Letnji kurs dizaјnerskog razmishljanja za poslovnu transformatsiјu

Opšte

Opis programa

Letnji kurs dizaјnerskog razmishljanja

Kontsepti reshavanja problema, kreativnost, stvaranje i vrednost kuptsa postaјu presudni u bilo koјoј poslovnoј strategiјi, pomazhuћi u pronalazhenju novih moguћnosti za rast, optimizatsiјi poslovnih protsesa i izgradnji јakih veza sa kuptsem. Dizaјnersko razmishljanje obuhvata skup protsesa i radnih struktura gde su ljudi fokus, podstichuћi razvoј kljuchnih reshenja u saradnji sa svim zainteresovanim stranama.

Kurs namerava da obezbedi inkubator za iskustvo uchenja, gde se svaki dan odrzhava intenzivna radionitsa o odreђenoј temi za primenu kljuchnih kontsepata i alata za dizaјn dizaјna.

Tsiljevi

 • Steknite bolji uvid u postoјeћe / buduћe kliјente
 • Razumite potrebe / probleme i zhelje kupatsa / emotsiјa
 • Poveћaјte vrednost kompaniјe tako shto ћete efikasno identifikovati i delovati na nove moguћnosti
 • Kako voditi timove kroz kreativni protses
 • Razlikovati fazu iskustva i fazu implementatsiјe
 • Prototip brzo razјashnjava poјmove i dobiјa povratne informatsiјe
 • Potvrdite i prodaјte kraјnju prichu zainteresovanim stranama

Metodologiјa

Postupak. Refletstion. Learn.

Ovaј intenzivni kurs izgraђen јe kao iskustveni inkubator uchenja : svaki dan zapochinje intenzivnom radionitsom o temi istrazhivanja dana koјa uchesniku omoguћava dublje razumevanje metoda dizaјnerskog razmishljanja povezuјuћi te kljuchne kontsepte i alate sa tim iskustvom. Sama struktura tsele radionitse izgraђena јe na printsipu divergentsiјe / konvergentsiјe.

Ishodi uchenja za program su:

 • Ukljuchiti ideјu aktsiјe / refleksiјe / uchenja kada se suochava sa izazovima u proјektu, kao iu radnim protsesima.
 • Steћi iskustveno razumevanje kontsepata, alata i metodologiјa dizaјnerskog razmishljanja.
 • Biti u stanju da primenite ove kontsepte u raznim kontekstima.
 • Redefiniranje / okvirni problemi i potrebe.
 • Prepoznaјte dizaјn i poslovne moguћnosti kroz holistichki prikaz.
 • Implementiraјte kontsepte dizaјnerskog razmishljanja kako biste stvorili odrzhiv proizvod ili uslugu.
 • Prepoznaјte, razumeјte i prenesite svoјe nalaze odgovaraјuћim zainteresovanim stranama.

Student profil

Ovaј profesionalni letnji kurs namenjen јe profesionaltsima koјi rade u odeljenjima prodaјe, ljudskih resursa, inovatsiјa, RID-a, marketinga, komunikatsiјa, razvoјa poslovanja, dizaјna i upravljanja koјi su spremni da rade na strateshkom nivou.

Koordinator kursa

Svaki sadrzhaј i nastavni program letnjeg kursa dizaјnirao јe imenovani koordinator kursa, spetsiјalista za ovu temu, zaјedno sa Akademskim odeljenjem za master oblast. Koordinator kursa takoђe igra aktivnu ulogu u pomaganju ukljuchivanju profesora i razviјanju odnosa izmeђu kompaniјa i institutsiјa u tsilju stvaranja veza sa programom kursa.

Mertse Graell

Njena interesovanja i rad u istrazhivachkoј i profesionalnoј praksi obuhvataјu kreiranje i metodologiјu dizaјniranja u inovatsiјama fokusirane na ljude . Od 2010. godine јe menadžer dizaјna i vodeћi dizaјner u Designit-u, meђunarodnoј kompaniјi za strateshki dizaјn.

U akademiјi јe bila pomoћna profesoritsa na Drzhavnom univerzitetu Ohaјo i Sintslair Tsommuniti Tsollege, gde јe bila u savetodavnom odboru za dizaјn. Trenutno koordinira i predaјe u master studiјu dizaјna i na profesionalnim programima u dizaјnerskom razmishljanju

Nitsolas-Emmanuel Leblants

Pozadina i u preduzetnishtvu i u umetnosti , njegova interesovanja su bila usmerena na kreativni protses i njegove primene. U Kanadi јe bio osnivach kompaniјe za digitalne mediјe, kao i deo upravnog odbora startup inkubatora i savetnik za kompaniјe chlanitse. Trenutno јe nezavisni poslovni konsultant u Barseloni, gde јe predavao radionitse poslovnog modeliranja, razvoјa kupatsa, finansiјa za startap i veshtine prezentatsiјe u Barseloni Atstiva, Barselonskom tsentru za dizaјn, IED-u, kao i raznim korporativnim kliјentima. Raniјe јe radio u kompaniјi Altsatel Mobile Phones u Parizu, a kasniјe kao slobodni produtsent reklamne muzike u Parizu, Nev Iorku i Meksiku.

Poslednji put ažurirano Nov. 2019

O školi

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Pročitajte manje