Read the Official Description

Дипломирани наше Еартх Ресоурцес Техничар програма често су запослени у избору за велике компаније у порасту и широк спектар земљане ресурса и геотехничких сектора.

Програм Хигхлигхтс

Као Техничар Еартх Ресоурцес, можете очекивати да буде у потражњи. Могућности за каријеру су различити, почев од анализе тла и стена, подземне процена, од минералне истраживања, за остале грађевине и консалтинг животне средине.

Обавезно, 6 месеци платио цо-оп рад израз даје вам могућност да зарадите док сте научили, и чине вредне везе унутар индустрије. Имајте на уму да су студенти нису постављени на пословима. Колеџ подржава процес са пословних контаката како би се помогло студентима да буду успешни у стицању цо-оп запослење у примењене геологије.

Јак темељ је темељ овог програма. Флеминг Цоллеге је једини факултет који нуди такву дубину у геотехничких истраживања. Али то је наша јединствена мешавина интегрисаног курса минералима, геофизике, геотехнику и животне средине оцени да вам даје добро заокружен и свеобухватан вештине сет да се припреме за каријеру у већини радних места примењене геологије. Послодавци вреднују ову комбинацију и да нам они не могу да га нађем негде другде.

У овом двогодишњег диплома програма, такође ћете студирати такве способности подршке, као рачунарства, узорковање и безбедности планирања и комуникације - Ессентиалс за било какве земаљске ресурсе. Ви ћете научити практичне у овом програму, користећи наш у класи геолошких опрему и компјутерску технологију. Можете научити опсервација и испитивања способности прије радног термина цо-оп. Након радног року цо-оп, да сазнате више техничког садржаја кроз лабораторијски рад, теренски рад на лицу места и излете.

Зашто изабрати Флеминг

 • Флеминг је колеџ је геологија нуди програме за преко 30 година и стекао добро успостављен репутацију
 • Овај програм је изузетно добро подржан од стране Алумни - који донирају опрему, узорке, и Хелп нове Градс наћи смислен рад на терену - и запослити их
 • Многи од вашег факултета су радили као геолози или сродних области - и поделите своје искуство и стручност ентузијазмом са својим ученицима
 • Имате прилику да учини значајан искуствено учење управо овде на кампусу - укључујући земљишта, воде и базне тестирање
 • За сваки сат које проведете у предавању ћете провести два сата ради на пројекту хандс-он.

Заједнички Први семестар

Студенти у дипломских програма наше школе је узети исте курсеве за првог семестра, након избора и да буду прихваћени у једну од наших програма. Овај заједнички фокус вас излаже на разним опцијама каријери - и друге програме. Имаћете слободу да истражује и добије мултидисциплинарни перспективе, док стећи базу знања и вештина основних.

Иако студенти су прихваћени у посебном програму за први семестар, заједничка први семестар вам омогућава да промените правац ако неки други програм или каријера подручје је више привлачан. Када сте успешно завршили заједнички први семестар, можете ући у програм по вашем избору у другом семестру, у зависности од капацитета упис.

Томас Лулофф је координатор за заједничку првог семестра.

Радно искуство

Ви ћете учествовати у обавезно, платио 6 месеци цо-оп након семестра 2. Цо-оп ће се одржати у периоду од маја до средине октобра, и пружити прилику да побољша своје искуство учења, вештине и способности, као и прилику да зараде приход.

Имајте на уму: Поред плаћања школарине и накнаде, док студирају на мраз кампусу, студенти ће платити Цо-оп накнаде (око $ 506.00) за административне трошкове у вези са ЦО-ОП.

Да ли је ово Иоу?

Морате да волите раде у отвореном ако желите да успете и бити срећан у овом каријери. Осим тога, требало би да поседују:

 • способност за рад у групи / тиму
 • познавање рада на рачунару
 • самодисциплина
 • добре организационе способности
 • Вештине управљања временом
 • математичке способности / логично размишљање
 • аналитичке / креативне способности размишљања
 • добре усмене / писмене комуникацијске вјештине

Каријера

Постоји недостатак квалификованих дипломираних студената да задовољи раст у геотехничких истраживања и рударства сектора. На нашим најновијим сајмова на-кампусу посао, компаније које регрутовани дипломце укључен Голдер Ассоциатес, Цроне геофизике, ЛВМ групу, Сцхлумбергер Канада, Киевит, КУАНТЕЦ и Таку Голд.

Неки су запошљавање за више позиције. Наслови Узорак посао укључују:

 • геотехничког техничар
 • техничар животне
 • контрола процеса / контрола квалитета техничар
 • хидрогеолошки техничар
 • лабораторијских и теренских техничар
 • техничар / технолог
 • геофизичар оператер

Ваш посао дужности могу укључити процјену терена, земљишта, воде и Бедроцк опис и евалуацију, подземних и површинских вода од загађивања студија, инжењеринг инспекцију за структурама, даљинску детекцију за Земљу ресурса, истраживање за воду, агрегата, минерала и процене терена. Можете да раде за послодавце, као што су консултантске инжењерске фирме, агрегата производних компанија, минерална истраживачких компанија, прераде метала лабораторије, консултанти подземних вода, планери животне средине, владиним агенцијама и другим друштвима.

Са растом у грађевинској индустрији кроз Онтарио, и минералима истраживања широм Алберта и на северу, изгледи за запошљавање су високи. Или, могли бисте да размислите раде у иностранству. Многи дипломци су доживели брз напредак у својим каријерама у кратком временском периоду, делом због реалног недостатка људи са потребним образовања и обуке.

Минимални услови за пријем

ОССД са већином кредита на колеџу (Ц) и отворите (о) нивоу, укључујући:

 • 2 колеџ (Ц) курсеви енглеског језика (Граде 11 Граде 12) или
 • 2 колеџ (Ц) Математичке курсеви (Граде 11 Граде 12) или

Када (Ц) је минимални ниво курса за пријем, (у) или (У / Ц) курсеви су такође прихваћени.

Матуре Студенти

Ако сте 19 година или старији пре класе почети, а ви не поседују ОССД, можете написати канадски дело одраслих теста за процену да ли испуњавате услове за пријем. Додатне тестирање или академски надоградња може бити неопходно да задовољи специфичне захтеве курса за овај програм.

Међународни Студенти

Ако сте међународни студентски, проверите информације о условима за упис и како да се пријаве налази овде. Имајте на уму да шестомесечни цо-оп мора одвијати у Канади, а то може бити тешко да се заврши овај програм ако сте на ограничени визе.

Програм за Прогрессион

Напомена: свим будућим студентима Овај програм има обавезне услове курикулума. Све првом и другом семестру курсеви морају бити успешно завршени пре него што ученик има право да се упишу у радну рок Цо-оп. Рад Термин Цо-Оп мора бити завршен да заврши програм. Ако студент не заврши неопходан Компонента дужину времена да заврше програм ће повећати. Контактирајте координатор програма ако имате било каквих питања у вези са овим захтевима.

Релатед Програми

Многи од наших дипломираних лекара наставе са својим студијама да повећају своју специјализацију. Можда ћете желети да размотрите узимање географских информационих система - специјалиста Апликација или картографске Специјалистичке постдипломске програме. Остали студенти наставити другу диплому у ресурсима Бушење и минирање или техничар животне средине.

Додатни трошкови

План да проведем око 1.500 долара у првој години и $ 525 у другој години за књиге, прибор и логора накнаде. Такође могу постојати додатне смештаја и путне трошкове настале током радног мандата Цо-оп.

Споразуми Трансфер

 • Ацадиа Университи
 • Гриффитх Университи
Program taught in:
енглески језик

See 16 more programs offered by Fleming College »

Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
2 Године
Price
1,995 CAD
по семестру
By locations
By date
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Start Date
sept. 2019
Application deadline
Start Date
sept. 2019
Application deadline

sept. 2019

Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date
Location
Application deadline
End Date