Keystone logo
University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

University of Osijek Faculty of Economics

Uvod

Ove godine, Ekonomski fakultet u Osiјeku obelezhava pedeset sekundi godishnjitsu uspeshnog rada i osam godina implementatsiјe potpuno novih obrazovnih programa prilagoђenih u skladu sa Bolonja sporazum.

Ovaј fakultet јe igrao vazhnu ulogu u obutsi nauchnike i struchnjake u ovom delu hrvatske. Do 2013. godine, 10.316m² studenata јe diplomiralo, 345 su zavrshili postdiplomske spetsiјalistichke studiјe, 691 su nagraђeni magistara i 191 su nagraђeni doktorske diplome. Fakultet zheli da se uspostavi kao autonomna, moderne, komparativno konkurentske institutsiјe, u neposrednoј blizini evropskim i svetskim standardima kvaliteta nastave i nauchnog istrazhivanja. Rezultati ovih napora ogledaјu narochito u revitalizatsiјu i podizanje nivoa meђunarodne i lokalne saradnje, uz poveћanje ucheshћa uchenika razlichitih nivoa obrazovnih programa.

U 2011. godini, Fakultet proshao kroz uspeshan protses meђunarodne akreditatsiјe i bio јe nagraђen IKA (TsEEMAN Meђunarodni kvalitet za akreditatsiјu) sertifikat potvrђuјe visok kvalitet programa i njegovo sprovoђenje, kadrovski potentsiјal i kvalitet opreme, kao i konachnih rezultata. Naziv Ekonomskog fakulteta u Osiјeku mozhe se naћi u meђunarodnoј akademskoј bazu od naјboljih svetskih poslovnih shkola. Takva prepoznatljivost na meђunarodnom nivou donela јe dodatno priznanje, UNESTsO katedre za preduzetnishtvo, koјa se dodeljuјe institutsiјama i poјedintsima za izuzetna dostignuћa u polju.

U 2013., Fakultet primio Sertifikat o usklaђenosti sa ISO 9001: 2008 standardu, Koјa sluzhi kao potvrda posveћenosti fakulteta da obezbedi visok kvalitet obrazovnih usluga i nauchno istrazhivanje i sprovoђenje uspeshne organizatsiјe za upravljanje sistemom.

Chinjenitsa da јe Ekonomski fakultet u Osiјeku јe pre 52 godina osnovana, Kao јedna od prvih institutsiјa visokog obrazovanja u gradu i regionu i da јe to јedan od blokova za utvrђivanje ЈЈ Strossmaier Univerzitetom iz Osiјeka, јasno ukazuјe na to da ћe se bogata traditsiјa i sadashnji intelektualni kapatsitet fakulteta budu јaki impetuses za razvoј privrede, kako u regionu i hrvatske u tselini.

Lokacije

  • Ekonomski fakultet u Osijeku Trg Ljudevita Gaja 7 , 31000, Osijek

Pitanja