Read the Official Description

Гаиа Образовање је креиран од стране групе едукатора под називом "ГЕЕСЕ" - Глобал Ецовиллаге едукатора за одрживи земљаним који су се састали у низу радионица у циљу формулисања своје трансдисциплинарни приступ образовању за одрживост.

Гуске први пут срео 1998. године у Фјорванг, Данској, где је формиран заједнички основ за развој наставног плана и програма Ецовиллаге дизајна. Први корак у развоју Гаиа образовања био је покретање иновативне наставног програма Ецовиллаге Дизајн образовање, током 10. годишњице конференцији Глобалне Ецовиллаге мреже на Финдхорн Ецовиллаге у октобру 2005. године.

У 2008. години, Гаја Образовање Дизајн за одрживост (ГЕДС) онлине програм је покренут у сарадњи са Отвореног универзитета Каталоније (УОЦ). У почетку је понудио на шпанском и енглеском језику, наравно привукао студенте из обе развијених и земаља у развоју, руралних и урбаних подручја, на свих пет континената.

У 2011. години, шпански Гаја Образовање Дизајн за одрживост и формално постао постдипломски курс, привлачење углавном шпанске и латиноамеричке студенте. Од тада, Гаја Образовање је претворена у ГЕДС постдипломски шпански ток у магистрирао.

У 2013. години, Гаја Образовање је почео да понуди ГЕДС на португалском, у свом онлине платформе за учење, где је такође било могуће да се на ГЕДС курс на енглеском језику од 2014. године.

У 2014. Гаја образовања развила нови ток активности пројекта искуства, подржава реализацију заједници на челу одрживог развоја циљева.

Од 2006. Гаја Образовање је успешно подржала испоруку више од 180 програма на шест континената. На међународном плану, број од четири недеље дугог интенсивес и другим форматима курсева су у сталном порасту заједно са наглим порастом броја пријављених и учесника ових курсева. Ови облици стручног оспособљавања су отворени у различитим групама људи са широким спектром професионалних и академских средина који су заинтересовани за преузимање активне улоге у транзицији одрживости.

Мисија

Гаиа Образовање је водеци провајдер одрживости образовања који промовише успјешна заједнице у планетарним границама.

Гаиа Образовање управља три токове активности

  1. Лицем у лице

Ецовиллаге Дизајн Образовање (ЕДЕ) програми који се одржава у 42 земаља са више од 70 институција

  1. Е-учење

Дизајн за одрживост глобалних учионице у енглеском, шпанском и португалском

  1. Пројекат-Басед Леарнинг

Активности које се одвијају у Глобалном Југу подршку имплементацији агенде развоја пост-2015

Наша визија

Радимо на еластични будућности у планетарним границама у којима нико није оставио иза себе. Свет сигурну и квалитетну храну; чисте воде за пиће; универзалног приступа одрживости образовања; физичког, менталног и социјалног благостања. Свет који користи енергију и материјале са већом ефикасношћу, дистрибуира богатство правично и настоји да елиминише концепт отпада. Свет универзалног поштовања људских права и људског достојанства; правде и једнакости; поштовања расе и националности; и једнаких могућности дозвољавају потпуну реализацију људских потенцијала уз промовисање заједничког напретка.

Programs taught in:
енглески језик
шпански
Portuguese (Brazil)

Ova škola takođe nudi:

Kursevi

Gaia Education

Ако сте се потопили у дубину нашег ушушканог Ецовиллаге Десигн Едуцатион (ЕДЕ) програма Фаце-то-Фаце у заједници негде у свету, знаћете да је то животно променљиво искуст ... [+]

Животно променљиво искуство

Ако сте се потопили у дубину нашег ушушканог Ецовиллаге Десигн Едуцатион (ЕДЕ) програма Фаце-то-Фаце у заједници негде у свету, знаћете да је то животно променљиво искуство. Кроз то су многи пронашли дубљу сврху и смисао и чак су направили разлику у својој заједници, њиховом животном раду. Други су видели и научили ствари које су их помериле како би постале ефикасније свјетске раднице. Ово важи и за оне који су проучавали наш програм за одрживи развој на мрежи (ГЕДС) и продубили своје разумевање четири димензије одрживог дизајна заједнице.... [-]

Уједињено Краљевство Forres Канада Shawnigan Lake Тајланд Prachuap Khiri Khan Бразил Rio de Janeiro  + 4 Više
April 2019
Redovne studije
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom