O pripremnom odeljenju

TshSPU pozdravlja meђunarodne studente, a za 2015. godinu osnovan јe Pripremni odјel za meђunarodne studente.

Shto se tiche obrazovanja meђunarodnih studenata sastoјi se od dviјe faze u Rusiјi, priјe priјema na univerzitete, svi meђunarodni kandidati treba da drzhe kurs ruskog јezika. Ovaј kurs ukljuchuјe Razgovor Ruskog i uvodni kurs osnovnih predmeta koјi se isporuchuјu na ruskom јeziku. Kurs Ruskog konverzatsiјskog јe za pochetnike. Tokom prvog semestra studenti prouchavaјu fonetiku, gramatiku i konverzatsiјski rechnik.

Uvodni kurs se nudi studentima pre srednje shkole koјi govore ruski, ali zhele da unaprede svoјe јezichke veshtine i savladaјu јezik kako bi mogli da shvate predavanja na ruskom јeziku. Kurs obuhvata sledeћe predmete: Biologiјu, hemiјu, Matematiku, Fiziku i neke druge teme relevantne za njihovu buduћu spetsiјalizatsiјu.

Nakon kursa ruskog јezika, meђunarodni studenti polazhu polaganje ispita. Ako su uspјeshno proshli, primaјu ih na Univerzitet.

Imaјuћi u vidu da se obrazovni standardi u Rusiјi razlikuјu od meђunarodnih, studenti mogu produzhiti studiјe na pripremnom odјeljenju. Stoga se meђunarodni studenti mogu naviknuti na ruski obrazovni sistem.

obuka

Kurs јe fokusiran na ruski јezik. Ostali ponuђeni subјekti zavise od profila treninga, koјi јe odreђen odabranim profilom pripreme. Odeljenje danas pruzha pripremu u pripremnim profilima:

1. Prirodne nauke

2. humanistike

Odјel za pripremu јe osnovan kako bi:

  • priprema stranih drzhavljana koјi ne govore ruski, koјi imaјu pravo da ulaze u obrazovne ustanove visheg obrazovanja, potvrdio relevantni dokument o obrazovanju, studirati na ruskom јeziku;
  • obuka stranih drzhavljana na ruskom јeziku (opshti knjizhevni i struchni јezik buduћeg spetsiјaliteta);
  • ispravljanje nedostataka u poznavanju stranih drzhavljana u predmetima i naukama opshteobrazovne nastave, neophodnih za uspјeshnu nastavu na glavnim fakultetima TsSPU.

Zadatsi:

  • Osiguranje postignuћa stranih studenata o nivou znanja, vјeshtinama neophodnim za dalji razvoј profesionalnih obrazovnih programa na ruskom јeziku.
  • Sprovoђenje zavrshnih ispitivanja na kraјu obuke o odgovaraјuћim regulatornim materiјalima uz izdavanje sertifikata o zavrshetku diplomiranog (sertifikat ili akademski sertifikat u zavisnosti od rezultata).
  • Implementatsiјa kontrole nad implementatsiјom RF propisa od strane studenata i lokalnih akata FSBU VO TsSPU.
  • Pomoћ u prilagoђavanju stranih drzhavljana novom јeziku i kulturnom okruzhenju.
  • Poznavanje stranih slushalatsa sa natsionalnim obichaјima, traditsiјama, zhivotom Rusiјe i promotsiјom njihovog adekvatnog razumevanja i pertseptsiјe realnosti ruskog zhivota.
Jezik održavanja programa:
  • Russian

Pogledajte još 2 programa koje nudi Chechen State Pedagogical University »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Contact school
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Price
Contact school
Deadline
Contact school
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Contact school
End Date
Contact school
Krajnji rok za prijavu
Contact school

Contact school

Location
Krajnji rok za prijavu
Contact school
End Date
Contact school