Keystone logo
Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Culinary Institute of Barcelona

Uvod

Cilj škole je da nauči ljude da proizvode sopstvenu budućnost.

Institut namenjen transformaciji kuhinje

To je ideja sa kojom su tri profesora iz Barselone počela da crtaju ono što je sada Culinary Institute of Barcelona, pedagoški projekat obuke profesionalaca koji će voditi kuhinje i restorane XXI veka.

DRUGAČIJA OBUKA ZA PROFESIONALCE KOJI NE ŽELE DA BUDU ISTI

Znamo da živimo u svetu koji stalno menja svoju paradigmu, koji zahteva novi tip profesionalaca sposobnih da obezbede vredna rešenja, u kojima su tehnologija, kreativnost i inovativnost ključni. Iz tog razloga, prilagodili smo međunarodnoj gastronomiji nastavni model koji se koristi u Silicijumskoj dolini, meki digitalne tehnologije. To nas čini drugačijim.

Najbolje iskustvo u tvom životu

Ideja Culinary Institute of Barcelona osmišljena tako da živite jedinstveno i neponovljivo iskustvo, zasnovano na multikulturalizmu, kreativnosti i inovacijama.

Vizija

Rođeni smo od promena i beskrajno se menjamo. Promena je sinonim za evoluciju. A trening takođe mora da posluži za to: da raste i evoluira.

Društvo je godinama opsesivno sklono da preceni znanje. Ističe se do tačke frustracije zbog pritiska na mlade ljude u njihovim studijama, bez negovanja njihovih vrednosti, njihovih veština i stavova. I to je velika greljka.

U tradicionalnim centrima za obuku učenici nisu cenjeni zbog onoga u čemu su zaista dobri, već zbog onoga što se od njih očekuje. Veštine kao što su mašta, kreativnost, elokvencija pa čak i inteligencija (sumnjivac) su kažnjene. Oni nisu motivisani ili obučeni da budu inovativni, već se formiraju iz prošlosti u prošlost, ne razmišljajući o budućnosti.

U CIB-u učimo da se usavršavamo, preispitujemo, zamišljamo, tražimo i pronalazimo nove mogućnosti korišćenja našeg intelekta, što nije baš racionalno ali apsolutno emotivno.

Učimo da radimo stvari više nego da znamo stvari. Učimo da volimo i preživljavamo, i da ne prihvatamo etablirano. Zato što znamo da je ustanovljeno efemerno i često čak netačno.

Opsednuti smo unapređenjem naših nastavnih procedura kako bi naši mladi ljudi bili u stanju da prevaziđu scenarije promena, naprave ih svojim i znaju kako da se prilagode novim okolnostima sa apsolutnom prirodnošću. Trudimo se da učimo da postavljamo, težimo i ispunjavamo ciljeve, a ne da se plašimo da pravimo greške. Zato što su samo oni koji su spremni da naprave greške sposobni da urade zaista divne stvari.

Zato smo stvorili CIB. Da to uradim.

Feran Fisas

Model treninga

Našu metodologiju zasnivamo na 6 osovija koje omogućavaju obuku lidera sposobnih da se uspešno suoče sa izazovima XXI veka.

1. Učenje zasnovano na izazovima

Pedagoški model koji:

 • Izlaže učenika stvarnim problemima, favorizuje razvoj njihovih transformativnih liderskih veština i čini ih konkurentnijim u današnjem svetu.
 • To generiše motivaciju i osećaj za postignuće.
 • Povezuje učenika sa okolinom, tako da se generiše opipljiva vrednost.
 • Pruža izazovna iskustva koja razvijaju preduzetništvo i ljudski osećaj.
 • To je ekspeditivno, saradničko i integrisano znanje.

2. Fleksibilnost

Zato: fleksibilnost je živi koncept, evidentan u svakom našem objektu. Aktivni i dinamični nastavni prostori u kojima je učenik centar. I zato:

Naše učionice se menjaju. Sa stolicama koje nisu samo stolice, već i mobilnim ličnim radnim prostorom koji se prilagođava karakteristikama svakog učenika i svakog razreda.

Svi naši učenici imaju PILOT pametne slušalice za prevođenje, koje im omogućavaju da govore i prate časove na maternjem jeziku. Bez ћica i komplikacija.

Ima vremena i da učenik i njegovi drugovi iz razreda rade sami.

3. Inspirativni nastavnici

Znamo da se, iako je to razlog koji predaje, uči iz emocija. Zato svaki od naših učitelja:

 • On strastveno živi pedagoško iskustvo, i to se vidi.
 • Zainteresovan je za studenta, izaziva, vodi i unapređuje njihov razvoj.
 • On se ističe kao akademik i lider u svojoj disciplini, inovativan je i koristi tehnologiju.
 • Aktivno i formalno učestvuje u njihovom profesionalnom, poslovnom, akademskom i društvenom okruženju.
 • Ima blisku vezu sa studentima, dobar je primer i ostavlja trag na njima.

4. Nezaboravno iskustvo

Naši učenici provode najmanje godinu dana sa nama i tokom obuke žive:

 • Globalna, raznovrsna i multikulturalna zajednica za učenje.
 • Akademski i profesionalni staž na kampusu i van njega.
 • Aktivnosti razvoja studenata koje pružaju različite izazove i podstiču razvoj kompetencija.
 • Obrisi 360º Obuke koju nudimo koja kao svoj glavni cilj ima uspeh 5

5. 360º Obuka

Nismo zadovoljni time što smo pružaoci znanja, svi naši učenici dobijaju obuku od 360º.

Znanje: tehnološki , proizvodni i rukovanje

Veštine: za upravljanje biznisom, druge ljude i sebe.

Stavovi: liderstvo , društveno i profesionalno.

Mogućnosti: za prepoznavanje životne sredine i sebe.

Zato što kada se ova četiri kruga konvergiraju da do uspeha dođe.

6. Pristupačnost i transparentnost

Pristupačnost i prozirnost u svim tipovima uređaja kao što su pametni telefoni ili laptop računari

Sva komunikacija CIB-a, od nastavnika i između učenika, dostupna je 24 časa dnevno tokom cele godine.

 • Lične, grupne i opšte razmene trenutnih poruka.
 • Arhiva video zapisa, audio zapisa i dokumenata.
 • Video i audio zapis u realnom vremenu.
 • Lako je, to je Fejsbuk radno mesto.

Više od kuvanja: UČIMO KAKO SE STVARA

 • OTKRIJTE - Analiza postaje vizija
 • DIZAJN - Vizija postaje ideja
 • ISPORUČITI - ideja postaje stvarnost

U CIB-u smo posvećeni dizajnerskom razmišljanju. Proces, sa jasnim fazama i ciljevima, koji nastoji da maksimalno iskoristi kreativni impuls i vodi ga ka generaciji rezultata i stvaranju inovativnih proizvoda. Metodologija koju je razvio IDEO.

UČIMO KAKO DA SARAĐUJEMO

U CIB-u učimo naše učenike važnost zajedničkog rada na ostvarenju svojih ciljeva. Naše radne grupe sačinjene su od osam osoba različitih kulturnih, geografskih i jezičkih uticaja. Promovišemo interkulturalnost i razmenu koncepata, precepcija i pristrasnosti koje pomažu našim učenicima da drže svoj um mnogo otvorenijim i spremnijim za promene.

UČIMO DA RASTEMO

U CIB-u stvaramo vore. Vođa je onaj koga drugi prate jer mu veruju. Stoga, mi u našim učenicima negujemo vrednosti i stavove koji će im pomoći ne samo da vode sopstvene živote, već i vrednosti svojih radnih timova. Da bismo to uradili, pružamo im veštine orijentisane na adaptaciju na stalne promene, one koje će im omogućiti da se u potpunosti razvijaju nezavisno od promena paradigme koje dolaze. Mi stvaramo protagoniste promena.

Karakteristike kampusa

Meђunarodna shkola dizaјnirana da bude naјbolje formativno iskustvo u vashem zhivotu.

  Prijem

  Započnite proces prijema

  1

  Izaberite svoj program

  Na svim našim stranicama programa možete preuzeti više informacija, zatražiti više informacija, pa čak i zakazati poziv od savetnika za lično vođenje.

  2

  Pošaljite zahtev za prijem

  Kada se osećate dovoljno samouvereno, popunite obrazac za prijem. To je jedan od najvažnijih koraka za napredovanje, pozicioniranje sebe i vođenje na sledeći korak vaše kandidature. Uzmite si vremena da jasno napišete ono što želite da izrazite.

  3

  Vaš intervju za procenu

  Ako smo impresionirani, preći ćete na fazu intervjua za procenu, koja će biti na mreži i u vreme koje vam odgovara. Imajte na umu da ćete nakon intervjua imati oko mesec dana da formalizujete svoj mesec upisa da biste formalizovali upis, tako da ovaj korak treba preduzeti samo kada znate da se možete obavezati. Ne žurite; uradite to u pravom trenutku.

  4

  Prijemna komisija

  Odbor za prijem sastaje se jednom nedeljno i pregledava vašu prijavu. Analiziramo vaše životno iskustvo, vašu preduzetničku prirodu, vaše stavove prema kreativnosti, inovacijama i našem modelu podučavanja.

  5

  Registracija

  Nakon prijema obaveštenja o prihvatanju, imaćete do petka iste nedelje da potvrdite rezervaciju i 14 dana za upis. Ovo će vas započeti na putu da postanete CIBer.

  Rangiranje

  Јedna od naјboljih shkola za prouchavanje gastronomiјe: https://vvv.tshefspentsil.tsom/13-best-tsulinari-stshools-in-the-vorld/

  Lokacije

  • Barcelona

   Santander 49-51 08020 Barcelona Spain, 08020, Barcelona

  Pitanja