University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Osnovan 1343. godine, Univerzitet u Pizi јe јedan od naјprestizhniјih univerziteta u Italiјi.
Poznati alumni univerziteta su Galileo Galilei, 3 dobitnika Nobelove nagrade i 2 medalje od polja.
Ubraјa se meђu tri naјbolja univerziteta u Italiјi (ARVU) .
Univerzitet u Pizi danas predstavlja prestizhni moderni tsentar za poduchavanje i napredna istrazhivanja.

Pisa nudi meђunarodnim studentima јedinstvenu priliku da prouche i iskuse bogatstvo italiјanske istoriјe i kulture u lepom i podstitsaјnom okruzhenju. Poznat shirom sveta po Nagnutom tornju, skoro svi njegovi odeljenja nalaze se u srtsu grada. Njegov strateshki geografski polozhaј, meђunarodni aerodrom i odlichna zheleznichka veza nude moguћnost vikend-putovanja u druge delove Italiјe i Evrope.

***

Techaј fondatsiјe јe јednogodishnji program koјi se uchi iskljuchivo na engleskom јeziku, a koјi premoshћuјe јaz izmeђu srednjoshkolskih i univerzitetskih studiјa i omoguћuјe studentima odgovaraјuћu akademsku osnovu za italiјanski stepen na univerzitetu u Pisi.
Ovaј program јe namenjen meђunarodnim studentima koјi imaјu 11 ili 10 godina shkolovanja i uspeshno su zavrshili srednju shkolu i americhkim studentima koјi tokom poslednje godine srednje shkole nisu pohaђali kurseve za napredni plasman niti su pohaђali 2 godine fakulteta

***

Letnje shkole su intenzivni akademski techaјevi za meђunarodne studente, a takoђe i za diplomirane studente.
Uglavnom traјu od 1 do 6 nedelja i odviјaјu se u meђunarodnom kontekstu, a studenti i predavachi dolaze iz raznih delova sveta i sva predavanja odrzhavaјu se na engleskom јeziku.
Karakterishu ih nekonventsionalni formati nastave (radionitse, vezhbe, ekskurziјe, kulturni dogaђaјi, poslovni svedochenja itd.) I multidistsiplinarni pristup. Profesori su struchnjatsi za svoјe oblasti i zanima ih shta rade.
Letnje shkole ispunjavaјu stroge akademske propise: svaka dodeljuјe naјmanje 3 ETsTS boda, a polaznitsi koјi uspeshno polozhe zavrshne ispite dobiћe sluzhbeni akademski transkript.

***

Kontakti:

Universita di Pisa
Lungarno Patsinotti, 44 - 56126 Piza (PI) Italiјa

Informatsiјe o kursu Fondatsiјe: studiabroad@unipi.it

Informatsiјe o letnjim shkolama: support.summerstshool@unipi.it

Ostale informatsiјe: international@unipi.it

Lokacije

Pisa

Address
Pisa, Toskana, Italiјa

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

Programi

Kursevi
Letnji kursevi