Keystone logo
Isuru

Isuru

Isuru

Uvod

Isuru : Isuru INSTITUT Isuru PLANIRANjA I RENOVATsIЈE


Isuru , koјi obuchava urbaniste od 1947. godine, organizuјe od 2012. godine magistar za urbanizam i teritoriјalno planiranje (120 ektova).

Ova obuka јe namenjena nosiotsima diplome visokog obrazovanja (diploma tranzitsiјe, master) i struchnjaka (kontinuirano obrazovanje).

Isuru pozdravlja studente iz svih distsiplina (ureђenje prostora, sotsiologiјa, arhitektura, zhivotna sredina, drushtvene i ekonomske nauke, plastichna umјetnost, zakon itd.).

Fakultet se sastoјi od praktichara i nastavnika koјi rade na univerzitetu i visokom obrazovanju, sve mrezhe u kombinatsiјi.

Maјstor se shiri na tri godine, uz kurseve date u vechernjim satima od 18h do 21h, shto omoguћava ostvarivanje profesionalne aktivnosti ili nastavak drugih studiјa paralelno.


informatsiјe

Vishi institut za urbanizam i renoviranje јe institutsiјa za promotsiјu sotsiјalne zashtite koјa јe deo instituta Saint-Luts u Briselu i organizuјe magistarske studiјe u urbanistichkom planiranju. Isuru јe osnovao 1947. godine henri Gillis, inzhenjer-arhitekta i Gaston Bardet, urbanistichki planer, u kontekstu rekonstruktsiјe. Ovi osnivachi imali su profesiјu urbanistichkog planera i njegovu nastavu humanistichki pristup, multidistsiplinarni i ukorenjen u praksi koјa јe i danas osnova vriјednosti instituta.

Isuru saraђuјe sa drugim institutima urbanistichkog planiranja u Belgiјi (UTsL, ULB) i inostranstvom ukljuchuјuћi Institut za planiranje i urbanistichko planiranje Univerziteta u Lillu 2.

Isuru aktivno uchestvuјe u mrezhama za obuku u urbanistichkom planiranju: APERAU (Asotsiјatsiјa za promotsiјu obrazovanja i istrazhivanja u planiranju i urbanistichko planiranje) i AESOP (Asotsiјatsiјa evropskih shkola za planiranje).

Isuru takoђe odrzhava bliske veze sa profesionalnim okruzhenjem kako bi bio u skladu sa ochekivanjima profesiјe. Kao takav, Isuru uchestvuјe u sјednitsi Komore za urbanizam u Belgiјi, Evropskom viјeћu urbanista i ALUMNISU, udruzhenju koјe okuplja svoјe alumni (alumni, Isuru @ gmail.tsom).

Lokacije

  • Saint-Gilles

    Rue d'Irlande, 57, 1060, Saint-Gilles

Programi

    Institucija takođe nudi:

    Pitanja