je 150 dolara.

  Možete odmah da dovršite sve odeljke ili da se vratite da biste ih dovršili po svojoj pogodnosti. Kliknite na dugme "Završi kasnije" da biste kasnije napustili i vratili se. Vaše informacije se prenose preko obezbeđenog servera i čuvaju se poverljivo dok ne prosledite zahtev. Tek kada podnesete zahtev, osoblje Registracionih usluga će ga pregledati.

  Kada se primenite na program, prosledite skenirane obojene dokumente putem e-pošte pomoću naslovne stranice stranog dokumenta. Elektronski transkripti, akreditivi i lična dokumenta moraju biti zvanični; To jest da moraju biti skeniranja ili fotografije originalnih zvaničnih dokumenata. Uverite se da su skenirani dokumenti prosleđeni kao nezaštićeni PDF prilozi, da su u boji i da su u potpunosti čitljivi. Sva dokumentacija, ako nije izdata na engleskom jeziku, mora da sadrži notarizovane prevode na engleski jezik.

  Konačna bezuslovna odluka o vašoj aplikaciji ne može biti doneta dok se svi zvanični dokumenti, uključujući prevode, ne pregledaju i provere po potrebi Saskatchewan Polytechnic. Podnošenje nezvaničnih dokumenata biće odbijeno. Povezani transkripti koledža neće biti razmatrani za prijem; kopije transkripta moraju biti iz institucije za dodelu nagrada.

  Saskatchewan Collaborative Bachelor of Science in Nursing podnosioci zahteva zahtevaće zvanična dokumenta poslata direktno iz institucije za davanje.

  Podnosioci zahteva sa studijama unutar kanadskih institucija moraju da šalju dokumenta direktno iz ustanove za dodelu nagrada.

  Saskatchewan Polytechnic zadržava pravo da zahteva originalnu verziju prijemnog ili ličnog dokumenta. Možda ste nasumično izabrani za reviziju. Ako do ovoga dođe, bićete obavešteni preko vašeg portala mySaskpolytech pisma. Ako ste internacionalni student, uverite se da ste doneli originalne verzije ili overene prave kopije dokumenata u Kanadu da biste izbegli da pravite aranžmane na daljinu.

  Ako ste izabrani za reviziju, obezbedite da se dokumenti koje traže naši procenitelji podnesu što je ranije moguće jednim od tri metoda:

  • Organizujte da originalni dokument direktno pošalje institucija za raspisivanje putem e-pošte za elektronske transkripte ili poštom
  • Obezbedite overenu pravu kopiju potrebnih dokumenata ili
  • Prosledite originalna dokumenta lokalnom kampusu kao što je navedeno u pismu zahteva. Sredićemo da vam ih vratimo u najkraćem mogućem roku. Uverite se da prosleđivanje obuhvata:
   • listu dokumenata priloženih za reviziju i
   • vaš Saskatchewan Polytechnic identifikacioni broj.

  Vaša odluka o prijavi

  Za većinu programa Saskatchewan Polytechnic biti potrebno 15 poslovnih dana da se vaša prijava proceni nakon podnošenja sve potrebne dokumentacije. Bićete obavešteni putem Saskatchewan Polytechnic putem mejla o tome kako ćete odluku o vašoj prijavi dobiti putem našeg portala MySaskPolytech.

  Ako bude prihvaćen, moraćete da platite bespovratni depozit za školarinu u iznosu od 10.000 dolara u roku od 30 dana (ili manje) da biste obezbedili svoje mesto. Od vas se takođe može zahtevati da platite delimičnu školarinu u tom vremenskom roku. Imajte na nauda da se potvrde o uplatama šalju na Saskatchewan Polytechnic e-poruke.

  Prijavite se za imigraciju, izbeglice i državljanstvo Kanade (IRCC)

  Međunarodni student je posetilac Kanade kome je zakonski dozvoljeno da studira u Kanadi u skladu sa Zakonom o imigraciji u Kanadi. Za više informacija u vezi sa studiranjem u Kanadi, studijskim dozvolama ili vizama, proverite web stranicu Imigracija, izbeglice i državljanstvo Kanade (IRCC).

  Tokom boravka

  Dvaput proverite informacije, uključujući datum obnavljanja pasoša, radi njihove tačnosti. Planirajte obnavljanje tokom boravka ako je potrebno.

  Svi kampusi održavaju stambene registre kako bi pomogli studentima da pronađu smeštaj. Takođe možete razmisliti o boravku sa kanadskom porodicom preko Kanadske mreže homestay.

  Plaćanje školarine i naknada

  Od vas će se tražiti da platite bespovratni depozit za školarinu u iznosu od 10.000 DOLARA u roku od 30 dana (ili manje) kako biste obezbedili svoje mesto. Ostatak školarine i naknada dospeva kada počnete studije na Saskatchewan Polytechnic. Molimo vas da pogledate opcije plaćanja ako ste u inostranstvu. Kada budete u Kanadi, molimo vas da pogledate opcije. Imajte na kraju da se potvrde šalju Saskatchewan Polytechnic nalog e-pošte u roku od 5 poslovnih dana od prijema uplate.

  Ako odaberete da se povučete iz programa, morate podneti zahtev za isplatu. Sask Polytech će refundirati sve iznose školarine (manje bespovratnog depozita) u roku od četiri-šest nedelja.

  Stipendije i finansiranje

  Studentske nagrade

  U Saskatchewan Polytechnic- činimo sve što je u našoj prilici da prepoznamo akademski uspeh i pružimo finansijski podsticaj onima kojima je to najpotečnije. Stipendije, nagrade i biroi su odličan način da vam pruže dodatnu finansijsku podršku, prošire mrežu i unaprede vašu biografiju demonstrirajući vaš naporan rad i posvećenost studijama. Dok vi ulažete u svoju budućnost, pustite nas da investiramo u vas!

  Primaoci nagrada se obično biraju na osnovu finansijskih potreba, akademskog dostignuća ili, vrlo često, kombinacije njih dvojice. Kriterijumi izbora takođe mogu da uključuju volontersko ili lidersko učešće u vašim zajednicama i školama.

  Zahvaljujući velikodušnosti donatora i studenata, Saskatchewan Polytechnic svake školske godine obezbedi čak 2 miliona dolara studentskih nagrada.

  Datumi zatvaranja

  Studentske nagrade biće dostupne za prijavu u periodima navedenim ispod. Tokom cele godine mogle bi da se dodaju nove nagrade. (*Ovi datumi su podložni promenama.)

  Studentske nagrade dostupne u datumima prijave su za učenike koji će pohađati školu u akademskoj 2022-2023. godini.

  Opšti datumi zatvaranja

  Ciklus aplikacijeDatum otvaranjaDatum zatvaranja
  Leta15 maj31 jul
  Padne15 septembar15 novembar
  Zimski10. januar15 februar
  Šegrtovanje1. septembar30 jun
  Adult Basic Education - Saskatoon campus1. mart31 maj

  Opšte informacije

  • Studenti moraju da se upišu u program u kampusu Sask Politeka u Mus Vili, princ Albert, Redžina ili Saskatoon da bi se prijavili za nagrade. Pre nego što se prijavite za studentske nagrade, morate imati:
   • Sask Politeh studentski ID broj
   • Primio sam ponudu za prijem i uplatio depozit za vaše sedište
  • Ukoliko nije drugačije naznačeno, morate biti upisani puno radno vreme (minimum 60% opterećenja kursa) ili 40% opterećenja kursa za studente sa invaliditetom.
  • Sask Polytech ima sveobuhvatan Program obrazovanja, a akcionarske grupe obuhvataju:
   • Ljudi starosedelačkog porekla
   • Osobe sa jednim ili više invaliditeta
   • Pripadnici vidljivih manjinskih grupa
   • Žene u trgovinama ili tehnologiji (WITT)

  Da biste se samoproglašali u akcionarskoj grupi, obratite se Službama za upis.

  • Sask Politeh takođe nudi nagrade za međunarodne studente.
  • Potvrdite da je vaša stalna adresa tačna da biste se uverili da ako je ček poslat poštom, ona će otići na tačnu adresu. Ako se selite, ažurirajte svoju adresu na mySaskPolytech- u.
  • Vaš broj socijalnog osiguranja (SIN) je obavezan da bude u dosijeu da bi primio vaše obrasce za porez na dohodak (T2202) i T4A, ako je primenljivo. Studenti treba da koriste bezbedan onlajn obrazac kojem se pristupa preko mySaskPolytech-a da bi podneli svoj SIN. Da biste prosledili svoj SIN, sledite vezu ispod naslova Usluge upisa, "Ispravke GREH-a".

  Hitno finansiranje

  Saskatchewan Polytechnic ima na raspolaganju hitne biroe za pomoć studentima koji zahtevaju privremenu i hitnu finansijsku pomoć u kritičnom trenutku. Ako ste u nevolji, posetite studentskog savetnika ili starosedelačkog studentskog savetnika da razgovara o vašim potrebama.

  Dodatne mogućnosti za dodelu nagrada, sredstava i stipendije

  Pored online aplikacije, na raspolaganju su vam i ove nagrade i mogućnosti za stipendiju:

  Farm Credit Canada Aboriginal Student Fund Application

  Bespovratna sredstva su dostupna za do 1.000 dolara.

  Kriterijumi podobnosti:

  • Budite upisani puno radno vreme u neki od sledećih programa:
   • Posao - Godina 1 ili 2 u kampusu Sask Polytech Moose Jaw
   • Tehničar računarskog umrežavanja u kampusu Sask Polytech Regina
   • Interaktivni dizajn i tehnologija - Godina 1 ili 2 u kampusu Sask Polytech Regina
   • Kancelarijska uprava u kampusu Sask Polytech Regina
  • Mora biti samoproglašenog aboridžinskog porekla (uključuje Status/Treaty Indian, Non-Status Indian, Métis i Inuit) i obezbediti dokumentaciju o poreklu.
  • Nije moguće dobiti poljoprivredni kredit Kanada Aboridžinska pomoć studentima u tekućoj akademskoj godini.
  • Studenti moraju da sadrže objašnjenje od jednog ili dva pasusa o tome kako će sredstva biti potrošena.

  Kriterijumi izbora:

  Finansijska potreba (100% težina)

  • Sve namene za finansiranje biće razmotrene; međutim, preferencija se daje sledećim potrebama: laptop računarima, autobuskim propusnicama, hranom i odećom.
  • Studenti moraju da se sastanu sa starosedelačkim studentskim savetnikom da bi podneli zahteve.

  Nagrada Udruženja Politeh fakulteta Sask

  Rok: 31. jul 2022.

  Kriterijumi podobnosti:

  Da bi stekao pravo na nagradu Udruženja Politehničkih fakulteta Sask, student mora:

  • Budite upisani puno radno vreme u program 20 nedelja ili više u bilo kojoj akreditovanoj post-sekundarnoj instituciji u Kanadi osim Saskatchewan Polytechnic.
  • Budite zavisni od člana Udruženja Saskatchewan Polytechnic fakulteta (SPFA), kako je definisano u Proširenom zdravstvenom planu: Zavisni su ili vaš supružnik ili supružnik sa zajedničkim pravom, i svako nevenčano dete, pastorče ili dete sa zajedničkim pravom koje ima manje od 22 godine ili mlađe od 25 godina ako pohađa akreditovani obrazovni institut, fakultet, ili fakultet na puno radno vreme. Zavisnik koji živi izvan Kanade i Sjedinjenih Američkih Država ne ispunjava uslove.
  • Prethodni primaoci nagrade SPFA su neodvojiva.

  Podnesite svoj dovršeni prijavni formular putem e-pošte.

  Sask Polytech Studentske inovacije i studentske izuzetne nagrade za državljanstvo

  Studentske službe sa ponosom dodeljujuju godišnje Saskatchewan Polytechnic studentskih inovacija i izuzetnih nagrada za državljanstvo. Period imenovanja za akademsku 2021-22. godinu je od 4. januara - 18. marta 2022. godine, u 16 časova.

  Vlada Saskačevana – stipendije, burazeri i grantovi

  Postoji nekoliko pretraživača i Web lokacija koji vam mogu pomoći da pronađete stipendije i biroe kojima ne upravljaju Saskatchewan Polytechnic.

  Lokacije

  • Saskatoon

   Idylwyld Drive North,1130, S7K 3R5, Saskatoon

   • Moose Jaw

    Saskatchewan Street West,600, S6H 4R4, Moose Jaw

    • Regina

     Wascana Parkway,4500, S4P 3A3, Regina

     • Prince Albert

      10 Avenue East,1500, S6V 7S3, Prince Albert

      • Saskatoon

       Saskatoon, Канада

       Chat with students

       Pitanja