Keystone logo
OTOXO Productions Dokumentarna produkcija i režija (1 godina)
OTOXO Productions

Dokumentarna produkcija i režija (1 godina)

Barcelona, Шпанија

1 Years

Engleski

Redovne studije, Fleksibilno vreme

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 8.995 / per year

Na kampusu

Uvod

Svake godine, 15 pojedinaca dobija priliku da ko-režira 30-minutni dokumentarni film OTOXO Productions koji će biti prikazan na BTV. Istovremeno, učesnicima se obezbeđuje intenzivan devetomesečni kurs obuke koji pokriva sve elemente dokumentarnih studija i produkcije. Nakon toga, učesnicima se daje tromesečna obuka fokusirana na to da postanu profesionalci filmske industrije, dok istovremeno prate ove korake i sami postaju profesionalci filmske industrije.

Produkcije

Svake godine, 15 izabranih učesnika ko-režira 30-minutni dokumentarni film sa OTOXO Productions. Svaki film je potpuno naručio OTOKSO Produkcija, sa našim pečatom na njemu, a prikazan je na Barselona TV i dostavljen na festivalima širom sveta. Samo iz ovih razloga od naših učesnika zahtevamo najviši kvalitet rada i pružamo im najviši kvalitet obuke kako bismo ga osigurali.

Proizvodna faza programa traje devet meseci i učesnici doživljavaju svaku fazu procesa. Pod našim vođstvom odgovorni su za istraživanje, pisanje, snimanje, montažu, produkciju i promociju filma. Vodiči koje učesnici dobijaju tokom kursa direktno odgovaraju fazi proizvodnje koju će preduzeti. Učesnici se obučavaju u određenoj veštini, a zatim odmah tu novu veštinu sprovode u praksu tokom produkcije filma.

Učesnici dobijaju 12 sati nedeljnih tutorijala i prate ih sa najmanje 8 sati proizvodnih zadataka svake nedelje. Za one koji žele da ostave još više iskustva, uvek su dostupni i dodatni zadaci svake nedelje. Znamo da mnogi učesnici imaju poslove i druge obaveze i ne mogu uvek da rade više od postavljenih sati, tako da dodatne zadatke ne činimo obaveznim, ali uvek želimo da pružimo dodatne mogućnosti dostupnim onima koji to mogu.

Tema ovih dokumentarnih filmova varira od jedne do druge produkcije, ali kao što ćete videti iz našeg rada, fokusiramo se na socijalna pitanja, otkrivajući inspirativne lične priče koje ističu šire teme.

Naše 50/50 partnerstvo

Naše partnerstvo sa našim učesnicima nastavlja se i dalje od stvaranja filma. Ako taj film koji stvaramo zajedno (ili bilo koji revidirani rez filma, zasnovan na istim likovima i konceptu) generiše bilo kakav novac, na primer od prodaje platformi, kanalu, distributeru ili našoj V.OD platformi, tada će profit od te prodaje biti podeljen 50/50 između OTOXO Productions svih učesnika programa.

Postanite profesionalac filmske industrije pod vodstvom OTOKSO-a

Bez obzira na to koliko neko studira u tipičnoj filmskoj školi ili koliko tradicionalnih stažiranja ili radnog iskustva rade u industriji, dolazi do tačke u kojoj moraju da pređu da bi postali nezavisni, plaćeni profesionalac u svom pravu. Ovo je najveća prepreka od svih za ljude koji žele da uspeju u filmu, kao i tačka u kojoj većina pada. Jedan od glavnih problema sa tradicionalnim filmskim školama i stažiranjem je taj što se upravo u ovom ključnom trenutku njihovo učešće završava. U OTOKSO radimo stvari vrlo drugačije.

Kada naši učesnici dobiju sve što im je potrebno da postanu profesionalci - obuka, iskustvo, kredit ko-direktor i CV koji uključuje produkcijski rad za TV, onda im pomažemo da koriste ove alate da završe završnu fazu svog profesionalnog razvoja. Ponovo, kroz uravnoteženu kombinaciju treninga i stvarnih zadataka, vodimo naše učesnike kroz proces; domaćin javnih projekcija i događaja, izgradnja kontakata u industriji, ulazak u festivale, stvaranje uspešnog onlajn prisustva, osnivanje nezavisne produkcijske kuće, stvaranje shoovreel, crovdfunding kratko i najvažnije, jednostavno uzimajući plaćeni za produkcijski rad.

I što je najvažnije od svega, na svakom koraku, ne govorimo samo učesnicima kako bi to trebalo da urade, mi smo tu sa njima, osiguravajući da to urade .

Komplet

Učesnici dobijaju pristup svim opremi koja će im biti potrebna tokom trajanja proizvodnje i programa.

Oprema koju koristimo u programu odabrana je posebno da uspostavi ravnotežu između kvaliteta - za proizvodnju filmova koji održavaju i potiskuju standarde koje su postavili OTOKSO i naši emitovani partneri, i pristupačnosti - tako da naši učesnici nauče kako da koriste i maksimiziraju potencijal opreme koja im je pristupačna cena, dok nastavljaju da proizvode sopstvene profesionalne produkcije.

Obuhvata:

 • Canon C100 MarkII kamere
 • Soni A7iii fotoaparati
 • Canon EF 24-105mm f/4L IS USM sočiva
 • Canon EF 16-35mm f/4L IS USM sočiva
 • Canon EF 70-200mm f/2.8L IS 2 USM sočiva
 • Audio Limited A10 TKS bežični sistem
 • DJI RS RONIN Gimbal
 • Sanken Cos11D- PT crni konektor Lemo 3
 • Rode NGT-3 mikrofoni
 • Sennheiser ev 100 G3 bežični mikrofoni
 • Zoom H4n Pro Snimač zvuka
 • Canon EOS 60D DSLR fotoaparati
 • Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM sočiva
 • Rode NGT-1 mikrofoni
 • Apple Macbook Pro sa Final Cut Pro
 • Zoom H1 Snimač zvuka

Računar nije neophodan. Međutim, posedovanje sopstvenog laptopa bilo bi veoma korisno. Sve uređivanje će se obaviti pomoću Final Cut, pa ako razmišljate o ulaganju u novi laptop, preporučili bismo MacBook. Za one koji nemaju Mac računare, OTOKSO će obezbediti pristup jednom kada je to potrebno.

Mogućnosti za karijeru

Prijem

Nastavni plan i program

Program Školarina

Stipendije i finansiranje

Izjave studenata

O školi

Pitanja