Keystone logo
Молдавија

Najbolji univerziteti za Akademski kurs Programi u Молдавија 2023

Broj institucija: 4
  • Chisinau, Молдавија

  Почев од 1991. године, године проглашења независности, Република Молдавија је кренула тешким путем политичких, економских и социјалних трансформација. У условима тржишне економије, који су наметнути као објективни легитимитет историје, и након распада Совјетског Савеза, наша земља је успостављена као држава која је, практично, кренула од новог почетка.

  • Chisinau, Молдавија

  Технички универзитет у Молдавији основан је 1964. године са почетним називом „Политехнички институт“, заснован на инжењерским и економским специјалностима пренетим са Државног универзитета у Молдавији. У првој години студија (1964 - 1965) универзитет је имао 5140 студената (од којих 2085 редовних), груписаних у пет факултета: Електротехника, Механика, Технологија, Грађевине, Економија. Наставно особље бројало је 278 наставника, од којих је само 36 имало академске дипломе и научна звања.

  • Chisinau, Молдавија

  Универзитет за европске студије у Молдавији (УСЕМ) је високо приватна образовна институција, саставни део образовног система у Републици Молдавији и активира се у складу са свим одговарајућим законима.

  • Chisinau, Молдавија

  Free International University of Moldova (УЛИМ) основано је 1992. године Одлуком владе и акредитовано од Националног савета за академску процену и акредитацију Републике Молдавије. На основу принципа непрофитне организације, УЛИМ делује у складу са Уставом и законима који регулишу систем високог образовања у Републици Молдавији. Free International University of Moldova пружа могућност студентима да комбинују теоријско и практично знање у мултидисциплинарном окружењу, припремајући их за улазак на глобализовано тржиште рада. С обзиром да је више од 30% студентског тела међународно, универзитет се интензивно укључује у процесе интернационализације, а наши факултети нуде 76 студијских програма на четири језика (румунски, руски, енглески и француски) на нивоу првоступника, магистра и доктората. Наша установа пружа висококвалитетне студентске услуге и садржаје (универзитетски хотел, модерна резиденцијална дворана, мензе, кафетерије, клубови, објекти за слободно време и спорт, библиотека, рачунарске / медијске лабораторије, судска клиника итд.).