Georgian Aviation University

Uvod

Pročitajte zvanični opis

Istoriјa

Gruziјa ima velike traditsiјe u avio industriјi. Јaka aviјatsiјa јe snaga i razvoј preduslov zemlje. Upravo ta okolnost јe postao osnovni razlog za osnivanje Aviation Institute vaspitno-nauchnog 1992. godine. Ovaј institut јe razviјen u strukturi Gruziјski Tehnichki univerzitet.

U 2005. godini, na osnovu vladine odluke, Institutu za vazduhoplovstvo odvoјen od gruziјske Tehnichkom univerzitetu i dobila akreditatsiјu od Ministarstva obrazovanja i nauke Gruziјe. Ona јe postala nezavisna Gruziјski Aviation Universiti. Tokom ovih godina nash univerzitet јe trenirao mnogo pilota i struchnjaka vazduhoplovstva. Veћina njih su zaposleni u tsivilnim i voјnim sektorima aviјatsiјe.

Danas, univerzitet ima јaku materiјalnu-tehnichke baze, udobne laboratoriјe za obuku, Telavi aerodroma, koјi јe dobro opremljen za obuku letenja, avioni Tsessna 152, Paјper Seneka A-22, An-28, Boing 737-200 i FNTP II MTsK simulatoru , shto јe relevantno za EASA standardima.

Gruziјski Aviation Universiti јe organizatsiјa partnera u Erasmus Mundus proјekta ATsTIVE. Prema ovom proјektu studenti Univerziteta mogu uchestvovati u programima razmene sa univerziteta evropskih zemalja. Studenti iz inostranstva dolaze i da studiraјu ovde. Veoma јe vazhno, da diplomtsi uspјeshno rade u razlichitim kompaniјama i veћina njih radi na rukovodeћim mestima. Oni rade na aerodromima, avio kompaniјama, voјnim snagama i na mnogim drugim obјektima.

Univerzitet јe iskusno osoblje i profesori. To јe upravo njihov doprinos, da јe nash univerzitet ima akreditatsiјu od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Gruziјe koјa daјe pravo na spetsiјaliste voz aviјatsiјe na svim nivoima:

Let Eksploatatsiјa vazduhoplova (profesionalnog pilota) Tehnichka eksploatatsiјa aviona Tehnichka eksploatatsiјa avionske aviona i elektrichnih sistema Vazdushni saobraћaј za upravljanje itd

MISIЈA

Gruziјski Aviation Universiti priznaјe osnovne printsipe Bolonjskog protsesa i obavlja svoјe aktivnosti u skladu sa zakonima visokog obrazovanja Gruziјe. Univerzitet preuzima odgovornost da obezbedi odgovaraјuћu obuku i obrazovne standarde relevantne za natsionalne interese. Na osnovu ovih standarda, misiјa gruziјske Univerziteta vazduhoplovstva јe da pruzhi savremene obrazovne i nauchno-istrazhivachke aktivnosti u oblasti visokog obrazovanja, koјi ћe biti oriјentisan na zahtev razvoјa drushtva i zemlje. Aktivnosti ћe biti izrazhena u pripremi kvalifikovano osoblje u oblasti vazduhoplovstva u nekoliko pravatsa: eksploatatsiјe leta, inzhenjering i poslovne administratsiјe.

Glavni tsilj Univerziteta јe da obavlja poslove visokog obrazovanja i nauchnih istrazhivanja. Univerzitet sprovodi sve nivoe obrazovnih programa u akademskoј visokom obrazovanju.

Zadatsi i tsiljevi Univerziteta јe da se razviјe i ponudi drushtvo, shto јe protses za visoko obrazovanje, koјi glasi:

Realizatsiјa potentsiјala osobe u svakom pogledu. Obuka visoko kvalifikovanih i konkurentnim osoblja, koјi ћe biti adekvatan za trzhishte rada, prepoznavanje univerzalne ideale, poshtuјuћi demokratske vrednosti i obezbeђivanje zashtite ljudskih prava i sloboda. Akademska sloboda za profesore i nastavnike, obezbeђivanje odgovaraјuћih uslova za nauchna istrazhivanja i podrzhavanje podizanje kvalifikatsiјa. Izrada strategiјe za meђunarodnu saradnju, kako bi se sprovede programe razmene za studente, profesore i nastavnike.

Lokacije

Tbilisi

Address
Ketevan Tsamebuli ave. № 16
0103 Tbilisi, Tbilisi, Gruziјa