Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 36 Akademski kurs Programi u Električne instalacije 2023

36 Akademski kurs Programi u Električne instalacije 2023

overview

Šta je Električna instalacija?
Elektroinstalacijski radovi pokrivaju širok spektar elektrotehničkih zadataka, uključujući ugradnju, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Ovi zadaci se mogu obavljati u domaćim, komercijalnim i industrijskim postavkama. Ovo polje može uključivati rad sa raznim električnim komponentama, kao što su ožičenje, pločice, rasveta i rasklopna postrojenja. Radovi na električnoj instalaciji mogu biti izazovni i nagrađujući. Nudi širok spektar mogućnosti za karijeru za one sa pravim veštinama i kvalifikacijama.

Zašto je proučavanje Električne instalacije važno?
Studiranje električne instalacije može biti važno iz više razloga. Može vam pružiti veštine i znanja neophodna za bezbedno i efikasno instaliranje, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Drugo, može vam pomoći da razumete složene funkcionisanje električnih sistema i kako da rešite probleme koji mogu nastati. Konačno, proučavanje električne instalacije vam takođe može omogućiti da razvijete razumevanje najnovijih tehnologija i trendova u elektro industriji, što može biti korisno ako želite da nastavite karijeru na tom polju.

Koje vrste stepeni postoje u električnoj instalaciji?
Na raspolaganju je više različitih vrsta diploma električne instalacije, u zavisnosti od vašeg nivoa obrazovanja i iskustva. Ako imate diplomu srednje škole ili ekvivalent, možda ćete moći da nastavi diplomu saradnika u električnoj instalaciji. Za dovršavanje ove vrste stepena obično je potrebno dve godine. Obuhvata osnove električne teorije i prakse. Ako imate diplomu neženje iz drugog polja, možda ćete moći da se bavite master studijama električne instalacije, što može da potraje i do četiri godine. Ova vrsta diplome pruža napredniju obuku iz teorije i prakse električne energije, a može dovesti i do karijere u istraživanju ili nastavi.

Šta ću studirati tokom diplome električne instalacije?
Tokom diplome električne instalacije proučavaćete mnoštvo predmeta vezanih za instalaciju, popravku i održavanje električnih sistema i opreme. Ovi subjekti mogu da uključuju električnu teoriju, metode žica, sisteme osvetljenja, prekidače, prekidače za strujna kola i transformatore. Praktično iskustvo steći ćete kroz laboratorijski rad i rad na terenu, što će vam omogućiti da svoje teorijsko znanje uložite u praksu.

Koje su mogućnosti za karijeru nakon završetka diplome Elektroinstalacija?
Po završetku diplome elektroinstalacija, postojaće širok spektar mogućnosti za karijeru u oblasti elektrotehnike. Možete naći posao kao električni instalater, tehničar za popravku ili inženjer održavanja u domaćim, komercijalnim ili industrijskim okruženjima. Druga mogućnost je da odaberete da nastavite karijeru u nastavi ili istraživanju. Uz dalju obuku i iskustvo, možda ćete moći da postanete i električni izvođač radova ili menadžer projekta.

read_more

filters

 • Građevinarstvo
 • Električne instalacije
fields_of_study
 • Građevinarstvo (36)
  • back_to_main_category
  locations
  find_more_locations
  degree_type
  duration
  study_pace
  teaching_languages
  teaching_languages
  study_format