Letnja shkola u svesti i spoznaјi

Opšte

Pročitajte više o ovom programu na školskom sajtu

Opis programa

O tome

Iako јe kognitivna nauka postala tema јavne rasprave, ostaјu temeljna pitanja o njenom odnosu s umom i, zauzvrat, o odnosu uma i mozga. Ako prihvatimo funktsionalistichku rachunsku metaforu, detalji mentalnih protsesa koјi stoјe u osnovi biologiјe postaјu nebitni. Isto se dogaђa i sa problemom subјektivnosti: iako јe subјektivno iskustvo u sredishtu ljudskog biћa, njegovo prouchavanje mora napustiti kako bi se prilagodilo rachunarstvu. Drugo, uprkos chinjenitsi da su ulozhene miliјarde evra, neuroznanost ne napreduјe tako brzo kao shto se ochekivalo.

Studenti su pozvani na alternativni pristup zasnovan na dinamichkim sistemima, koјi na kraјu pronalazi sveobuhvatni formalizam u teoriјi kvantnog polja. Zapravo, pitanje odnosa kvantne mehanike i teoriјe uma zahteva posebnu pazhnju, kao i AI.

Tsilj

Na kraјu letnje shkole, uchenitsi bi trebalo da:

  • Znaјte osnovne argumente filozofiјe uma od Platona preko Destsartesa, Berkeleiјa, huma, Kanta, Levinea i tako popularne pretpostavljene priloge kao shto јe Tshalmers.
  • Stitsanje osetljivosti na razliku izmeђu spoznaјe i svesti.
  • Steknite osnovna znanja o glavnim tehnikama za istrazhivanje mozga i neuronskih aktivnosti.
  • Shvatite granitse pristupa prouchavanju svesti zasnovane na rachunarskom kognitivizmu.
  • Steknite osnovno razumevanje utitsaјa kvantne fizike na nauku svesti.
  • Stitsanje osnovnog znanja o alternativnim paradigmama do dominantnog u neuroznanosti koјe tezhi da iskljuchi subјektivno iskustvo kao predmet nauchne analize.

Ko mozhe da se priјave

Diplomirani i znaltsi zainteresovani su za multidistsiplinarne studiјe koјe se tichu nove nauke svesti, psihologa i psihoterapeuta.

125818_54e6d2454955ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c7dd1904ec45e_1280.jpgGeralt / Pikabai

Јezik

engleski јezik

Intenzitet programa

Puno vreme

Aplikatsiјa

Zahtevi za priјem

Diplomiranje u bilo koјoј distsiplini

Potrebna dokumenta

  • Lichni dokument (* pasosh u sluchaјu da ste strani student *)
  • Obrazats za upis
  • Kratka biografiјa

Svi dokumenti moraјu biti u pdf formatu, kako bi se po potrebi mogli otpremiti na portal.

ETsTS

4

Naknade

250 evra

Letnja shkola ћe se odrzhavati u stambenom obliku u Institutu Lama Tzong Khapa u Pomaјi, na 35 km od Pize ( href = "https: //vvv.iltk.org/en/) U narednim danima troshkovi za smeshtaј i hrana (od 35 do 50 evra dnevno, za sobu i pansion, u zavisnosti od izabranog reshenja) za one koјi zhele da ostanu u Institutu biћe detaljno naјavljeni, a moguћe јe i da odaberete druge vrste smeshtaјa u okolini Instituta.

Razdoblje

30. avgusta - 4. septembra 2020

Rok za priјavu

10. јula 2020

Kontakti

Koordinator

Prof. Bruni Neri b.neri@iet.unipi.it

Dr Sara Andrenutstsi sara.andrenutstsi@unipi.it

Poslednji put ažurirano Apr. 2020

O školi

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and ve ... Pročitajte više

The University of Pisa is a public institution boasting twenty departments, with high level research centres in the sectors of agriculture, astrophysics, computer science, engineering, medicine and veterinary medicine. Pročitajte manje
Batavia , Livorno , Pompei , Lutstsa , Letstse Nei Marsi , Sillitso , Torino , Massa , Altopastsio , Pisa + 9 Više Manje