Keystone logo
OTOXO Productions

OTOXO Productions

OTOXO Productions

Uvod

O nama

OTOXO Productions je nagrađivana dokumentarna produkcijska kuća, osnovana 2008. godine i sa sedištem u Barseloni. Pravimo filmove o ljudskim licima i nečuvenim glasovima iza velikih društvenih pitanja, kao i o pionirskim i inovativnim ljudima koji oblikuju društvene promene. Kroz naš rad želimo da izazovemo socijalnu nepravdu i podržimo ljude i grupe koje se bore za inkluzivniji, progresivniji i nadajući se svet.

Dokumentarni filmovi OTOKSO-a redovno se prikazuju na televiziji i medijima kako u Španiji, tako i na međunarodnom nivou, na kanalima i platformama kao što su The Guardian, GuideDoc, TV3 i BTV i BCN Mes. Filmovi su takođe pokupili nagrade na festivalima širom sveta, od Bejruta do Toronta, Sarajeva do Mumbaija, Los Anđelesa do Loch Nessa.

OTOXO Productions takođe vodi „Program Into Industri“, koji odabranim učesnicima daje priliku da preduzmu svoje prve profesionalne korake u industriji audiovizuala tako što će režirati dokumentarne i dokumentarne šortove za televiziju i onlajn medije u saradnji sa BTV i BCN Mes.

Džon

Direktor

John snima dokumentarne filmove od 2006. godine, a iako mu je OTOKSO uvek bio glavni fokus, sarađivao je sa recima REC Audiovisuals, Noon Films i Andres Bartos Amori. Njegov rad je prepoznat na filmskim festivalima širom svijeta, uključujući Međunarodni festival Sarajeva, KASHISH Mumbai International Film Festival, Nevade ženski filmski festival, Portobello Film Festival, Loch Ness Film Festival i GREC Festival Barselone.

Pored uspeha režisera i scenarista, On je i predavač na temu dokumentarnog snimanja, posebno u radu sa novonastalim filmskim stvaraocima. Pored toga što je direktor programa INto Industri, radio je sa King's College London i Sheffield Doc/Festom. Takođe je redovni panelista na Vesti i aktuelnim poslovima emisija „Naš najbolji sat“ na El Punt Avui TV.

Džon je poreklom iz Škotske, ali živi u Barseloni od 2007. godine. Diplomirao je iz društvenih istraživanja na Univerzitetu u Aberdinu i uključio se u dokumentarne filmove kroz profesionalnu pozadinu u novinarstvu, društvenim istraživanjima i radu za Škotsku komisiju za rasnu ravnopravnost.

Tom

Direktor

Tom radi u dokumentarcima od 2007. godine. Pored rada sa OTOKSO, snimio je i za National Geographic, Padi Productions i TV3. Njegovi filmovi su prikazani širom sveta na festivalima kao što su Ottova International Shorts Festival, Ourense International Film Festival, Viper Nev Iork Film Festival, Riga International Tourism Film Festival, Riga, Barcelona International Environmental Film Festival, i Ozark Filmfest.

Kao i za priznanje koje je dobio za režiju i kameravork, Takođe je predavač na oba predmeta, uglavnom sa fokusom na kinematografsku estetiku u društvenim dokumentarcima i razvoju odnosa reditelja/karaktera. On je direktor i suosnivač programa INTO Industri, a takođe je predstavljen na Sheffield Doc/Festu i Univerzitetu Aarhaus u Danskoj.

Tom je poreklom iz Engleske, ali je ovde u Kataluniji od 2005. Studirao je na Univerzitetu u Notingemu i ELISAVI, National Escola Superior de Disseni, gde se specijalizovao za umetničku režiju i pokretnu sliku.

Izjave studenata

Lokacije

  • Barcelona

    Otoxo Productions Centre Cívic Convent de Sant Agustí Carrer del Comerç, 36, 08003, Barcelona

    Pitanja