Диплома из кулинарског менаџмента – исхрана
George Brown College
Ključne informacije
Lokacija kampusa
Toronto, Канада
Jezici
Engleski
Format studije
Na kampusu
Trajanje
2 years
Tempo
Redovne studije
Školarina
CAD 18.536 / per year *
Rok za prijavu
Zatražite informacije
Najraniji datum početka
Zatražite informacije
* домаћа школарина | $16,490 за међународну школарину. Све накнаде су подложне променама, без претходне најаве
Uvod
Imate strast prema hrani, kuvanju i zdravlju i shvatate da ljudi postaјu sve vishe zabrinuti za ishranu i nachin zhivota. Mozhete da ugradite kulinarske veshtine i ishranu dok se obuchavate za nagraђivanu kariјeru u programu kulinarski menadžment – ishrana.
U ovom dvogodishnjem diplomskom programu nauchiћete kako da radite u razlichitim okruzhenjima, ukljuchuјuћi industriјu prehrambenih usluga, kako biste zadovoljili zahteve potroshacha koјi su sve vishe zabrinuti za zdravlje. Ovaј program kombinuјe instruktsiјe iz kulinarskih tehnika, upravljanja uslugom ishrane, znanja o sastoјtsima, zdravih retseptura, meniјa i razvoјa prehrambenih proizvoda sa naјnoviјim dostignuћima u oblasti ishrane. Nauchiћete u dinamichnom okruzhenju koјe ukljuchuјe demonstratsiјe, predavanja i praktichnu kulinarsku praksu.
Takoђe ћete zavrshiti sedmonedeljni stazh u industriјi u poslednjem semestru, shto ћe vam dati odlichan pochetak na pochetku kariјere.
Raspored programa
Raspored programa kulinarski menadžment – ishrana trenutno traјe od ponedeljka do petka. Napomena: neki chasovi mogu pocheti u 7 uјutro, a drugi mogu traјati do 22 sata
Vashe moguћnosti terenskog obrazovanja
Zavrshiћete sedmonedeljni stazh u industriјi u poslednjem semestru. Džordž Braun radi sa poslodavtsima i industriјskim partnerima kako bi identifikovao potentsiјalne moguћnosti radnog iskustva. Studenti se takoђe snazhno ohrabruјu da trazhe samostalne moguћnosti radnog iskustva u industriјi u okviru kulinarskog menadžmenta za koјe veruјu da ћe im pruzhiti iskustva uchenja koјa tsene i ispuniti ishode uchenja programa.
Ovo dragotseno radno iskustvo mozhe se zauzvrat dodati vashem zhivotopisu. Pored formalniјeg radnog iskustva na poslu, George Brown College nastoјi da pruzhi prilike za uchenje sa izazovima i kliјentima iz stvarnog sveta.
Prijem
Stipendije i finansiranje
Stipendije za međunarodne studenteGeorge Brown College su uglavnom nagrade u programu zasnovane na akademskom učinku studenata (i drugim kriterijumima)George Brown College nakon početka akademskog programa.
Nastavni plan i program
Potrebni kursevi
Semestar 1 | Semestar 2 |
|
|
Semestar 3 | Semestar 4 |
|
|
* 7-nedeljni
kurs**Na osnovu rezultata testa plasmana, možda ćete morati da preduzmete COMM 1000 Uvod u komunikaciju sa koledža pre nego što pređete na COMM 1007. Možda ćete morati da uzmete MATH 1000 (Math Foundations) pre nego što pređete na MATH 1102 (Matematika za ugostiteljstvo). COMM 1000 i MATH 1000 ne računaju kao kurs potreban za diplomiranje, i biće vam naplaćeno za ovaj dodatni kurs.
Ishod programa
Diplomirani pokazuje sposobnost da:
- Obezbedite napredno kulinarsko planiranje, priprema i prezentacija za različita okruženja za usluge hrane koristeći niz klasičnih i savremenih tehnika.
- Nanesite osnovnu i naprednu hranu i pecite nauku na pripremu hrane da biste stvorili željeni krajnji proizvod.
- Doprinosite i nadgledajte pridržavanje drugih u pružanju dobro održavanog kuhinjskog okruženja i usluzi proizvoda za hranu i piće koji su bez štetnih bakterija ili drugih zagađivača, pridržavajući se propisa o zdravlju, bezbednosti, sanitarnim uslovima i rukovanju hranom.
- Osigurajte siguran rad kuhinje i sve aspekte pripreme hrane kako biste promovisali zdrave radne prostore, odgovorno upravljanje kuhinjom i efikasno korišćenje resursa.
- Stvorite menije koji odražavaju znanje o ishrani i sastojcima hrane, promovišu opšte zdravlje i dobrobit, odgovaraju na niz prehrambenih potreba i preferencija i adresiraju modifikacije za posebnu dijetu, alergije na hranu i netolerancije po potrebi.
- Primenjuju poslovne principe i priznata industrija troškova i kontrole prakse u poslovanju prehrambenih usluga za upravljanje i promovisanje fiskalno odgovornu operaciju.
- Primijeniti znanje o održivosti, etičkom i lokalnom izvoru hrane i sigurnosti hrane na pripremu hrane i upravljanje kuhinjom, prepoznajući potencijalne uticaje na proizvodnju hrane, izbor potrošača i operacije u industriji prehrambenih usluga.
- Izaberite i koristite tehnologiju, uključujući savremenu kuhinjsku opremu, za proizvodnju i promociju hrane.
- Efikasno obavljaju kao priprema hrane i pića i član tima usluga i doprinose uspehu operacije usluga hrane primenom samoupravljanja i međuljudske veštine.
- Razviti strategije za kontinuirano lično i profesionalno učenje kako bi se osigurala valuta i odziv na nove kulinarske tehnike, propisi i prakse u industriji prehrambenih usluga.
- Doprinose razvoju marketinških strategija koje promovišu uspešno poslovanje prehrambenih usluga.
- Doprinosite poslovnom upravljanju raznim operacijama hrane i pića kako biste podstakli angažovano radno okruženje koje odražava izvrsnost usluga.
Mogućnosti za karijeru
Vaša karijera
Bićete na putu ka ispunjavanju karijere u raznim organizacijama fokusiranim na hranu i ishranu. Ovo uključuje:
- Restorani
- Hoteli
- Spas
- Odmarališta
- Škola
- Proizvođači
- Zdravlje i fitnes objekti
- Rezidencije starijih i ustanove za dugotrajnu negu
- Privatni kuvar
Vaša obuka će vam takođe pružiti veštine potrebne za pokretanje sopstvenog biznisa kao preduzetnika, možda kao lični kuvar. Imaćete slobodu da idete u više pravaca sa pozicijama vezanim za pripremu hrane, dizajn menija, osiguranje kvaliteta i razvoj koncepta recepta/hrane.
Neki od naših diplomaca uživaju u nagradnim pozicijama kao kuvari, kuvari, menadžeri usluga hrane, programeri recepta/proizvoda, preduzetnici ili kulinarski treneri.
Buduće opcije studije
Mogućnosti postdiplomskog studija
Program upravljanja hranom i ishranom (postdiplomski) (H402)
Ako ste kulinarski menadžment - Ishrana diplomirani sa strašću za zdravstvenu zaštitu i ishranu i željom da pomogne drugima, a uzimajući svoju karijeru na sledeći nivo, naš jednogodišnji Hrana, i ishrana Management diplomski sertifikat program je ono što tražite.
Program upravljanja hranom i ishranom H402 akreditovan je od strane Kanadskog društva za upravljanje ishranom, što je neophodno za zapošljavanje kao menadžer hrane i ishrane u Ontariju.