Keystone logo
Italian Academy

Italian Academy

Italian Academy

Uvod

О Italian Academy

Italian Academy пружа могућности приступа међународним студентима високо рангираном образовању у Италији. Italian Academy нуди универзитетске Pathway и припремне програме, као и језичке сертификате, у партнерству са престижним италијанским универзитетима и академијама лепих уметности.

Кампус Italian Academy налази се у центру града, поред археолошког музеја и парка, на краткој пјешачкој удаљености од обале и острва Ортигија. Студијски центар Неаполис је историјска вила која се може похвалити преко 2 хектара бујне ботаничке баште испуњене стаблима цитруса, медитеранском флором, вековним палмама и магнолијама, као и многим другим егзотичним дрвећем и биљкама. Часови на отвореном, лабораторије, радионице, културне активности као што су филмске вечери на отвореном и догађаји за размену језика често се одржавају у овом очаравајућем окружењу: мирна оаза у срцу Сиракузе, где се ученици налазе окружени историјом, природом и динамичном заједницом међународних студената. Студијски центар Ортигија се налази на централном тргу Сиракузе на острву Ортигија. Центар се налази у барокној Палати Беневентано из 12. века, са учионицама које гледају на светски познату катедралу Дуомо.

Настава се одржава на локацијама кампуса Italian Academy и у просторијама партнерског универзитета.

Сиракуза, Сицилија

Варм-Велцоминг Цоммунити

Док се природа и топла гостољубивост Италијана цијењена у цијелом свијету, међународни студенти који живе у малом и сигурном граду Сиракузи увијек су изненађени отвореним рукама које желе примити од локалних људи, што помаже у стварању пријатељске и угодне атмосфере коју сви наши студенти радо препричавају.

Стратешка полазна тачка за истраживање Италије и Европе

Сиракуза је такође стратешка база за оне који желе да уживају у свим лепотама Сицилије, на само неколико корака од осталих главних атракција острва: Долина храмова и Сцала деи Турцхи у Агригенту, Мт. Етна, највиши вулкан у Европи, и град на врху брда Таормина. Такође је веома лако доћи до свих главних италијанских локација: оближњи аеродром Фонтанаросса повезује Сиракузу са свим већим градовима (Рим, Фиренца, Венеција, Милано, Напуљ), свакодневно и са јефтиним летовима.

Главни град античког медитеранског света

Сиракуза (Сирацуса на италијанском), уврштена на УНЕСЦО-ву листу светске културне баштине, је благо које се налази на југоисточној обали италијанског острва Сицилије. Током три миленијума, сакупила је богатство уметности и драгоцене архитектуре, која сведочи о пролазу многих славних цивилизација.

Безбедна заједница добродошлице, живахан и динамичан град

Данас је град Сиракуза топао и гостољубив град са много тога за понудити авантуристичким душама и културним лешинарима: можете изабрати да истражите лавиринт уских улица историјског центра, прошетате се око средњовековног замка који гледа на природна лука или истражите нетакнуте плаже и морске резервате који окружују град.

Пријатељи са локалним студентима

Italian Academy редовно организује догађаје културне размене како би омогућила међународним студентима да се упознају и друже са локалним студентима. Лако је у граду као што је Сиракуза успоставити дуготрајне везе и изградити пријатељства са италијанским вршњацима. Потврђујемо да интеракција са локалним становништвом игра суштинску улогу у развијању поверења у говорни језик.

Ступите у контакт!

Наш тим студентских савјетника радо ће вам пружити подршку на сваком кораку: од уписа и захтјева за издавање визе до припрема за одлазак, оријентације и смјештаја у свој нови град и дом.

Ваша врата у високо образовање у Италији

Lokacije

  • Syracuse

    Piazzale San Marziano, 1, 96100, Syracuse

    Pitanja