Pročitajte zvanični opis


Школе италијанског језика у Италији, Амалфијска обала, Салерно/>

Италијанска школа у Италији Аццадемиа Леонардо је живахан културни центар, поздрављајући стотине студената италијанског језика сваке националности који желе почети да уче италијански језик у Италији и усавршавају своје знање италијанског језика, док истовремено желе да доживите талијански начин живота на једној од најпожељнијих дестинација у нашој земљи, Тхе Амалфи Цоаст, Јужна Италија. Примарни циљ школе је повећати вредност проучавања италијанског језика и охрабрити талијански језик и културу уз помоћ наших наставника који су изабрани на основу њихове посвећености, професионалности, комуникацијских вјештина и личности. Основна сврха школе је да побољша, промовише и шири талијански језик и културу из јужне Италије у читав свет.

Молимо вас да проверите Академиа Леонардо Италијански језик Сцхоол мишљења и Академиа Леонардо свакодневно обилази ревиевс

Школа

Језичка лабораторија

Доступан је широк спектар аудио и видео записа студентима, како би се усавршила фонетика и практиковала употреба структуре италијанског језика.


Читаоница/>

У поподневним сатима библиотека је доступна за ученике да читају и проучавају. Поред читаонице, ту је и просторија на којој студенти могу гледати италијанске ТВ програме и филмове.


Идеално место за учење/>

Академија Леонардо већ дуги низ година је живахан културни центар, поздрављајући стотине студената сваке националности који желе да почну и усавршавају своје знање италијанског језика, истовремено желећи да доживљавају талијански начин живота у једном од најпоузданијих дестинације у нашој земљи. Примарни циљ школе је повећање вредности и подстицање италијанског језика и културе уз помоћ наших наставника који су одабрани на основу њихове посвећености, професионалности, комуникацијских вјештина и личности.

Аццадемиа Леонардо се налази у историјској згради у центру града Салерна. Једна страна школе гледа на градску ботаничку башту и театар Верди, док друга страна гледа на залив Салерно и дворац принца Арецхи. Локација школе је идеална за ресторане, пицерије, трговине и плаже само неколико корака даље. Академија Леонардо поздравља ученике у топлу и познату средину. Наше учионице, обојене и украшене фрескама, стварају веселу и ентузијастичну атмосферу која је идеална за учење новог језика. Свака учионица је опремљена савременом мултимедијом.


Мултимедијална соба/>

Ученици имају слободан приступ мултимедијалној соби у којој могу сурфати преко Интернета помоћу школских рачунара или сопственог повезивања са нашим Ви-Фи ЛАН-ом.


Наши учитељи/>

Наши наставници су обучени за наставу италијанског језика и културе, са специјализацијом наставног рада италијанског страним ученицима. Они су млади, динамични, ентузијасти и увек доступни како би задовољили потребе ученика. Кроз употребу читања новина и књижевних материјала, слушања дијалога и пјесама и гледања филмова, наше предавања се одвијају пажњом наших ученика како би усавршили њихове језичке способности. Студенти су активно укључени и одржавају пажњу како би добили највиши ниво искуства у учењу. Посвећеност наших наставника пажљиво се надгледа како би се осигурало да се искуство сваког ученика поклапа са њиховим очекивањима


Дивно искуство/>

Примарни циљ наших курсева је створити комуникативну компетенцију која ће студентима омогућити да се изразе користећи италијански језик у одговарајућем контексту на ефикасан и кохерентан начин. Наши курсеви усмеравају ученика да користе италијански језик изван контекста учионице и припремају их за интеракцију у свакодневним ситуацијама. Након првог дана разреда, студент ће ступити у контакт са језиком и биће подстакнут да учествује у бројним активностима које предлажу наши наставници. Захваљујући интеракцијама у нашој групи, ученици активно учествују у лекцијама које воде водећу улогу у њиховом искуству у учењу. Наши курсеви не занемарују граматичке структуре, већ их науче да се користе у сврху комуникације и изражавања себе.

Непосредна примена речника и граматичких структура у реалним ситуацијама кључна је за нашу методу. Потребе сваког ученика су у центру пажње. Сваки наставник преузима улогу фацилитатора, помажући ученицима да примене оно што су научили, омогућавајући им да "раде свој језик". Дијалози нису унапред договорени и меморисани, већ су иницирани од стране ученика на основу аутентичних свакодневних ситуација.


Школске активности/>


Ручак и вечера са .../>

Током ниске сезоне, школа организује недељне ручкове које припремају наставници за ученике. Током лета, међутим, вечере и друштвене активности одржавају се изван школе. Наши скупови пружају одличну прилику студентима да се друже са другим ученицима и школским особљем. Наши курсеви културе су засновани на два стуба италијанске традиције: медитеранске кухиње и керамике.


Италијански курс кувања/>

Скок у аутентичне традиционалне медитеранске кухиње, древну уметност која садржи тајне наших бака и деде, наш курс кувања заснива се на раду и припреми "домаће тестенине" - гночи, фусили, таглиателле, ореццхиетте - и сосеви. Посуђе ће демонстрирати и припремити наши наставници заједно са студентима. После сваке лекције ученици ће уживати у плочама које су припремили. Курс се одржава током целе године. Свака лекција ће имати најмање 2 учесника, а не прелази 10.


Керамички украсни курс/>

Наш курс за декорацију керамике нуди поуке о теорији савремене визуелне уметности, у односу на керамичке слике. Студенти ће пратити технике илустроване током читаве лекције и практиковати украшавање и бојење на керамичком материјалу. Лекције подучава стручни инструктор керамике.Култура

Екскурзије и активности

Школа организује вођене посете широм града Салерна, као и друге важне туристичке дестинације као што су Виетри, Амалфи, Позитано, Равелло, Паестум, Палинуро, Ерцолано, Помпеии и Наполи. Студенти ће такође имати прилику да воде једину вођену посету где је могуће видети како се наши региони чувају Моззарелла ди Буфала.


Салерно/>

Између историје и мора

Салерно се налази на обали, која се протеже 200 км од Поситана до Цилента, обухвата културу и земљу Медитерана, омогућавајући себи да се потопи у племените традиције јужног дела Италије. Са благом климом, прелепим плажама, уметничким богатством, регионалним пејзажима и далеко од масовног туризма, Салерно је идеална дестинација за оне који желе студирати италијански језик и уживати у угодном одмору. Опремљен са свиме потребним да буде урбани град, Салерно је уједно и место за опуштање и проналазак себе. Град је пун многих културних и туристичких атракција које се могу уживати шетајући по градовима малог, али живописног центро сторицо - "старог града". Величанственост, љубазност и спремност локалног становништва ће допринети пријатном боравку стварајући незаборавно искуство. Град је способан да задовољи потребе туриста свих узраста. С једне стране, има много барова, ресторана, ноћних клубова и дискотека у којима млади чине до касних ноћи. Са друге стране, град нуди богате културне програме за одрасле, као што су концерти на отвореном, изложбе, позориште, фестивали и културне манифестације.

Поред тога, Салерно је стратешка тачка у којој можете посетити важне туристичке дестинације. Град је удаљен само 15 минута од старог римског града Помпеја, 30 минута од важног археолошког налазишта Паестума и око 50 минута од Напуља и острва Капри. Све дестинације су лако доступне јавним превозом.


Амалфијска обала, Божанска обала/>

Амалфијска обала је део облине звоника која гледа на залив Салерно. Обала, с обзиром на име "Ла Дивина" за пејзаж и врхунску лепоту, представља елегантну туристичку дестинацију која привлачи љубитеље мора, сунца и младих људи у потрази за добрим временом. Пејзаж обале карактерише клисуре с погледом на море. Обала је пуна ситних поморских села која чувају природна богатства и артефакте. Саветујемо вам да откријете овај чудесни угао раја који почиње са Виетри сул Маре, село познато по керамичким радњама, а потом Цетарино рибарско село упозорено на колату ди алици. На путу према Амалфију не можете пропустити Маиори, Минори, средњовјековни Атрани и Равелло с својим чудесним вртовима виси преко мора.

Последњи пут вашег путовања на обали ће се завршити са Амалфијем. Шетајући кроз лавиринт путева, осећате се као да ходате у Репубблица Маринара, првој Италијанској Републици на мору након пада римског царства. Путовање се завршава у Позитану, село малих бијелих кућа подигнутих на стијенама обале, пружајући прилику да купе у познатим бутикима "мода Поситано" док уживају у лепоти мора.


Учите италијански језик у Италији у најбољем реду са нашом званично признатом школом/>

Италијанска школа Аццадемиа Леонардо званично је призната од стране италијанских локалних власти за образовање (Провинциа ди Салерно - Ассессорато алла Сцуола - Покрајински округ за школу - и Мајорска кућа Салерно). Италијанске школе Аццадемиа Леонардо признају шведске институције за програме студија у иностранству (ЦСН) и представља ЦИЛС испитни центар признат од стране "Университа пер Страниери ди Перугиа", а такође је и овлашћени центар ДИТАЛС, програм обуке за наставнике који желе учити италијански језик, признат од стране Универзитета у Перуђи. Такође, Аццадемиа Леонардо је партнер са школама италијанског језика у Риму и школом италијанског језика у Фиренци.

Преузмите нашу брошуру и цијене италијанских курсева и смјештаја:

Programi se održavaju na:
Италијан

Ova škola takođe nudi:

Kursevi

Accademia Leonardo Salerno

Академија Леонардо је покренула пројекат Цуцина ди Цлассе. Пројекат укључује курс италијанских часова одржаних ујутро, а затим следе кувари који предају Кувари који имају ... [+]

Курс Цуцина ди Цлассе

Академија Леонардо је покренула пројекат Цуцина ди Цлассе. Пројекат укључује курс италијанских часова одржаних ујутро, а затим следе кувари који предају Кувари који имају национално и међународно искуство./>

Курс се одвија од понедељка до петка од 9:00 до 14:30 и подељен је на два дела: од 9:00 до 11:00 часова ћете похађати италијански курс на Академији Леонардо који ће се фокусирати на професионални речник који се користи у кухињи .... [-]

Италија Salerno
March 2019
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Accademia Leonardo Salerno

Италијански стандардни курс је најпопуларнији међу студентима, што је идеално за оне који желе студирати италијански језик и имају слободно вријеме да се посвете туризму ... [+]

Италијански стандардни курс је најпопуларнији међу студентима, што је идеално за оне који желе студирати италијански језик и имају слободно вријеме да се посвете туризму и ваннаставним активностима. Унутар учионице уз помоћ наставника, ученици откривају свеукупно функционисање италијанског језика и проучавају четири језичке вештине говора, читања, писања и слушања. Шест нивоа италијанског стандардног курса одржава се током целе године.... [-]

Италија Salerno
March 2019
1 - 4 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Accademia Leonardo Salerno

Курс 50 курсева намењен је онима који желе да деле искуство студирања језика са људима исте старосне групе. Настава ће се фокусирати на проучавање граматике, разговора и ... [+]

Курс 50 курсева намењен је онима који желе да деле искуство студирања језика са људима исте старосне групе. Настава ће се фокусирати на проучавање граматике, разговора и истовремено неких социјалних и културних аспеката земље домаћина. Први дан ученика школе добиће пакет добродошлице који садржи информације о граду и околини. Ученици ће извршити улазни испит за одређивање одговарајућег нивоа студија. Курс укључује 4 часа дневно, од 9:00 до 13:00 са паузом у 11:00 часова. Свака лекција траје 55 минута. Школе подучавају квалификовани наставници са искуством у настави италијанског за странце. Постоје сви нивои од почетника до напредног, на датуме који су наведени испод. У случају да учесници на сваком нивоу буду мањи од три, италијанске лекције ће се смањити на два сата (од 9:00 до 11:00).... [-]

Италија Salerno
May 2019
1 - 2 недеља
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Accademia Leonardo Salerno