University of Edinburgh Winter School

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Dobrodoshli u University of Edinburgh Winter School !

Zimska shkola ћe se odrzhati na mrezhi 2021. godine. Studiranje na Univerzitetu u Edinburgu savrshen јe nachin da proshirite svoјe akademske i kulturne horizonte na јednom od 20 naјboljih univerziteta na svetu (KS Vorld Universiti Rankings 2020).

Nasha istoriјa

Sa nashom bogatom istoriјom, zapazhenim bivshim studentima i uglednim nauchnitsima, imamo mnogo toga da se ponosimo tokom mnogih vekova kao svetski poznati univerzitet.

Od nobelovtsa i olimpiјskih prvaka do istrazhivacha svemira i premiјera, Univerzitet u Edinburgu јe utitsao na istoriјu otkako јe otvorio vrata svoјim prvim studentima 1583. godine.

Vrhunski misliotsi

Nakon shkotskog prosvetiteljstva 18. veka, Univerzitet јe bio postavljen na chelo akademske zaјednitse i kritichkog mishljenja.

Zbog odluchnosti i istraјnosti grupe edinburshkih intelektualatsa, utvrђene chinjenitse o svetu smelo su se i dosledno osporavale.

Usred ove grupe bio јe David hume, filozof, ekonomista i eseјista poznat po svom filozofskom skeptitsizmu i empirizmu; Јoseph Blatsk, hemichar koјi stoјi iza otkriћa latentne toplote i ugljen-dioksida; i Јames hutton, „otats moderne geologiјe“.

142280_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Oblikovanje proshlosti, sadashnjosti i buduћnosti

Mi smo dom naјstariјih britanskih knjizhevnih nagrada, nagrade Јames Tait Blatsk i ovtse Dolli, prve zhivotinje koјa јe klonirana iz odrasle somatske ћeliјe.

Takoђe јe ovde na Univerzitetu u Edinburgu Ser Arthur Tsonan Doile bio inspirisan da stvori svoј zloglasni lik, Sherlotsk holmes i Јames Ioung Simpson su pioniri anestetika svoјim otkriћem svoјstava hloroforma.

U noviјe vreme, teoriјski fizichar i emeritus profesor Peter higgs zaјedno su dobili Nobelovu nagradu za fiziku za njegovo predviђanje higgs-ovog bozona iz 1964. godine.

Kroz mnoga dostignuћa svog osoblja i studenata, Univerzitet јe nastavio da predstavlja vrhunsko istrazhivanje, inspirativno poduchavanje i inovativno razmishljanje kao svoј tsentralni etos, privlacheћi neke od naјveћih umova shirom sveta.

Lokacije

Edinburgh

Address
Paterson's Land, Holyrood Road
Edinburgh, Shkotska, Uјedinjeno Kraljevstvo

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

Programi

Ova škola takođe nudi: