Pročitajte zvanični opis

Лето у СОАС-у

СОАС нуди широк спектар курсева који се предају у љетним мјесецима, који варирају по дужини, структури и цијени. Да бисте добили укус искуства у СОАС-у, погледајте видео! Ако желите да проширите своје хоризонте у летњој школи и стекнете ново искуство у учењу онда погледајте шта је у понуди испод.

Узимање летњег курса у СОАС-у омогућава ученицима да сазнају о широком спектру тема, комбинујући најсавременије академско истраживање, иновативно учење и практично учење.

Без обзира да ли сте тренутни студент, недавно дипломирани, млади стручњак или ако желите надоградити своје знање, узимање летњег школског курса ће проширити ваше хоризонте.

Шта могу да проучавам?

SOAS Summer 1

Курсеви летње школе се нуде током три сесије и упис је отворен за једну сесију, само, комбинација сесија:

Сесија 2: 2. јула - 20. јула 2018

Курсеви се предају на нивоу 2/3 типичног програма додипломског програма СОАС и погодни су за студенте, као и дипломиране и постдипломске студенте без детаљног знања о одређеној теми.

Присуство SOAS Summer School у SOAS Summer School вам омогућава:

 • Придружите се нашој разноликој и међународној студентској заједници
 • Направите своје мишљење - иновативне наставне методе СОАС, засноване на изврсности у истраживању, омогућавају ученицима да додају живахне дискусије и критичке анализе у учионици;
 • Сазнајте од нашег искусног и специјализованог академског особља - СОАС има највећу концентрацију у Европи стручњака на Блиском Истоку, Африци и Азији;
 • Будите критични и направите разлику - СОАС изазива редовне школе размишљања, узимајући у обзир не-западни приступ на централном нивоу и охрабривање студената да развију критичку перспективу и подстичу промене;
 • Отворите свој пут у СОАС: студенти летње школе могу да се пријаве за наставак студија на СОАС-у, са више од 115 програма за постдипломске студије.

Услови за упис

Студент или дипломирани студент приликом похађања Летње школе и 18 година. Стручно искуство се може признати као еквивалент универзитетске квалификације.

 • Учесници морају бити 18 или више у тренутку присуства.
 • Квалитет на енглеском је приказан кроз:
  • Тест ТОЕФЛ-а на бази папира захтева минимално 583 са минимумом 53 у свим вјештинама и за ТОЕФЛ Интернет Басед Тест захтијева минимум 93 са најмање 20 у свим вјештинама.
  • ИЕЛТС, 6.5 укупно или више, са најмање 6 у свим подскорима.
  • Пеарсон Тест енглеског језика 59-64
  • Цамбридге Енглисх: Адванцед (ЦАЕ) Оцена Б
 • Ако сте студирали у енглеском говорном заводу или сте предавали курсеве на вашем универзитету на енглеском језику (изузев курсева на енглеском језику), можете испунити наше услове а да не добијете цертификат. Докази о томе ће или бити укључени у транскрипт или писмо са вашег универзитета.
 • Кандидати са алтернативном квалификацијом требали би нас контактирати за савјете.
 • Кандидати чији ниво енглеског језика не испуњава услове могу бити заинтересовани за наше предметне курсеве са подршком на енглеском језику.

Упис студената у летњу школу који не испуњавају услове за пријављивање је дискутован на СОАС-у - молимо вас да ступите у контакт да нам детаљно разговарате о вашој апликацији.

Када платите пријаву од 40 евра и поднесете онлине пријавни образац, бићете обавештени да ли имате мјесто у летњој школи у року од 5 радних дана. Молимо вас да не плаћате школарину пре него што сте добили понуду за понуду.

Процена и кредити

Студенти обично имају могућност да добију кредите од своје матичне установе, обично су наши курсеви примљени:

 • 3 кредита у систему САД
 • 7,5 ЕЦТС у европском систему.

Ако намеравате да тражите кредите од своје матичне установе, молимо провјерите захтјеве са њима пре уписа. Радо ћемо вам помоћи на било који начин, међутим, молимо вас да знате да одлука о додели кредита почива на вашој матичној институцији.

Процена ће бити необавезна и варирала ће се за сваки курс. Учесницима ће се добити сертификат о похађању и транскрипти ће бити доступни на захтев.

Контакт сати

Сесије 2

 • 46 сати контакта.
 • Понедељак четвртак
 • 10ам - 3пм: предавања и туторијали
 • Додатно 2 сата у наведеном петку, укључујући опционе активности повезане са садржајем, као што су посете музеја или компанија.
 • У петак, курсеви отварају једну од својих активности свим ученицима Летње школе, дајући сваком учеснику различите активности које ће присуствовати.

Накнаде

SOAS fees

Постоји једнократна, неповратна пријава од 40 фунти.

Школарина:

 • Сесије 2

Попуст од ране птице од 10% доступан је до 30. марта 2018

Смештај

Смештај је на располагању студентима Љетње школе у ​​СОАС Халлс оф Ресиденце, Динвидди Хоусе. За детаље о томе како резервисати собу молимо посетите страницу смештаја Динвидди Хоусе.

Социјални програм

Наш пријатељски и живахан кампус се налази у срцу Лондона у центру историјског Блоомсбури. Богат културни и друштвени живот престонице је буквално на нашем прагу! Током SOAS Summer School , бићете позвани да присуствујете разноврсном друштвеном програму који нуди СОАС и тим летње школе, укључујући активности везане за курсеве, добродошлицу и опроштајни пријем, крстарење ријеком Темзом и разне догађаје које нуди СОАС лето.

Осим тога, можете резервисати дисконтирана путовања преко нашег партнера Интернатионал Фриендс или можете истражити шта град нуди. Детаљан програм биће доступан ближе почетку летње школе.

SOAS student 2

Нашао сам своје часове изузетно стимулативне и нашли су да су наставници врло квалификовани, јер су сви имали претходно професионално искуство у областима које су предавали. Кампус је предиван и свака учионица је сразмерно величине са студентима из цијелог свијета. Такође се налази у веома лијепом делу Лондона који има пуно ствари које треба понудити када се класа заврши. СОАС је био богато искуство за мене и не бих га променио за било шта на свету.

Овен, Финансије

SOAS Summer School" src="//cdn01.masterstudies.com/element_db/40/40416_rsz_soas_school.png" alt="SOAS Summer School" />

Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Letnji kursevi

SOAS Summer School

Овај курс се састоји од предавања, радионица, излета и вођених тура по Лондону, као и обилазак руралног / обалног подручја у Суссеку, односно Цинкуе Порт оф Рие и његовог ... [+]

Опис програма

Овај курс се састоји од предавања, радионица, излета и вођених тура по Лондону, као и обилазак руралног / обалног подручја у Суссеку, односно Цинкуе Порт оф Рие и његовог окружења. Она ће понудити широк спектар приступа и агенди (и теоријских и везаних за политику) о туризму, ходочашћу, културном наслијеђу и путовању опћенито - укључујући разматрање избјеглица и тражитеља азила.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс има за циљ да поставља савремени Блиски Исток у свој међународни контекст, истражујући историју империје и деколонизацију, хегемонију и отпор, сукоб и сарадњу, ... [+]

Опис програма

Овај курс има за циљ да поставља савремени Блиски Исток у свој међународни контекст, истражујући историју империје и деколонизацију, хегемонију и отпор, сукоб и сарадњу, као и идентитет и спољну политику. Објашњено је ригорозним ангажовањем са теоријама о међународним односима. Курс почиње истраживањем различитих историјских фаза интеракције између држава Блиског истока и међународног система. Они су подијељени у колонијалне, хладне и периоде после хладног рата.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
19 дани
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс има за циљ да учесницима пружи теоријска знања и критичне алате за разумевање утицаја Блоцкцхаин технологије на различите делове економије и друштва. ... [+]

Опис програма

Овај курс има за циљ да учесницима пружи теоријска знања и критичне алате за разумевање утицаја Блоцкцхаин технологије на различите делове економије и друштва.

Од појављивања Битцоин-а 2008. године, Блоцкцхаин је прогресивно обогаћен додатним рачунским карактеристикама које су отвориле мноштво потенцијалних апликација. Блоцкцхаин и, у ширем смислу, дистрибуиране електронске књиге су кориштене у различитим подухватима и експериментима у различитим подручјима као што су финтецх, јавни регистри, ланци набаве и децентрализирана тржишта. Ипак, импликације ових технологија на пословање, финансије, владу и друштво тек треба да се у потпуности истраже и схвате.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс служи као увод у политику Сјеверне Африке (Магреб), арапског Истока (Масхрик), укључујући Заљев и Арапски полуоток, Израел, Турску и Иран. Она даје - од земље д ... [+]

Опис програма

Овај курс служи као увод у политику Сјеверне Африке (Магреб), арапског Истока (Масхрик), укључујући Заљев и Арапски полуоток, Израел, Турску и Иран. Она даје - од земље до земље - преглед главних политичких питања и развоја у региону од краја Првог светског рата и бави се кључним темама у проучавању савремене политике Блиског истока, укључујући: улогу војске , друштвени и економски развој, политички ислам и недавни устанци ('Арапско прољеће').... [-]

Уједињено Краљевство London
June 2019
Redovne studije
1 месец
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Људи из цијелог свијета данас се суочавају с бројним изазовима у 21. стољећу; Дипломатија је кључ за њихово рјешавање. Било да је ријеч о климатским промјенама, оскудици ... [+]

Опис програма

Људи из цијелог свијета данас се суочавају с бројним изазовима у 21. стољећу; Дипломатија је кључ за њихово рјешавање. Било да је ријеч о климатским промјенама, оскудици ресурса и хране, ширењу ОМУ, епидемијама болести, миграцијама. Разумевање дипломатије - засновано на три кључна концепта као што су Комуникација, Представљање и Преговарање - омогућава нам да схватимо како се ова питања рјешавају - ко су побједници и ко су губитници.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс критички истражује савремену глобалну дигиталну економију са нагласком на покретање друштвеног утицаја као покретача позитивних економских и друштвених промјена ... [+]

Опис програма

Овај курс критички истражује савремену глобалну дигиталну економију са нагласком на покретање друштвеног утицаја као покретача позитивних економских и друштвених промјена. Смјештен у Центру за глобалне медије и комуникације у Школи интердисциплинарних студија на СОАС-у, пружа јединствену комбинацију критичких приступа дигиталној економији у настајању из перспективе глобалног југа са практичним практичним знањем о томе како дизајнирати и развити алтернативни пословни модели за кориштење дигиталне технологије за друштвене промјене.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс има за циљ да пружи учесницима теоријско знање и критичне алате за разумевање разлога и утицаја политика управљања јавним финансијама на економију у контексту ш ... [+]

Опис програма

Овај курс има за циљ да пружи учесницима теоријско знање и критичне алате за разумевање разлога и утицаја политика управљања јавним финансијама на економију у контексту штедње.

Од финансијске кризе 2008-9, многе земље у свијету су настојале прилагодити и донијети мјере штедње у настојању да сачувају одрживост јавних финансија - са различитим ступњевима успјеха. Услед једнако разноврсних фискалних политика које су имале за циљ оживљавање економског раста, искуство последње деценије нуди снажне поуке о ефикасности различитих приступа. Питања која ће се разматрати укључују дизајн ефикасних и одрживих система управљања јавним финансијама, управљање фискалним простором влада, развој капацитета за управљање јавним финансијама, узајамно дјеловање с политиком и улогу коју међународне организације попут ММФ-а имају у политике управљања јавним финансијама.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс представља критички увод у разумијевање политике климатских промјена. Представља критичку перспективу односа између окружења и развоја, природе, друштва и антро ... [+]

Опис програма

Овај курс представља критички увод у разумијевање политике климатских промјена. Представља критичку перспективу односа између окружења и развоја, природе, друштва и антропоцена, и фокусира се на динамику друштвено-еколошких промјена, посвећујући пажњу њеним материјалним и економским, политичким и организацијским као и културним и идеолошким димензијама. .

Теоријско разматрање историје, политике и економије климатских промјена је темељ курса, након чега слиједи испитивање дипломатских преговора о климатским промјенама, укључујући Паришки споразум и извјештаје ИПЦЦ-а, феминистички приступ околини и екосоцијализам. Коначно, предмет се бави савременим питањима која се тичу технологије и климе, расизма и порицања климе, као и потенцијалима покрета да присиле владине акције на климатске промјене.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс испитује брз развој кинематографског садржаја у Азији у представљању различитих сексуалности и полова. Курс ће се ослањати на маинстреам филм, независне филмове ... [+]

Опис програма

Овај курс испитује брз развој кинематографског садржаја у Азији у представљању различитих сексуалности и полова. Курс ће се ослањати на маинстреам филм, независне филмове, мјешовите медије и веб серије како би истражили сложена питања о којима се ради у расправи о појму куеер кина у Азији. Примери филмова који се гледају током курса ће доћи из Азије, док ће секундарни извори, како теоријски тако и примери анализе филмова, користити азијски и западни контекст. Иако је знање једног или више азијских језика наравно корисно, то ни у ком случају није битно, а сви кључни филмови ће бити титловани. Било који непотписани исјечак приказан током предавања ће бити праћен детаљним прегледним биљешкама.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс нуди увод у теорије и методе проучавања културе и бави се историјом и развојем културе Блиског истока и Северне Африке (МЕНА) од класичног периода до данас. Она ... [+]

Опис програма

Овај курс нуди увод у теорије и методе проучавања културе и бави се историјом и развојем културе Блиског истока и Северне Африке (МЕНА) од класичног периода до данас. Она испитује главне културне обрасце и институције региона МЕНА.

Курс се учи кроз проучавање неких живахних тема као што су религијска и етничка разноликост, утицај Запада, стереотипизација, улога традиције, образовање (традиционално и модерно), породична структура и вредност, родна политика, медији, живот у граду , града и села, радне и радне миграције, палестински проблем избјеглица и заједнице прогнаника, кулинарске културе, музику и медије, итд.... [-]

Уједињено Краљевство London
June 2019
Redovne studije
1 месец
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Ово је основни уводни језички курс писаног и говорног језика за апсолутне почетнике и еквивалентан је првом термину учења корејског језика на универзитету. Претпоставља с ... [+]

Опис програма

Учење језика вам омогућава да комуницирате; даје директан приступ изворима страних језика. Учење језика отвара свијет могућности за дијалог, разумијевање, особни развој и каријеру: језици вас ослобађају.

Корејски ниво 1а (почетник)

1 - 12. јул 2019

Ово је основни уводни језички курс писаног и говорног језика за апсолутне почетнике и еквивалентан је првом термину учења корејског језика на универзитету. Претпоставља се да ученици немају претходно знање језика или његовог писма.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
2 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Учење језика вам омогућава да комуницирате; даје директан приступ изворима страних језика. Учење језика отвара свијет могућности за дијалог, разумијевање, особни развој и ... [+]

Опис програма

Учење језика вам омогућава да комуницирате; даје директан приступ изворима страних језика. Учење језика отвара свијет могућности за дијалог, разумијевање, особни развој и каријеру: језици вас ослобађају.

Изаберите учите јапански на нивоу 1а (почетник) или ниво 1б (напредни почетник), или комбинујте оба нивоа током 4 недеље.

Јапански ниво 1а (почетник)

1 - 12. јул 2019... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
2 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Курс ће пружити критичко разумијевање кључних догађаја и проблема у савременој свјетској политици за студенте без претходног искуства у међународним односима. Фокусирајућ ... [+]

Опис програма

Курс ће обезбедити критичко разумевање кључних догађаја и питања у савременој светској политици за студенте који немају претходну основу у међународним односима. Фокусирајући се на период од краја хладног рата, ера дефинисана брзим институционалним иновацијама и развојем, као и бројним глобалним проблемима, проблемима и политичким дилемама, курс их лоцира у контексту односа север-југ. Уважавајући међународни систем као динамичку целину, испитује се како су питања која су постала централна у међународној политици, укључујући "неуспеле државе", ширење нуклеарног оружја, оружани сукоб и тероризам, демократизација, пандемије и Арапски пролеће тесно повезани са проширењем напора од средине -20-те век за стварање либералног светског поретка. Тиме се пружа анализа улога које играју у савременој светској политици водећи чланови "међународне заједнице" као што су Сједињене Државе, Европска унија, "растуће" незападне државе Кина, Индија и Бразил, недржавни актери као што су НВО, транснационалне корпорације и наоружане групе, те међународне финансијске и друге институције.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс пружа студентима основно разумијевање међународног права, фокусирајући се на темељне структуре које су неопходне за укључивање у било које међународно правно пи ... [+]

Опис програма

Овај курс пружа студентима основно разумијевање међународног права, фокусирајући се на темељне структуре које су неопходне за укључивање у било које међународно правно питање. Поред тога, студенти се упознају са низом савремених проблема свјетског поретка који захтијевају примјену темељних правила и структура како би се развила свијест о ограничењима и потенцијалима међународног права као оруђа за промјене.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс упознаје студенте са улогом финансија у транзицији ка одрживој, ниско-угљеничној економији. Ублажавање и прилагођавање климатским промјенама уз истовремену реал ... [+]

Опис програма

Овај курс упознаје студенте са улогом финансија у транзицији ка одрживој, ниско-угљеничној економији. Ублажавање и прилагођавање климатским промјенама уз истовремену реализацију циљева одрживог развоја (СДГс) захтијева распоређивање великих количина капитала - капитала који се тренутно не пружа у довољним количинама. Штавише, климатске промјене представљају значајан ризик за економије и финансијске системе. Истовремено, постоје значајне могућности за финансирање зелене трансформације и усклађивање инвестиција и финансија са критеријумима заштите животне средине, социјалних питања и управљања (ЕСГ).... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс пружа критички увод у историју, природу и утицај друштвених протеста и друштвених покрета, политику неолибералног развоја и успон НВО-а у глобалну индустрију. А ... [+]

Опис програма

Овај курс пружа критички увод у историју, природу и утицај друштвених протеста и друштвених покрета, политику неолибералног развоја и успон НВО-а у глобалну индустрију. Анализира како су друштвени покрети и невладине организације међусобно дјеловали и утјецали једни на друге, те како су се глобализирали. Она доводи у питање појам развоја као економског раста, оцењује критике против НВО-а као алтернатива државним моделима развоја, разматра концепт и употребу хуманитарне интервенције у различитим контекстима, расправља о улози организације рада и рада поред друштвених покрета и истражује у којој мери покрети представљају изазов неолибералном и капиталистичком развоју. На крају, разматра се и теоријска основа за друштвени покрет и стратегије НВО-а за друштвене промјене, као и њихове практичне импликације, те се ослања на бројне студије случаја, истражујући који су развој и друштвене промјене могуће.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Од Доналда Трампа до Брекита до Јаир Болсонароа до Маттеа Салвинија до Нарендре Модија Виктору Орбану, чини се да десничарски популизам неуморно напредује широм свијета. ... [+]

Опис програма

Од Доналда Трампа до Брекита до Јаир Болсонароа до Маттеа Салвинија до Нарендре Модија Виктору Орбану, чини се да десничарски популизам неуморно напредује широм свијета. У међувремену, већ постојећи ауторитарни лидери као што су Кси Јинпинг и Владимир Путин пооштравају свој стисак. Протестни покрети су се појавили у Бразилу, Француској, Индији и другде, са леве и десне стране, уједињени губитком вере у конвенционалну ('неолибералну') демократију.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс има за циљ да пружи учесницима теоријско знање и практичне алате за разумевање и суочавање са изазовима које циљеви одрживог развоја представљају за владе које ... [+]

Опис програма

Овај курс има за циљ да пружи учесницима теоријско знање и практичне алате за разумевање и суочавање са изазовима које циљеви одрживог развоја представљају за владе које осмишљавају јавне политике и стратегије за њихово остваривање.

Од њихове формулације 2015. године, циљеви одрживог развоја су ушли у политички дискурс многих земаља у развоју, утичући на процесе креирања политике и имплементације. Уместо да се дискутује о циљевима одрживог развоја и њиховим импликацијама за развој, овај курс ће се директно фокусирати на политичке и административне капацитете потребне за успјешно спровођење одрживих циљева развоја. Питања која ће бити обухваћена укључују јачање управљања и ангажовање заинтересованих страна, стратешко планирање, унапређење анализе политика и способности одлучивања, унапређење система управљања јавним финансијама и одговорности, као и улоге коју контрола управљања, мониторинг и евалуација имају у остваривању циљева одрживог развоја .... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс испитује везе између сукоба и развоја, између неједнакости и насиља, као и између структура и интереса који доприносе наставку насиља унутар и између земаља. Пр ... [+]

Опис програма

Овај курс испитује везе између сукоба и развоја, између неједнакости и насиља, као и између структура и интереса који доприносе наставку насиља унутар и између земаља. Првенствено је информисан о политичком економском приступу анализирању конфликта и наглашава начин на који економски и политички интереси страна у сукобу и њихови медјународни подупираци могу ковати уобличење "ратних система". Поред тога, курс разматра како наслеђе конфликта утиче на развој кроз фокус на полу, трауму и сећању, инспирисаним постструктуралистичким приступима разумевању односа између конфликта и развоја.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс пружа учесницима опште разумевање историје, политике и културе Африке. Кроз разноврсне сесије, од историје, панхафијанизма и политике до језика, миграција и муз ... [+]

Опис програма

Овај курс пружа учесницима опште разумевање историје, политике и културе Африке. Кроз разноврсне сесије, од историје, панхафијанизма и политике до језика, миграција и музике, курс даје детаљно знање о главним академским областима студирања у вези са Африком. Курс обухвата комбинацију предавања и интерактивних радионица, као и посете музеја и друштвених догађаја.

... [-]
Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс је намењен појединцима који желе да разумеју разлоге различитих међународних интервенција на Блиском истоку од 1979. изван израелско-арапског угла и какав је би ... [+]

Опис програма

Овај курс је намењен појединцима који желе да разумеју разлоге различитих међународних интервенција на Блиском истоку од 1979. изван израелско-арапског угла и какав је био утицај ових интервенција на локално становништво, друштва и државе. Овај курс испитује улогу насиља и ратовања у обликовању Блиског истока, углавном у Ираку, Сирији, Авганистану и Ирану од 1979. године, наглашавајући утицај америчких и британских интервенција. Курс истражује факторе који су довели до интервенције у региону и које су посљедице за регионалну и националну политику и социјалну повијест у регији. Иако ће америчка и британска политика вањске политике имати важну улогу у нашој анализи, ми ћемо такођер посветити пажњу и томе зашто су домаћи режими и групе кренули путем који је то учинила.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Овај курс нуди увид у кључна питања у проучавању рода и конфликта, испитивање резолуција Вијећа сигурности о женама, миру и сигурности, укључујући сексуално насиље везано ... [+]

Опис програма

Овај курс нуди увид у кључна питања у проучавању рода и конфликта, испитивање резолуција Вијећа сигурности о женама, миру и сигурности, укључујући сексуално насиље везано за сукобе, уз анализу транснационалних феминистичких приступа изван резолуција. Курс пружа фокус за студенте заинтересоване за студије феминизма и маскулинитета, сексуалност и род, заједно са алатима за коришћење родне анализе у проучавању изградње мира и очувања мира, постконфликтних иницијатива, безбедности и оружаних сукоба.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Јесте ли се икада запитали како започети пројекат? Шта значи „истраживање“? Или једноставно како да се добра идеја претвори у добро формиран извештај? Без обзира на тешко ... [+]

Опис програма

Јесте ли се икада запитали како започети пројекат? Шта значи „истраживање“? Или једноставно како да се добра идеја претвори у добро формиран извештај? Без обзира на тешкоће, без обзира на ниво, како у академским тако иу професионалним оквирима, љетна школа о истраживачкој свијести: дизајн и методологија пружа јединствену прилику да развијете и усавршите своју способност да концептуализирате и развијете своје истраживачке вјештине.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Учење језика вам омогућава да комуницирате; даје директан приступ изворима страних језика. Учење језика отвара свијет могућности за дијалог, разумијевање, особни развој и ... [+]

Опис програма

Учење језика вам омогућава да комуницирате; даје директан приступ изворима страних језика. Учење језика отвара свијет могућности за дијалог, разумијевање, особни развој и каријеру: језици вас ослобађају.

Изаберите да научите кинески мандарински језик на нивоу 1а (почетник) или ниво 1б (напредни почетник) или да комбинујете оба нивоа током 4 недеље.

Кинески ниво 1а (почетник)... [-]
Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
2 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS Summer School

Ефикасно управљање јавним финансијама је основна функција сваке владе и организације јавног сектора. Овај курс пружа полазницима теоријска знања и алате за разматрање, ди ... [+]

Опис програма

Ефикасно управљање јавним финансијама је основна функција сваке владе и организације јавног сектора. Овај курс пружа полазницима теоријска знања и алате за разматрање, дискусију, разумијевање и процјену кључних тема о управљању јавним финансијама. На основу академских истраживања и практичних примјера, ученици ће научити како владе и организације јавног сектора планирају и администрирају јавну потрошњу; како се врши пореска политика; који су ефекти опорезивања; који други начини, осим опорезивања, имају јавни сектор за повећање прихода; како се извештава јавност о финансијским резултатима; и како се постиже фискални баланс.... [-]

Уједињено Краљевство London
July 2019
Redovne studije
3 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
SOAS University of London
Address
SOAS University of London 10 Thornhaugh Street, Russell Square, London WC1H 0XG
London, England, Уједињено Краљевство
Vebsajt
Telefon
+44 (0)20 7637 2388