Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite višestruki Akademski kurs Programi u Filologija 2023

1 Akademski kurs Programi u Filologija 2023

overview

Šta je filologija?
Filologija je proučavanje jezika u pisanim istorijskim izvorima. To je kombinacija književne kritike, istorije i lingvistike. Filolozi se bave načinom na koji se jezik vremenom menjao i kako se koristi u različitim kontekstima. Oni takođe proučavaju odnose između jezika i kultura koje ih govore.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz filologije?
Sa diplomom iz filologije, možete nastaviti karijeru u nastavi, lingvistici, prevođenju ili izdavaštvu. Takođe možete da koristite svoje veštine za rad u oblastima kao što su marketing, oglašavanje ili odnosi sa javnošću.

Zašto je studiranje filologije važno?
Studiranje filologije je važno jer nam pomaže da shvatimo kako se jezik vremenom menjao i kako se koristi u različitim kontekstima. Takođe nam pomaže da bolje razumemo odnose između jezika i kultura koje ih govore. Razumevanjem ovih stvari možemo bolje komunicirati sa ljudima iz drugih kultura i poboljšati naše razumevanje sveta oko nas.

Koje stepene možete zaraditi u filologiji?
Postoji nekoliko različitih vrsta filoloških stepeni koje možete nastaviti. Ovo uključuje Bachelor of Arts (BA) u filologiji, magistar umetnosti (MA) u filologiji, i doktor filozofije (PhD) u filologiji. Svaki od ovih stepeni pružiće vam priliku da detaljno proučavate jezik i naučite. Neke škole nude filološke diplome posebno, dok druge nude diplome iz srodnih oblasti kao što su lingvistika ili istorija sa fokusom na filologiju.

read_more

filters

  • Studije Humanističkih nauka
  • Lingvistika
  • Filologija
fields_of_study
  • Studije Humanističkih nauka (1)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format

related_fields_of_study