Keystone logo
© Jesper Rais, AU-foto
Aarhus University

Aarhus University

Aarhus University

Uvod

Универзитет Архус (АУ) је водећа светска истраживачка институција са модерним, динамичним и високо међународним студијским окружењем. Универзитет има репутацију академске изврсности и рангиран је међу 100 најбољих универзитета широм света, а недавно је био на 78. месту на Шангајској ранг листи за 2023. Универзитет Архус нуди више од 50 дипломских програма који се предају на енглеском језику на нивоу бачелор и мастер и има живу међународну заједницу. 12% студената на АУ су међународни, који представљају више од 120 различитих земаља. Главни кампус се налази у граду Архусу у Данској (Скандинавија). Архус је други по величини град у Данској и налази се на источној обали са прелепим плажама и природним пејзажима. Данска је дивна и сигурна земља у којој сви говоре енглески.

Главни разлози да изаберете Универзитет у Архусу

Универзитет Архус је динамичан, модеран и веома интернационалан универзитет. Од свог оснивања 1928. године, израстао је у водећи јавни универзитет са међународним утицајем и досегом у читавом истраживачком спектру. Архус је одлично место за учење и одлично место за рад. Ево неких од главних разлога да дођете да радите или студирате код нас.

Данска је одлично место за живот

Данска је нашироко цитирана као једно од најприкладнијих места на свету из разних разлога. Има највиши ниво једнакости прихода на свету, према ОЕЦД-у. Штавише, Данска се нашироко наводи као једно од најприкладнијих места на свету. На основу Индекса транспарентности корупције, Данска је најмање корумпирана земља на свету. Ниво поверења јавности је висок, а криминал низак.

Увек смо ту за вас

АУ нуди сву практичну подршку и упутства која су вам потребна да бисте се овде осећали као код куће. За студенте, Међународни центар нуди комплетан уводни и уводни програм, као и професионалну, пријатељску подршку и вођење током вашег времена на АУ.

За истраживаче и студенте докторских студија, Универзитет Архус нуди читав низ услуга како би ваш прелазак на универзитет био што лакши. ИАС (Међународно академско особље) помаже истраживачима и докторантима из иностранства у свим практичним питањима, укључујући визе, боравишне и радне дозволе, услуге становања, бригу о деци итд.

Главни разлози за студирање у Архусу

Наши наставници су предавачи светске класе

На АУ наставу држе активни истраживачи у неформалној, подстицајној атмосфери. Сви студијски програми су дубоко укорењени у најновијим истраживањима и подлежу ригорозном програму осигурања квалитета како би се осигурало да испуњавају највише глобалне стандарде квалитета.

Нудимо конкурентне школарине

Школарина је бесплатна за грађане ЕУ, ЕЕА и Швајцарске. За остале студенте школарине се крећу од 8.000 до 15.300 евра годишње.

Енглески је наш други језик

АУ нуди више од 50 програма пуних диплома на енглеском на нивоу Бацхелор и Мастер. Сви докторски програми су на енглеском језику. А Данци су недавно рангирани као међу најбољим говорницима енглеског језика којима није матерњи језик на свету на годишњем Индексу знања енглеског језика (ЕПИ), тако да је међународним студентима лако да се осећају као код куће у Данској од првог дана.

Наше студентско тело је разнолико и веома међународно

Око 12 процената од 36.500 студената АУ су међународни – из преко 120 земаља.

Данска нуди атрактивну шему зелене карте

Дозвола боравка зелене карте која се даје међународним студентима универзитета у Данској важи додатних шест месеци након завршетка дипломе, што дипломцима даје времена да потраже посао у Данској.

АУ на светској ранг листи

Један број међународно признатих светских ранг-листа оцењује светске универзитете у односу један на други. Универзитет Архус се налази међу 100 најбољих и 150 најбољих универзитета у свету на неколико од њих – од преко 17.000 универзитета широм света – и међу 25 најбољих универзитета у ЕУ.

Karakteristike kampusa

  Uslovi za prijem u program

  Pokazhite svoјu posveћenost i spremnost da uspete u poslovnoј shkoli polaganjem GMAT ispita – naјcheshћe korishћenog ispita za priјem koјi meri vashe veshtine kritichkog razmishljanja i rasuђivanja.

  Preuzmite GMAT mini kviz da biste razumeli pitanja koјa ћete naћi na ispitu.

  Lokacije

  • Aarhus

   Aarhus University Nordre Ringgade 1 , 8000, Aarhus

  • Ghent

   Ghent, Белгија

  Pitanja