Keystone logo
NOVA University Lisbon

NOVA University Lisbon

NOVA University Lisbon

Uvod

Кратка историја

NOVA University Lisbon основан је 11. августа 1973. године и најмлађи је од три државна универзитета у Лисабону. Интегрисан у оквир ширења и диверзификације високог образовања, Универзитет је усвојио нови модел у португалском систему који је наглашавао интердисциплинарне приступе, технолошки развој, истовремено чувајући понуду у традиционалним академским доменима, укључујући медицину, науку и хуманистичке науке.

Португал - једна од најсигурнијих држава на свету

 • Португал - трећа најсигурнија држава на свету (Глобални индекс мира 2020)
 • Португал - Водећа европска дестинација 2020, 2019, 2018, 2017
 • Лисабон - Водећа европска градска дестинација 2019. (Светске награде за путовања)

Дипломски програми *

 • 28 нежења
 • 12 интегрисаних мајстора
 • 103 Мастерс
 • 84 Докторат

* Акредитовано и регистровано

Овде потражите додатне информације о чињеницама и бројкама.

Интернационализација Нове

Међународни профил НОВЕ природно се развијао годинама и, брже, у последњих 14 година, појавом неколико међународних програма мобилности, на које се НОВА успешно пријављује сама или кроз партнерства са португалским или страним високошколским установама ).

Као млади универзитет, НОВА је била на водећим позицијама, посебно у Европи, док је млади иновативни универзитет у неколико области, између осталих, финансија, економије, бизниса, науке о подацима. Ова чињеница је допринела повећању бренда НОВА у целом свету, који је стратешки позициониран у Африци, Јужној Америци, Блиском истоку и југоисточној Азији. НОВА има преко 20% страних студената представљених са више од 100 различитих националности. Ова мултикултурална карактеристика чини НОВУ нај интернационалнијим португалским универзитетом икада.

Слично, НОВА је од свог почетка високо фокусирана на знање и истраживање, а чињеница да се велики део овог истраживања спроводи у међународном оквиру сарадње (нпр .: у оквиру Европских оквирних програма, Хоризон 2020 и други) доприноси одрживом међународни профил НОВЕ у смислу истраживања .

Многе студијске програме које нуди Универзитет карактерише међународна компонента која омогућава онима који их похађају да искусе културу, да знају ниво развоја и да науче најбољу праксу других регија и земаља.

У годинама које долазе, НОВА ће наставити да развија овај међународни профил, у свим његовим аспектима, што је саставни део њене мисије и посвећености изврсности у настави и истраживању.

Међународне мреже

163604_internationalnetworks.png

Karakteristike kampusa

Zhivot kod Nove

NOVA University Lisbon јe univerzitet u metropolitanskoј oblasti Lisabona sa svoјim nastavnim i istrazhivachkim shkolama i institutima u tsentru Lisabona, Almade, Oeirasa i Kashkaisa.

Sve kampove opsluzhuјe dobra mrezha јavnog prevoza i stoga su veoma pristupachni. U okviru kampa, peshachki pristup јe olakshan i prioritetan.

 • Smeshtaј

NOVA ima tri rezidentsiјalne sale sa ukupno 460 lezhaјeva za studente, sa prioritetom portugalskih stipendista i stranih studenata u programima razmene.

 • Biblioteke

NOVA University Lisbon ima nekoliko biblioteka, ukljuchenih u svoјe shkole, koјe su spetsiјalizovane za shirok spektar tematskih oblasti, pokrivaјuћi sve oblasti znanja.

Misiјa NOVA biblioteka јe podrshka nastavi i istrazhivanju koјe sprovode profesori, studenti i istrazhivachi. Zaјedno nude kolektsiјu od preko 307.000 shtampanih knjiga, 6.388 naslova shtampanih chasopisa, preko 18.000 naslova e-chasopisa, teza i disertatsiјa, 26.300 e-knjiga i pristup bibliografskim, statistichkim i finansiјskim bazama podataka relevantnim za sve glavne nauchne oblasti.

 • Sport

U NOVA studenti imaјu priliku da se bave takmicharskim sportom, uchestvuјuћi na univerzitetskim takmichenjima u sportovima kao shto su surf, korfbol, tenis, paddel, nishansko streljashtvo, kosharka i atletika.

Nashi studenti su postigli odlichne rezultate na vishe univerzitetskih takmichenja, bili su drzhavni prvatsi u surfu i obarali univerzitetske rekorde u sportovima kao shto su atletika i plivanje (sezona 2016/2017).

U NOVA ћete imati moguћnost da se bavite drugim sportskim aktivnostima u borbi protiv stresa kroz јogu ili tematskim shetnjama Lisabonom.

Da biste saznali vishe o sportu u NOVA-i, molimo kontaktiraјte Kantselariјu za sport na [email protected]

 • Studentski zhivot

Studentska udruzhenja predstavljaјu studente svake shkole NOVA Univerziteta i sushtinski su deo univerzitetskog zhivota, aktivno promovishuћi aktivnosti koјe variraјu od pedagoshkih i kulturnih dogaђaјa, sportske prakse i pruzhanja usluga studentima.

NOVA University Lisbon јe јedini portugalski univerzitet koјi u svoјa univerzitetska tela ukljuchuјe Studentski savet.

Uchenitsi se mogu ukljuchiti i u mnoge klubove koјi postoјe u nekoliko NOVA shkola.

  Rangiranje

  NOVA University Lisbon nalazi u TOP 8 mladih evropskih univerziteta na svim glavnim meђunarodnim rang listama visokog obrazovanja.

  Ovi rezultati potvrђuјu napore koјe јe razvila NOVA kao institutsiјa sa meђunarodno konkurentnom istrazhivachkom i nastavnom izvrsnoshћu, koјa јe sposobna da obezbedi visok nivo profesionalnog uspeha svoјim studentima.

  NOVA јe rangirana u prvih 8 u Evropi u KS TOP 50 ispod 50 godina, meђu univerzitetima osnovanim pre manje od 50 godina .

  NOVA se ponovo svrstava u prvih 8 u pet oblasti znanja koјe KS otsenjuјe po predmetima:

  • Umetnost i humanistichke nauke (6. mesto)
  • Inzhenjering i tehnologiјa: (8. pozitsiјa)
  • Nauke o zhivotu i meditsina (7. pozitsiјa)
  • Prirodne nauke (5. pozitsiјa)
  • Drushtvene nauke i menadžment (7. pozitsiјa)
  TheTimes higher Edutsation Ranking bi Subјetst 2021, rangira NOVA na prvu natsionalnu pozitsiјu u biznisu i ekonomiјi i umetnosti i humanistichkim naukama i meђu prvih 10 meђu mladim evropskim univerzitetima osnovanim pre manje od 50 godina u oblasti biznisa i ekonomiјe, klinike i zdravstva i obrazovanja.

  NOVA University Lisbon postigao јe naјvishu otsenu A (Vrlo dobro) u 13 indikatora globalnog U-Multirank 2020, i time јe rangiran na 8. meђu mladim evropskim univerzitetima.

  Koristeћi prestizh 5 palmi Nova SBE (samo 39 evropskih institutsiјa ima ovo priznanje meђu 100 naјboljih svetskih poslovnih shkola), 5 shkola sa NOVA Univerziteta ima rangirane programe, ochigledno naјbolji portugalski univerzitet. Od 24 navedene oblasti:

  • 14 iz Poslovno-ekonomske shkole NOVA;
  • 6 iz NOVA shkole informatsionog menadžmenta;
  • 1 partnerstvo izmeђu NOVA Information Management Stshool/ NOVA Pravnog fakulteta;
  • 1 sa Pravnog fakulteta NOVA;
  • 1 iz NOVA shkole;
  • 1 iz NOVA Shkole narodnog zdravlja.

  Zhelite da saznate vishe? Vishe informatsiјa o pozitsioniranju NOVE na meђunarodnoј rang listi potrazhite ovde.

  Izjave studenata

  Lokacije

  • Lisbon

   Lisbon, Португалија

   Pitanja