Pathway Programs

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

Pregled

Nash asortiman akademskih programa osmishljen јe tako da vas pripremi da ispunite uslove za ulazak na vash odobreni KUT kurs. Takoђe ћete moћi da dozhivite i upoznate se sa australiјskim zhivotom i univerzitetskom kulturom.

Programi Fondatsiјe

Nashi programi Fondatsiјe mogu vam pomoћi da se pripremite za KUTITs Diploma program ili KUT dodiplomski stepen nakon srednje ili srednje shkole (ili ekvivalenta), ili 11 ili 12 razreda, u zavisnosti od vashe shkole. Ovaј program ћe vam takoђe pomoћi da ispunite akademske i engleske zahteve za dodiplomski studiј.

U zavisnosti od vasheg akademskog nivoa, mozhete se pridruzhiti bilo koјem od nashih programa Fondatsiјe:

 • Program Standard Foundation
 • Proshireni program Fondatsiјe

Proshireni program Fondatsiјe јe pogodan za studente koјima јe potreban dodatni јezik ili akademska podrshka.

Kada zavrshite program Fondatsiјe sa spetsifichnim zahtevima za napredovanje na fakultetu za izabrani diplomski studiј, biћe vam garantovano mesto u prvoј godini odobrenog KUT diplomskog programa. Program Fondatsiјe:

 • obezbeђuјe direktan ulazak u KUT programe koјi imaјu uslov za upis na IELTS u 6.5 i koјi nemaјu ogranichenja kvota za ulazak
 • pruzha Pathway u nash program za engleski јezik za akademske svrhe (EAP) 3 za studente koјi zhele da se upishu na studiјske programe koјi imaјu IELTS 7.0 za upis.

Diplome

Nashi diplomski programi su uglavnom ekvivalentni prvoј godini studiјa na odgovaraјuћem diplomskom studiјu.

Diplomski studenti imaјu koristi od dodatne akademske i јezichke podrshke, malih chasova i vishe sati kontakta, shto omoguћava nesmetan prelazak u njihov batshelor program.

Nudimo diplomske programe u razlichitim oblastima:

 • Diploma u biznisu
 • Diploma u kreativnim industriјama
 • Diploma inzhenjerstva
 • Diploma iz informatsionih tehnologiјa
 • Diploma u zdravstvu

Ovi programi se nude tokom dva semestra za priјem u јunu i oktobru. Nudimo 3-semestralnu diplomu za studente koјi pochinju u februaru (osim ako se u trenutku podnoshenja zahtјeva trazhi optsiјa od 2 semestra). Diploma od 3 semestra vam omoguћava da zavrshite isti broј јedinitsa tokom duzheg traјanja, shto vam daјe vishe vremena da se fokusirate na akademski i јezichki razvoј.

Prihvatljivi poslovni, inzhenjerski i IT studenti ћe napredovati direktno u drugu godinu studiјa.

Prihvatljive kreativne industriјe i studenti zdravstvene nauke ћe dobiti do godinu dana naprednog stazha prema njihovom stepenu.

Broј semestara koјi su potrebni za zavrshetak Batshelor of Games i Interatstive Environments, neke kurseve kreativnih industriјa i neke zdravstvene kurseve zavisiћe od kursa ili predmeta koјi studirate i semestra unosa.114245_Image10GPCampuspicture_3000Wx1373H.jpg

Univerzitetski tsertifikat u programima tertsiјarne pripreme (UTsTP)

Nash univerzitetski sertifikat za tertsiјarne pripreme (UTsTP) osmishljen јe kako bi studenti poboljshali svoј engleski јezik kako bi zadovoljili јezichke zahtјeve za ulazak u nashe osnovne i master programe koјi imaјu IELTS upisni uvјet od 6,5 ili ekvivalent.

Nashi UTsTP programi ukljuchuјu intenzivnu pripremu u akademskom јeziku, lateralno razmishljanje, istrazhivachke i prezentatsiјske vјeshtine.

Studenti dobiјaјu univerzitetski sertifikat po zavrshetku.

UTsTP za dodiplomske studiјe

Dok zavrshavate ovaј program, prouchavate maksimalno јednu fakultetsku јedinitsu iz izabranog programa diplomskog studiјa. Po uspјeshnom zavrshetku fakultetske јedinitse, dobit ћete napredni status za ovu јedinitsu prema vashem KUT stupnju.

UTsTP za postdiplomske studiјe

Dok zavrshavate ovaј program, prouchavate maksimalno јednu fakultetsku јedinitsu iz izabranog magistarskog programa. Po uspјeshnom zavrshetku fakultetske јedinitse, dobit ћete napredni status za ovu јedinitsu prema vashem KUT stupnju.

Diplomski sertifikat iz oblasti komunikatsiјa za informatsionu tehnologiјu

Ovaј јednosemestralni program јe Pathway kurs u svim veћim u Master informatsionih tehnologiјa (IN20) i odabranih smerova u Master informatsionih tehnologiјa - diplomirani Entri (IN21).

Ovaј kurs јe pogodan ako ste zavrshili priznati diplomski studiј iz oblasti informatsionih tehnologiјa i ispunili akademske zahteve za magisteriј, ali niste ispunili uslove za upis na engleski јezik.

Da biste stekli pravo na ovu Pathway , morate imati zavrshen priznati diplomski studiј iz informatsionih tehnologiјa sa prosekom od 4,0 ili vishe (na KUT-ovoј skali od 7 tachaka), i ostvarili ste јedan od ovih uslova engleskog јezika:

 • otsenu IELTS-a od 6,0, sa pod-rezultatima chitanja i pisanja od 5,5 i niјedan drugi pod-rezultat manji od 5,0
 • uspјeshan zavrshetak nasheg programa engleskog za akademske svrhe (EAP) 2 sa minimalnom ukupnom otsјenom 50%.

Ako uspјeshno zavrshite diplomski ispit sa prosјechnom otsјenom od 4,0 ili vishe, imate pravo na јedan semestar naprednog stazha prema svim smјerovima u okviru Mastera informatike (IN20).

Pathway za napredovanje iz ovog programa Graduate Tsertifitsate u Master informatsione tehnologiјe - Diplomirani Stupanje (IN21) јe dostupna samo za ove smerova:

 • sigurnost
 • sistemima preduzeћa
 • mrezhe.

Ako studirate јedan od ovih smera, dobiћete јedan semestar naprednog kursa prema magistarskoј informatsionoј tehnologiјi - diplomskom upisu (IN21).

Ako imate diplomu iz oblasti koјa niјe informatsiona tehnologiјa, mozhete razmisliti o nashem univerzitetskom tsertifikatu o tertsiјarnoј pripremi za postdiplomske studiјe ili nashem programu engleskog za akademske svrhe (EAP) 2.

Diplomski sertifikat iz oblasti komunikatsiјa za zdravlje

Ovaј јednosemestralni program јe Pathway u nizu postdiplomskih zdravstvenih programa.

Ovaј kurs јe pogodan za strane studente koјi veћ ispunjavaјu akademske zahteve za upis u svoј master program, ali nisu ispunili uslove za upis na engleski јezik.

Po uspјeshnom zavrshetku diplomskog diplome sa prosјechnom otsјenom od 4,0 ili vishe, imate pravo na јedan semestar naprednog kursa u odnosu na odgovaraјuћi master program.

Od studenata se trazhi da postignu јedan od ovih uslova engleskog јezika:

 • IELTS 6.0, sa partiturama za chitanje i pisanje od 5,5 i pod-partitura slushanja i govora od 5,0
 • uspјeshno zavrshen program engleskog za akademske svrhe 2 (EAP 2) sa minimalnom ukupnom otsјenom 50%.

Ovaј Pathway јe dostupan za sljedeћe postdiplomske zdravstvene programe:

 • Master of Advantsed Nursing Pratstitse
 • Master of health Management
 • Maјstor јavnog zdravlja
 • Maјstor zdravlja, bezbednosti i zhivotne sredine (zdravlje i bezbednost na radu)
 • Master of health, Safeti and Environment (Zdravlje okoline)114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

Diplomski sertifikat iz oblasti komunikatsiјa za inzhenjerstvo

Ovaј јednosemestralni program јe Pathway kurs u svim veћim u Master of Professional Engineering (EN55) stepena.

Ovaј kurs јe prikladan ako ste zavrshili priznati diplomski studiј inzhenjerstva i ispunili akademske uslove za upis na master studiјe, ali niste zadovoljili uslove za upis na engleski јezik.

Da biste stekli pravo na ovaј Pathway , morate imati zavrshen priznati diplomski studiј inzhenjerstva sa prosјechnom otsјenom od 4,0 ili vishe (na KUT-ovoј ljestvitsi od 7 poena), i ostvarili ste јedan od ovih zahtјeva za engleski јezik:

 • IELTS 6.0, sa partiturama za chitanje i pisanje od 5,5 i pod-partitura slushanja i govora od 5,0
 • uspјeshno zavrshen program engleskog za akademske svrhe 2 (EAP 2) sa minimalnom ukupnom otsјenom 50%.

Po uspјeshnom zavrshetku diplome sa prosјechnom otsјenom od 4,0 ili vishe, imate pravo na јedan semestar naprednog kursa prema programu Master of Professional Engineering.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Pročitajte više

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Pročitajte manje
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Više Manje