Keystone logo
Уједињени Арапски Емирати

Studija Akademski kurs u Уједињени Арапски Емирати 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  673
 • Udeo komunalnih usluga

  53
 • Internet pretplata

  91
 • Lokalni prevoz

  68

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  7
 • Bioskopska karta

  11
 • Pinta lokalnog piva

  9

Zahtevi za vizu

Studenti koji žele da studiraju u UAE moraju da se prijave za studentsku vizu UAE. Studentske vize se nude za redovne programe. Postoje kratkoročne i dugoročne vize.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza za UAE

Cena i valuta

Troškovi boravišne dozvole za studenta zavise od sponzora (roditelja ili univerziteta), nadležnosti sponzora (u slučaju univerziteta), ako je podnosilac prijave unutar ili izvan UAE i ako se prijava obrađuje na normalan ili ubrzan način.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Zakon Ujedinjenih Arapskih Emirata zahteva od svih studenata koji nisu nacionalni (osim državljana GCC-a) da dobiju „dozvolu za ulazak u studente“, nakon čega sledi „studentska rezidencija viza“ tokom trajanja studija. Države članice GCC (Savet za saradnju u zalivu) su Bahrein, Kuvajt, Oman, Katar, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Gde možete napraviti aplikaciju?

UAE univerziteti

Studentsku vizu UAE za međunarodne studente olakšavaju sami univerziteti UAE. Studenti mogu poslati svoje dokumente direktno na univerzitet.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Jednom kada vam univerzitet pošalje pismo ponude za program i vi ga prihvatite, pokrenuće postupak podnošenja zahteva za vizu. Studentska viza UAE ne zahteva da se međunarodni studenti pojave na posebnom intervjuu za vizu.

Iako se proces dokumentacije može razlikovati od univerziteta do univerziteta, neki od najčešće potrebnih dokumenata za studentsku vizu UAE su:

 • Obojena kopija pasoša važi najmanje sedam meseci.
 • Fotografija veličine pasoša u boji
 • Ispunjeni univerzitetski obrasci
 • Kopija prijema školarine i vize
 • Završena dokumentacija o zdravstvenom osiguranju

Kada treba da se prijavite?

U idealnom slučaju, proces studentske vize trebalo bi da započne najmanje 1-2 meseca pre početka semestra, kako bi se mogli pobrinuti za ostale aspekte kontrolne liste za odlazak. Obično je potrebno oko 15-20 dana da se viza obradi, međutim, to varira od univerziteta do univerziteta. Međunarodni studenti takođe imaju mogućnost izbora Ekpress obrade, koja košta više od uobičajene obrade. Pod Ekpress obradom, studenti mogu dobiti studentsku vizu UAE u roku od 10 dana.

Studentske vize UAE važe u periodu od 12 meseci. Međunarodni studenti moraju da obnove studentsku vizu na kraju perioda od 12 meseci ako je njihov program duži od tog perioda. Studentima će biti naplaćena obnova viza i naknada za zdravstveno osiguranje za obnovu. Međunarodni studenti moraju da podnesu dokumente o obnavljanju viza najmanje mesec dana pre datuma isteka vize.

Vreme obrade

20 Days

Mogućnosti za rad

Međunarodni studenti u UAE mogu zauzeti u kampusu, kao i rad van kampusa. Međutim, za to bi im bila potrebna dozvola za svoj univerzitet. Ako studenti imaju univerzitetsko sponzorstvo, mogu se obratiti odeljenju za rad UAE kako bi dobili dozvolu za zapošljavanje sa skraćenim radnim vremenom u UAE.

Približni trošak studentske dozvole boravka je Dh2,500 bez sigurnosnog depozita (ako je primenljivo), naknade za otvaranje datoteka (ako je primenljivo), legalizaciju dokumenata i prevod (ako je potrebno). Primeniće se dodatne naknade od Dh500 za studentsku radnu dozvolu.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Obično postoje tri razloga zbog kojih bi vaša studentska viza za UAE mogla biti odbijena:

 1. Telo za imigraciju bi to moglo poreći.
 2. Univerzitetski sekretar bi ga mogao odbiti.
 3. Student možda ne uspeva da obriše medicinski test (potreban u okviru postupka podnošenja zahteva za studentsku vizu).