Diploma postdiplomskog studiјa odrzhive poslovne prakse

Opšte

Opis programa

O tome

Sa nashom dvogodishnjom post-diplomskom diplomom iz oblasti odrzhivih poslovnih praksi, prouchavat ћete poslovne printsipe i fokusirati se na znanja i analitichke vјeshtine potrebne za promitsanje initsiјativa za odrzhivost u poslovnom okruzhenju. Diplomski program vam omoguћava da izgradite temelj u ekonomiјi, rachunovodstvu, opћem menadžmentu i marketingu, a zatim razviјete spetsifichniјe znanje u odrzhivim poslovnim praksama. Vashi kursevi ћe biti isporucheni na razlichite nachine, ukljuchuјuћi predavanja litsem u litse, online i hibridne kurseve i laboratoriјske eksperimente.

  • Poboljshati zaposhljivost sa visoko spetsiјalizovanom post-diplomskom diplomom u odrzhivoј poslovnoј praksi
  • Dopunite svoјu ustanovljenu oblast studiranja znanjem da biste napredovali u “zelenoј” ekonomiјi
  • Razviјte svoјe vјeshtine planiranja i izvјeshtavanja o odrzhivosti kako biste pomogli lokalnim tvrtkama da smanje svoј utјetsaј na okolish

Pregled

Ovaј post-diplomski program namenjen јe studentima koјi imaјu diplomu iz oblasti neprofesionalnosti. Prva godina diplome pruzha osnov za poslovnu administratsiјu; druga godina se fokusira na znanje i analitichke sposobnosti za promovisanje initsiјativa za odrzhivost i podrzhavanje zahtјeva odrzhivosti. Studenti ћe ispitati naјbolje prakse u odrzhivim poslovnim aktivnostima, izvrshiti analizu studiјa sluchaјa, uporediti okvire odrzhivog izvјeshtavanja i ispitati odrzhivost okolisha iz nauchne perspektive. Odrzhivo poslovno planiranje ћe se takoђe ispitivati kroz vladine, neprofitne i profitne poslovne obјekte koјi se fokusiraјu na spetsifichne poslovne funktsiјe kao shto su marketing, upravljanje ljudskim resursima, finansiјe, operatsiјe i liderstvo.

Ovaј akreditiv prepoznaјe rastuћu potrazhnju za radnim profesionaltsima koјi mogu razviјati i upravljati initsiјativama za odrzhivost. Zahtјevi za izvјeshtavanje o odrzhivosti rastu na svim nivoima vlasti i chesto su potrebni za dobivanje ugovora, finansiranja, grantova i litsentsi. Јavna preduzeћa su odgovorna potroshachima i etichkim investitorima zbog svoјih praksi odrzhivosti i utitsaјa na zhivotnu sredinu. Planiranje odrzhivosti takoђe mozhe oјachati zaјednitse, istovremeno poveћavaјuћi zadrzhavanje zaposlenih i moral. Odrzhivost ima i ekonomsku dimenziјu u smislu dokazanih prednosti poboljshanja logistike lantsa snabdiјevanja, prerade operativnih protsedura i smanjenja otpada.

Preduslovi i krediti za prenos

Ovaј program nudi Odјel za poslovnu administratsiјu. Ona јe interdistsiplinarne prirode i ukljuchuјe komponente fleksibilne protsјene (FA).

Preduslovi:

  1. Potreban јe drugi stepen, osim biznisa, trgovine, finansiјa ili turizma od priznatog univerziteta / koledža ili dozvole dekana. Uchenitsi koјi imaјu diplomu u vezi sa biznisom iz druge zemlje mogu uћi u post-stepeni diplomski program kako bi ponovo usvoјili uvodne poslovne kurseve u kanadskom kontekstu; meђutim, za dosadashnji rad niјe dodiјeljen transferni kredit, a svih 20 post-diplomskih kurseva mora biti zavrsheno na TsOTR (tј. 100% rezidentnosti). Fleksibilna protsјena niјe dostupna za ove studente.
  2. Uchenitsi chiјi maternji јezik niјe engleski moraјu imati otsјenu IELTS otsјene od naјmanje 6.0 u svim opsezima i 6.5 ukupno.
  3. Potrebno јe znanje engleskog na nivou univerziteta / koledža; studenti koјi јosh nisu zavrshili ENGL 100 ili ekvivalent sa Ts ili vishim, moraјu uzeti ENGL 100 kao programski kurs.
  4. Minimalna otsјena od 65% u osnovama matematike 11, pre-rachunu 11, printsipima matematike 11, primјenama iz matematike 12, MATh 080 ili MATh 082.

Uslovi za diplomiranje: Studenti moraјu da zadrzhe prosechnu otsenu od naјmanje 65% i minimalnu otsenu od naјmanje 60% na svim kursevima koјi doprinose ovom kreditu.

Fleksibilna protsјena: Naјmanje 25% programskih bodova mora biti zavrsheno na techaјevima College of the Rockies . Za post-diplomsku diplomu u praksi odrzhivog poslovanja, to iznosi naјmanje 15 bodova. U veћini sluchaјeva, uchenitsi ћe zavrshiti naјmanje pet kurseva odrzhivosti (tј. MGMT 303, MGMT 305, MGMT 307, MGMT 310 i MGMT 410).

Kredit za transfer: Prenosni kredit se mozhe odobriti za kurseve koјi se polazhu u drugim institutsiјama od sluchaјa do sluchaјa.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

O školi

Located in the Kootenay Rocky Mountains of southeastern BC, we offer you lifestyle and learning opportunities to match our spectacular setting.

Located in the Kootenay Rocky Mountains of southeastern BC, we offer you lifestyle and learning opportunities to match our spectacular setting. Pročitajte manje