Keystone logo
Open University

Open University

Open University

Uvod

Ослободите своје амбиције

Желите да остварите своју амбицију? Учите са нама и придружићете се преко 2 милиона студената који су остварили своју каријеру и личне циљеве са Open University .

Ми смо били пионири учења на даљину више од 50 година, доносећи вам универзитет где год да се налазите како бисте могли да уклопите учење у свој живот, уз подршку стручњака на сваком кораку. У ствари, наши студенти су нас оценили са 88% за свеукупно задовољство ученика и били смо треће рангирани у Националној анкети студената 2021. Што значи да када је у питању остваривање ваше амбиције, не можете бити у бољим рукама.

Ваша амбиција. Наша мисија.

Мисија

Мисија Open University је да буде отворен за људе, места, методе и идеје.

Промовишемо образовне могућности и социјалну правду тако што пружамо висококвалитетно универзитетско образовање свима који желе да остваре своје амбиције и остваре свој потенцијал.

Кроз академско истраживање, педагошке иновације и сарадничко партнерство настојимо да будемо светски лидер у дизајну, садржају и пружању подржаног отвореног учења.

Визија

Наша визија је да допремо до више ученика учењем које ће им променити живот и које задовољава њихове потребе и обогаћује друштво.

Вредности

У постизању наше мисије, посвећени смо и вођени смо трајним Open University као што су инклузивност, иновативност и одзивност.

Шта је учење на даљину?

Приступачни извори за учење и стручна упутства за наставнике значе да ћете имати флексибилност да учите када и где желите. Без обзира на ваше околности, стекните признату универзитетску квалификацију.

Остварите своје циљеве кроз студирање са скраћеним или пуним радним временом на Open University .

Учење на даљину ће се разликовати од студија које сте раније радили – школа, колеџ, чак и универзитет. Али биће слично и на много начина.

Са ОУ учењем на даљину, имаћете материјале за учење и онлајн портал за учење, посвећеног тутора, студентске форуме, догађаје за учење и још много тога.

Као једини универзитет у Великој Британији посвећен учењу на даљину, желимо да будемо сигурни да знате шта можете да очекујете као студент ОУ. Зато смо саставили низ кратких водича о неким аспектима учења са нама.

Могу то учинити?

Где почињеш у животу не би требало да ограничава куда идеш! Какве год да су ваше амбиције, ако сте одлучни да успете и спремни да напорно радите, читајте даље, ступите у контакт и крените.

Више од 170.000 студената остварује своје циљеве учећи код нас. Сада је ваш ред да им се придружите.

Подржано отворено учење

ОУ предаје кроз свој јединствени метод учења на даљину, који се зове „подржано отворено учење, а то је:

Флексибилно – студенти раде где и када желе да се уклопе у посао, породице и друге обавезе

Свеобухватно – студенти добијају све материјале високог квалитета који су им потребни за учење

Подршка – лични тутори пружају академску експертизу, смернице и повратне информације и воде групне туторијале; а специјалистички саветници су на располагању да помогну око других аспеката ОУ студија

Друштвени – студенти се окупљају на туторијалима, дневним школама и неформалним студијским групама; и путем онлајн конференција, студијских мрежа и форума курсева.

Туториал суппорт

ОУ има мрежу од више од 5.000 наставника - највећу у УК. Предавачи обележавају задатке, дају детаљне писане повратне информације и нуде подршку студентима путем телефона, е-поште или путем компјутерских конференција. Они такође воде групне или онлајн туторијале и дневне школе. Неки су чланови особља са пуним радним временом, али већина су ванредни предавачи: стручњаци у свом предмету који комбинују свој рад као тутори са другим академским или индустријским пословима.

Процена

Студенти се процењују кроз задатке које је означио наставник и рачунар, усмене или практичне процене, пројекте, испите, дисертације и портфолије. Екстерно испитивање осигурава да одржавамо академске стандарде и пружамо независан поглед на процес оцењивања.

Наша глобална репутација

Open University је основан Краљевском повељом 23. априла 1969. године.

Од тада смо прешли дуг пут, константно иновирајући на сваком кораку како бисмо били сигурни да наша оснивачка мисија омогућава приступ образовању за све – остаје једнако релевантна и сада као и пре више од 50 година.

Довођење универзитета до вас, где год да се налазите

Ми смо највећи универзитет у Великој Британији и најпопуларнији избор за ванредне студенте.

 • Ми смо светски најбоље рангирани универзитет за учење на даљину (Тхе Тимес Ворлд Университи Ранкингс).
 • Наше флексибилно учење значи да можемо задовољити потребе појединаца и великих послодаваца широм света.
 • Наша мрежа од више од 5.000 стручних тутора пружа иновативну, проницљиву наставу и многи комбинују свој рад као тутори са академским или индустријским улогама.
 • Глобално смо признати као стручњаци за технологије учења, који предводе истраживања која покрећу иновације у настави.

Изванредно истраживање

ОУ подржава разнолику заједницу од преко 900 студената постдипломских истраживања, који раде на врхунским докторским и професионалним докторским пројектима.

 • Уврштени смо у прву трећину универзитета у Уједињеном Краљевству у оквиру истраживачке изврсности (РЕФ) 2014 користећи Тимес Хигхер Едуцатион Повер Сцоре.
 • Били смо 5. по укупном задовољству у анкети о постдипломском истраживачком искуству (ПРЕС) 2019.

Наши курсеви су подржани нашим истраживањем и подложни су ригорозној спољној контроли.

Поред тога, водећи светски програм истраживања стратегија подучавања и образовних технологија осигурава да су наши материјали ефикасни и прикладни за велико подржано учење на даљину.

Међународно признање

Open University упоредиве су са онима које додељују други универзитети у Великој Британији. У ствари, многи послодавци и организације широм света запошљавају Open University и схватају да је диплома ОУ једнака академском стандарду дипломи било ког другог британског универзитета.

 • Наша пословна школа је једна од елитне групе која је добила троструку акредитацију од сва три водећа светска удружења за акредитацију менаџмента.
 • ОУ је једна од само три институције високог образовања у Великој Британији које су стекле акредитацију у Сједињеним Државама, коју је признала Комисија за високо образовање средњих држава (МСЦХЕ). МСЦХЕ је добровољно, невладино удружење за чланство које дефинише, одржава и промовише образовну изврсност у институцијама са различитим мисијама, популацијом студената и ресурсима. Члан смо од 2005. године, а наша акредитација је поново потврђена 2020. године.

Награде

 • У ужем избору за награду Тимес Хигхер Едуцатион „Пословна школа године“, 2013, 2014, 2016. и 2017.
 • Пет финалиста и два победника међународних награда АМБА 'Студент године
 • У ужем избору за награду за иновације Удружења МБА (АМБА) 2015
 • Добитник две индустријске награде за наш онлајн алат МБА Бусинесс Цасе Буилдер (помаже будућим студентима да креирају убедљив пословни случај за спонзорство послодавца): злато у категорији годишњих Хеист Авардс 'Најбоља употреба иновација и креативно размишљање') и сребро у ЦАСЕ Цирцле-у награде за изврсност („категорија појединачних под-веб-сајтова)“
 • ОУБС је представљен у ААЦСБ-овим иновацијама које инспиришу за значајно улагање у бесплатне ресурсе за учење на мрежи у 2016.
 • Победник категорије пословног партнерства на Гуардиан Университи Авардс 2017 за нашу сарадњу са компанијом за финансијске услуге Труе Потентиал ЛЛП
 • Један добитник међународних награда ААСЦБ Инфлуентиал Леадер 2019

Stipendije i finansiranje

Funding your studies

Ne plaћaјte nishta unapred – preko 80% nashih studenata u Engleskoј finansira svoјe studiјe uz pomoћ zaјma za honorarnu shkolarinu (ponekad se naziva studentski kredit), shto znachi da ne plaћaјu nishta unapred.

Zaјam za honorarnu shkolarinu

 • Oni ћe pokriti tselokupnu tsenu vasheg modula.
 • Otvoreni su za sve – podobnost se ne zasniva na vashem prihodu i ne postoјi starosna granitsa.
 • Neћete vratiti ni peni dok ne zaradite preko £27,295 godishnje.

OUSBA kredit

Plaћaјte svoјe naknade u ratama sa zaјmom od Open University Student Budget Atstsounts Ltd.

Sponzorstvo poslodavatsa

Vash poslodavats bi mogao delimichno ili u potpunosti da plati vashe naknade za modul.

Stipendiјe i druga podrshka

U zavisnosti od vashih okolnosti, mogli biste imati pravo da se priјavite za јedno ili vishe od sledeћeg:

Besplatan OU pristupni modul

Ako prihod vasheg domaћinstva niјe veћi od 25.000 funti, mozhete besplatno uzeti јedan od nashih uvodnih pristupnih modula.

Finansiranje troshkova vezanih za studiјe

Nakon shto ste pocheli da studirate, ako ispunjavate uslove, mogli biste da pristupite nadoknadi nekih dodatnih troshkova studiranja.

Fond za stipendiranje negovatelja

Ako ste ili ste nedavno bili neplaћeni negovatelj, mozhda ћete moћi besplatno da prouchite punu OU kvalifikatsiјu.

Tsarers' Bursari

Ako pruzhite neplaћenu negu priјatelju ili chlanu poroditse, mozhda imate pravo na 250 funti za troshkove studiјa.

Stipendiјa za negu sa iskustvom

Ako ste ikada bili pod brigom lokalne uprave, mozhda imate pravo na 250 funti za troshkove studiјa.

Dodatak za studente sa invaliditetom (DSA)

Mozhete dobiti finansiјsku podrshku za troshkove studiranja nastalih kao rezultat vasheg invaliditeta.

Fond za stipendiranje borachkih invalida

Ako ste bili povreђeni ili kao rezultat sluzhenja voјnog roka, mogli biste besplatno da prouchite punu OU kvalifikatsiјu.

Otvorene stipendiјe za buduћnost

Ako se identifikuјete da ste iz tsrne, aziјske ili druge manjinske etnichke pripadnosti, mogli biste dobiti 500 funti za troshkove studiranja ili zhivota.

Akreditacije

Akreditacija EFMD EquisAkreditacija AMBAAkreditacija AACSB

Izjave studenata

Lokacije

 • Milton Keynes

  Walton Hall, Kents Hill, MK7 6BJ, Milton Keynes

  • Milton Keynes

   Milton Keynes, Уједињено Краљевство

   • The City

    Walton Hall, Kents Hill, MK7 6AA, The City

    Programi

    Pitanja