Pročitajte zvanični opis

О Ца 'Фосцари

Првобитно основана као прва пословна школа Италије 1868. године, Ца 'Фосцари Универзитет у Венецији је сада мултидисциплинарна институција која нуди широк спектар студијских програма из области економије и менаџмента, страних језика, хуманистичких наука и наука, и постала је једна од државних врхунски универзитети. Ца 'Фосцари има студентско тело од 20.000 додипломских и 4.000 дипломираних студената, а сваке године угости преко 1.000 страних студената.

Захваљујући својој локацији у инспирационом историјском центру Венеције, универзитет пружа јединствену и награђивану прилику да проучава и спроведе истраживања у једном од најлепших градова на свету, представљајући контекст у коме се удружују културна традиција и интелектуалне иновације.

Са репутацијом изврсности у истраживању, он је зарадио више грантова ЕУ Марие Цурие у односу на било коју другу италијанску институцију у посљедњих неколико година, а на 2018 КС субјекту, Ца 'Фосцари је међу 150 најбољих свјетских универзитета за модерне језике, у врху 200 за економију

Универзитет такође подстиче добро заокружено искуство студирања кроз пружање студентских услуга и различитих спортских активности и студентских удружења.

Локација

Универзитет Ца 'Фосцари се налази у светски познатом граду Венеције, јединственом урбаном центру смјештеном у лагуни на сјевероисточној обали Италије која је директно повезана са Јадранским морем.

Венеција је град у сјевероисточној Италији и главном граду Венета. Изграђен је на архипелагу који се налази у плиткој лагуни која обухвата преко 100 острва повезаних мостовима. Пошто канали заузимају место путева, људи се крећу по граду пешице и бродом. Заправо, Венеција је највећи град у Европи без урбаног аутомобила.

Град карактерише богата архитектура и умјетничка умјетност јер је повијесна Република Венеција била успјешна трговачка лука и велика поморска снага током средњег вијека и ренесансе, тако да су неке од градских мјеста укључене на УНЕСЦО-ову листу локација свјетске баштине .

Међутим, поред шарене прошлости, Венеција има једнако живахан поклон, јер и даље представља средиште савремене уметности и културе.

Живот у историјском центру Венеције значи да живите у животу свесно животног стила. Због потребе за ходањем на већину места, градски јавни простори постају друштвени центри. У ствари, један од најстроже очекиваних тренутака у венецијанском дану ученика је такозвани аперитиво у кампу или на отвореном аперитиву: од поподнева до касне вечери, подручја као што су Цампо Санта Маргхерита и Ербариа у Риалту претварају се у просторије где се људи окупљају да чују и слушају музику док пију спритз и једу чикете - традиционални локални аперитиф и грицкалице за које је позната Венеција.

Студијско искуство

Студијска понуда Ца 'Фосцари универзитета у Венецији подељена је на 8 одељења одговорних за истраживачке и наставничке активности бацхелор'с и мастер'с, 3 школе и престижног Цоллегио Интерназионале (Интернатионал Цоллеге). Поред ових, постоје још три структуре:

· Ца 'Фосцари Градуате Сцхоол, која координира истраживачке докторате (докторат);

· Ца 'Фосцари Цхалленге школа, која организује стручне магистарске програме (први и други ниво) и друге могућности за извршно образовање;

· Школа Ца 'Фосцари за међународно образовање, која промовише интензивне летње и јесенске курсеве, програме оријентације, програме издавања фондација и остале ваннаставне активности за студенте из Италије и иностраних земаља.

Ца 'Фосцари је посвећена пружању стимулативног, конкурентног и најсавременијег образовања, створио је широку академску мрежу партнерских универзитета који се простире на планету, а као резултат тога нуди разне заједничке и двоструке дипломе и магистарске студије и има преко 700 активних међународних споразума о размени. Као посљедица посвећености универзитета неговању међународне академске заједнице, Ца 'Фосцари такођер нуди значајан број студијских програма на енглеском језику.

Бацхелор програми у:

· Дигитално управљање

· Филозофија, међународне и економске студије

· Пословна администрација (курикулум пословне администрације и менаџмента)

· Економија и бизнис (наставни план економије, тржишта и финансија)

Магистарски програми у:

· Глобални развој и предузетништво

· Наука о заштити и технологија за културну баштину

· Компаративне међународне односе (курикулум међународних и међу-културних односа)

· Информатика

· Економија и финансије (Економски - Цуррицулум Цуррицулум / Финансије)

· Науке о животној средини (Глобал Цуррицулум фор Енвиронментал Цханге)

· Европски, амерички и постцолонски језик и књижевност (Цуррицулум Цуррицулум / Ацадемиц Студиес оф Америцан Студиес)

· Менаџмент

· Знаност наука (наставни план језика)

· Наука и технологија био и наноматеријала;

· Одржива хемија и технологије (курикулум за животну средину, одрживу хемију и технологије)

Да бисте добили општи преглед свих програма студија (како науцно на италијанском, тако и на енглеском језику), посетите ову страницу

Студентски објекти и Услуге

Главни камп Ца 'Фосцари налази се у срцу повијесног центра Венеције, али има и додатне кампусе на копну. Студентима нуди коришћење 6 библиотека, Школе за међународно образовање, постдипломске школе за изазове и језичког студијског центра. Такође има изложбени простор, позориште, спортски центар и кантине.

Ца 'Фосцари помаже ученицима током целокупне универзитетске каријере пружањем низа кредита, грантова и стипендија преко Канцеларије за финансијске помоћи. Стручна подршка доступна је међународним студентима, студентима који раде и студентима са инвалидитетом.

Међународна јединица за добродошлицу нуди широк спектар услуга за међународне кориснике, као што су упуте и помоћ за поступке уписа, признавање академских квалификација, поступак за добијање виза, боравишна дозвола, студентске услуге, здравствена питања и превоз.

Стипендије

Да би ојачао присуство међународних студената и обогатио своју глобалну заједницу, Ца 'Фосцари нуди талентираним међународним студентима финансијску помоћ у два облика:

• одрицање од школарине - потпуно ослобађање од плаћања универзитетске наставе и накнада

• једнократне стипендије од 5.000 ЕУР / сваки

За више информација, молимо посјетите веб страницу

Смештај:

Становањска канцеларија Ца 'Фосцари је услуга за студенте Италије и интернационалне студије, истраживаче, професоре и административно особље које долазе на студије или рад у Ца' Фосцари. Нуди корисне информације и контакте како би пронашли одговарајућа и погодна рјешења за смјештај у Венецији и околини.

За више информација, молимо посјетите веб страницу .

Јединица добродошлице

Јединица за добродошлицу нуди широк спектар услуга посвећених међународним студентима и факултетима, као што су упуте / информације и помоћ при признавању академских квалификација, поступак за пријаву виза и процедуре уписа. Такође пружа опште информације о студентским услугама универзитета, финансијској помоћи, становању, здравственим услугама и транспорту.

За више информација, молимо посјетите веб страницу .

Језички центар

Центар пружа курсеве страних језика на енглеском, француском, руском, шпанском и немачком језику на различитим нивоима.

Кантине

Универзитет има мензе на многим локацијама, како у историјском центру Венеције тако и на копненим кампусима у Местру, Маргхери и Тревизу.

Излазне могућности мобилности

Захваљујући преко 650 споразума о сарадњи између међународних универзитета и Ца 'Фосцари, можете провести неко вријеме у иностранству у више од 70 земаља широм свијета . Међународна канцеларија промовише одлазну мобилност ученика Ца 'Фосцари учествујући у водећим међународним програмима мобилности, развијању односа са иностраним домаћим универзитетима и компанијама и пружањем подстицаја за учешће свих чланова универзитетске заједнице.

За више информација, молимо посјетите веб страницу

Каријера за подршку

Канцеларија за каријере организује праксе и радне задатке како у Италији, тако иу иностранству, води и сајмове каријере, запошљавање и радионице како би тренутним студентима и новијим дипломцима омогућили стицање професионалних вештина које им треба да буду конкурентне на тржишту рада.

За више информација, молимо посјетите веб страницу .

Дан каријера

Дан каријере је целодневни догађај посвећен запошљавању током којег се студенти и недавни дипломци могу састати са менаџерима учесничких компанија и упознати радни свет. Ученици могу посјетити штандове компанија, дистрибуирати своје биографије, учествовати у интервјуима и добити информације о професионалним могућностима и могућностима за каријерно отварање. Дан каријере укључује и низ радионица, семинара и презентација предузећа.

Студентски живот

Неколико других универзитета нуди могућност студирања и извођења истраживања у једном од најлепших градова на свету. У Ца 'Фосцари, културна традиција и интелектуалне иновације су у стању да се састану.

Студирање у Ца 'Фосцари пружа прилику да проучите и живите у јединственом граду, где можете лутати сатима и чак уживати у губитку, имати Спритз у једном од Венеције прелепих тргова, посјетити свјетски познате музеје и изложбе, путовање чамцем кроз мања острва лагуне, уживати у Лидо плажама и укусити укусну храну.

Универзитет такође организује мноштво културних догађаја како би ученике и особље довели заједно у град који је попут ниједног другог, мјесто гдје се прошлост испуњава иновацијама, а ваша жеља за знањем стимулисана је бројним иницијативама. Живот у Венецији је жива уметност, архитектура, развој, истраживање, пажња на животну средину и откривање древних традиција и различитих култура.

Осим тога, Ца 'Фосцари гарантује ученицима добро заокружено искуство студирања кроз пружање великог броја спортских активности и удружења студената:

· Ерасмус студентска мрежа (ЕСН) - Са више од 12.000 чланова из 36 земаља, Ерасмус студентска мрежа подржава и промовише међународно умрежавање пружајући студентима могућности за културно разумијевање и саморазвој према принципу студената који помажу ученицима.

· Универзитетски спортски центар (ЦУС) - ЦУС нуди студентима могућност да учествују у разним спортовима захваљујући својим објектима у историјском центру Венеције.

· Радио Ца 'Фосцари - Креирао студенти Ца' Фосцари, онлине радио станица универзитета је изузетно популарно средство комуникације. Занимљиви студенти могу да учествују у свом раду на основу њихових индивидуалних вештина и искуства.

· Универзитетски хор и оркестар - Дух и оркестар Ца 'Фосцари већ више од двадесет пет година нуди студентима прилику да истражују и негују љубав према музици. Репертоари група се мењају из године у годину и крећу се од средњевековних до савремених комада.

· Схилоцк универзитетски театарски центар (ЦУТ) - Схилоцк је културна асоцијација са циљем промовисања техничко-уметничких иновација у области позоришне изведбе. Организује обуку и експерименталне радионице, домаћин наступа у продукцијама и емисијама, те врши истраживачке и производне пројекте.

Контакти

· Емаил адреса рецруитинг@униве.ит

· Фацебоок

· Твиттер

· Инстаграм - студентски живот у Венецији

· Инстаграм - Ца 'Фосцари службена страница

· ЛинкедИн

· ИоуТубе

Programi se održavaju na:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Kursevi

Ca' Foscari University of Venice

Ца 'Фосцари Интернатионал Цоллеге је хонорарни универзитетски колеџ који финансира Министарство образовања, универзитета и истраживања (МИУР), како би се пружио талентова ... [+]

Ако сте уписани у Ца 'Фосцари Интернатионал Цоллеге, живите на острву Сан Серволо, интернационалном стамбеном кампу који се налази у Венецијанској лагуни. Две главне предности колеџа су његова међународна перспектива и њен мултидисциплинарни приступ.

Поред стандардних курсева који се нуде у оквиру њиховог програма студија, студенти се баве различитим културним активностима и интердисциплинарним предавањима и радионицама у циљу пружања теоријских знања и специфичних стручности. Културни програм Колеџа је на енглеском језику, а студенти се подстичу да усвајају међународне изгледе не само од окружења у којој живе, већ и кроз период студирања и стажирања у иностранству. Захваљујући различитим културним и дисциплинским основама својих студената и наставника, Колеџ је живахна заједница и ствара стимулативно окружење за високо постигнуће ученике да одликују изучавање и истраживање. Сваке године Колеџ бира студенте који се упишу у првој години додипломских или постдипломских студија на Универзитету Ца 'Фосцари, а успјешним подносиоцима пријава дају дјелимично или тотално смањење њихових накнада. Студенти који одржавају стандард одличности како у својим редовним студијама, тако и на својим културним програмима, добијају Диплому колеџа. Диплома потврђује њихову специјалистичку академску едукацију, која се састоји од мноштва висококвалитетних интердисциплинарних активности, радионица и предавања која охрабрују студенте да буду радознали и да својим студијама и радној снази приступе корак изнад и са отвореним умом.... [-]

Италија Venice
October 2019
Redovne studije
2 - 3 
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Address
Dorsoduro 3246
30123 Venice, Veneto, Италија
Telefon
false
Address
Via Sile 41, 31056 Roncade (TV)
31056 Ca' Tron, Veneto, Италија
Telefon
false