Keystone logo
Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Maastricht University, University College Maastricht (UCM)

Uvod

Univerzitet Mastriht (UM) je najviše međunarodni univerzitet u Holandiji i, sa 21.000 studenata i 4.000 zaposlenih, i dalje raste. Univerzitet se ističe svojim inovativnim obrazovnim modelom, međunarodnim karakterom i multidisciplinarnim pristupom istraživanju i obrazovanju.

Zahvaljujući visokokvalitetnim istraživačkim i studijskim programima, kao i snažnom fokusu na društveni angažman, UM je brzo izgradio solidnu reputaciju. Danas se smatra jednim od najboljih mladih univerziteta na svetu.

Deset razloga da izaberete Univerzitet u Mastrihtu

 1. Lični pristup
  učenicima učenja zasnovanog na problemu u UM sistemu uči u malim grupama tutorijala, što znači da aktivno učestvujete i stičete osnovne veštine za svoju budućnost. Tutori vas obično poznaju po imenu i uvek su dostupni i pristupačni.

 2. Jedinstveni programi
  UM nudi niz studijskih programa koji se ne mogu naći nigde drugde u Holandiji. Primeri uključuju diplomu evropskog javnog zdravlja, magistra forenzike, kriminologije i prava i magistra globalnog zdravlja.

 3. Većina međunarodnih univerziteta u Holandiji
  Većina naših programa je takođe u ponudi na engleskom jeziku, a 55% naših studenata i skoro 45% našeg osoblja dolazi iz inostranstva. Ovo čini UM najmeđunarodnijim univerzitetom u Holandiji.

 4. Istraživanje
  Naše multidisciplinarno istraživanje, od rasta ljudskog tkiva do istraživanja pitanja održivosti, pruža plodno plodno tlo koje se hrani našim obrazovanjem. Akademici su u velikoj meri uključeni u nastavu, a zainteresovani studenti imaju niz mogućnosti da se sami uključe u istraživanje.

 5. Među najboljim mladim univerzitetima širom sveta
  UM je peti najbolji mladi univerzitet širom sveta, prema 2017 izdanje rangiranja Times visokog obrazovanja za mlade univerzitete. I na drugim rang listi, UM dosledno postiže dobre rezultate: 2017. godine UM je na 15. mestu KS rangiranja za univerzitete mlađe od 50 godina.

 6. Obrazovne inovacijeKontinuirano
  radimo na poboljšanju naše obrazovne metodologije u UM Edlabu, koja takođe podržava nastavnike i pruža programe izvrsnosti za studente.

 7. Srce Evrope
  Mastriht leži na najjužnijem vrhu Holandije, u samom srcu Evrope. Za samo nekoliko sati možete biti u Briselu, Amsterdamu, Parizu ili Londonu, a nekoliko aerodroma je u roku od sat vremena vožnje.

 8. Grad Mastriht
  Od bioskopa, pozorišta i stotina kafića, barova i restorana do potpuno novog sportskog centra i najsavremenijih studijskih objekata u izgradnji na lokaciji Tapijn - Mastriht je živi grad sa istorijskim centrom. I svake akademske godine započinje nezaboravnom Inkom nedeljom.

 9. Počasti programi
  Za studente koji vole dodatni izazov, nudimo paket počasti programa: Premium, Marble i Sude +.

 10. Pronalaženje posla
  Istraživanje od strane UM istraživačkog centra za obrazovanje i tržište rada (ROA) pokazuje da oko 96% diplomiranih studenata radi na plaćenom poslu u roku od nekoliko godina od diplomiranja (diplomske ankete Univerziteta u Mastrihtu 2017).

Statistika

Brze činjenice

 • najmlađi i najveći međunarodni univerzitet u Holandiji
 • 21.000 studenata, 4.000 zaposlenih, 50,500 alumni
 • jedan od najboljih mladih univerziteta na svetu (IL, KS)
 • jedini holandski univerzitet u mreži svetskih univerziteta (VUN) i Mreža mladih evropskih istraživačkih univerziteta (IERUN)

  Lokacije

  • Maastricht

   Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

   Programi

    Institucija takođe nudi:

    Pitanja