Pročitajte zvanični opis

Преглед

Иницијативе за развој тржишта (Емергинг Маркет Инитиативес - ЕМИ) је програм који има за циљ стварање свијести и нових рјешења за рјешавање социјалних и еколошких проблема у земљама у развоју. Програм је обухватио више од 134 ученика, који долазе са 43 универзитета који се налазе у најмање 29 различитих земаља широм света.

ЕМИ се састоји од 4 иницијативе: Трансформирање малог бизниса (ТСБ), ЕМИ радионице, базе пирамиде (БОП) и друштвене одговорности предузећа (ЦСР), којом се учесници, као консултанти, изводе у рјешавању рјешења за мала и средња предузећа (МСП)

Мисија и циљеви

Наша мисија је научити нове начине пословања у циљу побољшања социјалних и еколошких проблема, са циљем смањења неједнакости, искључености и сиромаштва кроз мала и средња предузећа на тржиштима у развоју.

Наши циљеви су:

  1. формирају глобалне, креативне и одговорне лидере
  2. подржати економске, социјалне и еколошке иницијативе у МСП
  3. повећати улогу приватног сектора у социјалним питањима
  4. повезати релевантне актере ради побољшаних резултата

ЕМИ тренутно испуњава своју мисију обучавајући младе професионалце из целог света и припремајући их за стварност пословања на тржиштима у развоју. Ново обучени консултанти одмах одмах примјењују своје вештине пружањем консултантских услуга за МСП у Колумбији. С обзиром на то да нашим клијентима често недостају средства за плаћање таквих услуга, ми их пружамо без икаквих трошкова.

Историја

Године 1998, Школа менаџмента на Универзитету Ектернадо де Цоломбиа, након признавања прилика за помоћ у ублажавању тешких економских услова земље, покренула је програм који је био усредсређен на обуку студената у консултацијама и подржавању економског развоја одоздо на горе у Колумбији. Овај програм је назван "План Падринос" (међународна верзија Трансформинг Смалл Бусинесс (ТСБ)) и од тада је утицала на више од 2000 малих и средњих предузећа (МСП) кроз напоре скоро 1500 студентских консултаната.

Узимајући у обзир успјех Трансформинг Смалл Бусинесс (ТСБ), школа је проширила своје иницијативе како би укључила савјетодавни рад усмерен на подстицање најбољих пракси у друштвено одговорном пословању (ЦСР) како би испунила међународне стандарде које су поставили Глобал Цомпацт Цомпацт, Глобал Репортинг Инитиативе и друге организације , као и укључивање консултација усмјерених на усмјеравање предузећа на производњу производа и услуга које послују на дну тржишта пирамиде (БОП); све ове су подржане ЕМИ радионицама које су обучавале ученике у најновијим трендовима и методологијама за примјену у иновационим процесима. Даље, школа је консолидовала ове иницијативе у оно што се сада зову Емергинг Маркет Инитиативес (ЕМИ) и проширила своју намјену да подржи одговорни економски развој и тиме проширује знање о тржишној економији у настајању.

Предности

Исходи насталих тржишних иницијатива су ВИН-ВИН.

Међународни волонтери желе невероватне награде својим љетњим радом са ЕМИ-ом. За учеснике, Универзитет има одређене стипендије (програмска настава), према броју ученика; у свим случајевима учесници имају путне трошкове, смјештај и храну. Они који су заинтересовани за стицање јединственог искуства и изложености који ће повећати конкурентност на тржишту рада уживају следеће предности:

-инструкција и обука о:

  • услови и могућности тржишта у настајању
  • консултантске концепте и праксе

- Могућности повезивања са учесницима из целог света и врхунским институцијама

- могућност да праксу ставите у праксу и да утичете

Развијање меких вјештина као што су:

  • међународни радни тимови
  • лидерство и иновативан начин размишљања
  • стварање и одбрану идеја и предлога

- јединствено искуство посећивања угрожених заједница

- Затвори контакт са малим и средњим предузећима из Колумбије

Наравно, и организације МСП-а имају огромну корист. Како многи немају формалну пословну обуку, трајну политику иновирања, или чак ресурсе за плаћање консултантских услуга трећих страна, компаније клијенти добијају.

Захтеви за апликацију

Да бисте се квалификовали за помоћ на терену, морате већ бити прихваћени у ЕМИ и потврдили пласман (у једном или више пројеката). Морате послати следеће документе:

ЦВ са социјалном позадином

Завршен образац за регистрацију

Рок за ЕМИ јул: 30. април 2018

Контакт

Контактирајте нас да се укључите:

еми@уектернадо.еду.цо

јосе.москуера@уектернадо.еду.цо

(57) 1-342-0288 лок. 1223

Школа менаџмента

Универсидад Ектернадо де Колумбија

Цалле 12 # 1-17 есте. Богота, Колумбија

ЕМИ 2018 Агенда

План ЕМИ Март 2018

Распоред ЕМИ Јули 2018

Jezik održavanja programa:
енглески језик
Ласт упдатед May 10, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
Jun 2019
Duration
Tražite informacije
Redovne studije
Price
Free
Стипендија која ће укључивати програмску накнаду
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Jun 2019
Krajnji rok za prijavu

Jun 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date