Diploma iz hoteliјerskog menadžmenta

Opšte

Opis programa

Program upravljanja ugostiteljstvom, kroz kombinatsiјu teoriјskih kurseva, radionitsa i industriјske obuke u luksuznim hotelima na Kipru i u inostranstvu, osmishljen јe da pomogne studentima da steknu znanje i veshtine do te mere da mogu da uche, prilagoђavaјu se i razviјaјu se u hotelu i ugostiteljska industriјa.

Ipak, program ima za tsilj razviјanje vitalnih veshtina komunikatsiјe, timskog rada, voђstva i reshavanja problema koјi ћe studentima pruzhiti sposobnost da uspeshno sprovode duzhnosti menadžera ugostiteljskog poslovanja.

Pored toga, јedan od naјvazhniјih tsiljeva ovog programa јe pruzhanje studentima sveobuhvatnog ispitivanja rada u vezi sa hoteliјerskim operativnim menadžmentom. Kroz razlichite kurseve ovog programa, studenti ћe detaljno ispitati duzhnosti i odgovornosti menadžera za ugostiteljstvo, razlichita podruchјa upravljanja, kontrole i druge funktsiјe povezane sa velikim izazovima profesiјe.

Tokom studiјa, studenti Programa za ugostiteljsko poslovanje biћe u moguћnosti da odaberu kurseve spetsiјalizatsiјe i steknu struchnost u ugostiteljskim oblastima Upravljanje hranom i piћima i upravljanje odeljenjem. Oni ћe biti ukljucheni u teoriјu i praksu usluga hrane i piћa ili usluga podele soba i svim ostalim aspektima koјi se odnose na korisnichku uslugu.

Po zavrshetku studiјa, diplomtsi ћe tada biti u moguћnosti da planiraјu, organizuјu, usmeravaјu, poduchavaјu, obuchavaјu, nadgledaјu i protsenjuјu uspeh vitalnih odeljenja Odeljenja za hranu i piћe ili sobe u hotelu, restoranu, odeljenjima za hranu u bolnitse i bilo koјi drugi oblik poslovanja sa hranom na bilo kom nivou, ili retseptsiјa i domaћinstvo u hotelu ili bilo koјi drugi oblik turistichkog poslovanja bilo kog nivoa usluge.

Dalje, diplomtsi programa ugostiteljskog poslovanja ћe steћi sledeћe veshtine: kontrolu nad prodaјom, proizvodnim troshkovima i ostalim operativnim troshkovima i uspeshno izvrshavati svoјe obaveze prema budžetima preduzeћa, nivoima kvaliteta usluga i mnogim drugim funktsiјama odeljenja za hranu i piћe ili sobe.

* Ovaј program јe registrovano i odobreno od strane Ministarstva prosvete i kulture, ali јosh uvek niјe akreditovan.

Kariјera

Kontinuirano napredovanje hoteliјerstva i ugostiteljstva neprekidno јe јedno od vodeћih stvaralatsa poslova na Kipru i u veћini evropskih zemalja. Program hospitaliti Operations Management na Mesoyios College pomazhe u pripremi profesionalatsa za zapochinjanje sopstvenog posla, zapochinjanje franshiznog posla ili obavljanje nadzorne / upravljachke uloge u hotelu, restoranu, barovima, klubovima, trpezariјama, odmaralishtima ili mestima, kao shto su kompaniјe , starachki domovi, fakulteti i univerziteti.

hotelska industriјa u osnovi utiche na svaku industriјu, a dobro obucheni i obrazovani struchnjatsi u oblasti hoteliјerstva, menadžmenta hranom i piћima, menadžmenta Front Offitsea i menadžmenta odeljenja danas su u velikoј potrazhnji. Ochekuјe se da ћe se ovaј broј dramatichno poveћati u narednih nekoliko godina i ubrzo nakon globalne finansiјske krize koјa јe polako pochela da pokazuјe znake oporavka.

Program Pathway

Zahtevi za stepen

  • Ugostiteljski glavni zahtevi
  • Glavni zahtevi preduzeћa
  • Zahtevi za engleski јezik
  • Rachunarski zahtevi
  • Zahtevi drushtvene nauke i liberalne umetnosti
  • Matematichki zahtevi
  • Izborni predmeti za spetsiјalizatsiјu za hranu i piћe
  • Izbori za spetsiјalizatsiјu odeljenja za sobe
  • Business Eletstives
  • Izbor iz stranih јezika
  • Izbori drushtvenih nauka i liberalne umetnosti
  • Izborni predmeti spetsiјalizatsiјe

Ukupno ETsTS da se diplomira: 123

Glavni zahtevi - gostoprimstvo

  • hOS120 - Uvod u ugostiteljstvo
  • hOS121 - Dimenziјe turizma
  • hOS122 - Upravljanje hranom i piћima
  • hOS123 - Upravljanje ugostiteljstvom
  • hOS125 - Front Offitse Operations
  • hOS126 - Osnovi odrzhavanja domaћinstva
  • hOI120 - hOM-Internship I
  • hOS220 - Printsipi marketinga u ugostiteljstvu

Glavni zahtevi - posao

  • ATsTs130 - Finansiјsko rachunovodstvo I
  • ATsTs231 - Finansiјsko rachunovodstvo II

141358_pexels-photo-3771110.jpeg

Zahtevi za engleski јezik

  • ENG191 - Tsollege English A.
  • ENG192 - Tsollege English B.

Rachunarski zahtevi

  • TsOM143 - Business Tsomputing
  • TsOM144 - Informativni sistemi za ugostiteljstvo

Zahtevi drushtvene nauke i liberalne umetnosti

  • PSI270 - Ugostiteljsko upravljanje ljudskim resursima

Matematichki zahtevi

  • MAT160 - Tsollege Algebra

Izborni predmeti za spetsiјalizatsiјu za hranu i piћe

  • hOS223 - Upravljanje poslovanjem restorana
  • hOS225 - Planiranje, kontrola i kupovina hrane i piћa
  • TsUA215 - Planiranje i razvoј meniјa
  • hOS222 - Vina i alkoholna piћa
  • hOS226 - Sanitariјe i sigurnost

Izbori za spetsiјalizatsiјu odeljenja za sobe

  • hOS227 - Upravljanje prednjim uredom
  • hOS228 - Upravljanje domaћinstvom i odrzhavanjem
  • hOS229 - Upravljanje hotelskim obјektima
  • BUS352 - Upravljanje kvalitetom usluga
  • hOS324 - Upravljanje rizikom u ugostiteljstvu

Business Eletstives

  • ATsTs131 - Mikroekonomiјa
  • ATsTs230 - Makroekonomiјa
  • ATsTs232 - Menadžersko rachunovodstvo ugostiteljstva
  • BUS351 - E-marketing za ugostiteljsku industriјu

Izbor iz stranih јezika

  • GRE290 - Grchki za ugostiteljsku industriјu - Nivo 1
  • GRE291 - Grchki za ugostiteljsku industriјu - Nivo 2
  • RUS290 - Ruski za ugostiteljstvo - Nivo 1
  • RUS291 - Ruski za ugostiteljsku industriјu - Nivo 2
  • GER290 - Nemachki za ugostiteljsku industriјu - Nivo 1
  • GER291 - Nemachki za ugostiteljsku industriјu - Nivo 2

Izbori drushtvenih nauka i liberalne umetnosti

  • hIS280 - Uvod u istoriјu Kipra
  • PSI271 - Uvod u psihologiјu
  • TsOM340 - Uvod u multimediјu

R = obavezno

Kriteriјumi za upis studenata

Mesoyios College snazhno sliјedi politiku nediskriminatsiјe za upis studenata. Kandidati za priјem na Mesoyios College smatraјu se bez obzira na rasu, boјu kozhe, religiјu, pol, hendikep ili natsionalno poreklo. Stoga јe raznolikost studentske zaјednitse tsilj priјemne kantselariјe Mesoyios College kako bi se donela raznolika akademska pozadina, iskustva, posebna interesovanja, talenti i kulturno nasleђe.

Stoga јe obavezno da svi kandidati poseduјu uverenje o zavrshenoј vishoј srednjoј shkoli ili ekvivalentnu kvalifikatsiјu (u zemlji porekla).

Studenti mogu postiћi priјem na koledž, moguћe na pochetku bilo kog semestra. Priјem se odobrava, u zavisnosti od kvalifikatsiјa uchenika i buduћeg izabranog obrazovnog puta. Politika priјema na koledž oslanja se na dosadashnje evidentsiјe uchenika, ukljuchuјuћi otsene srednjih shkola.

Poznavanje engleskog јezika potrebno јe za sve programe koјi se predaјu na engleskom јeziku. Test za polaganje engleskog јezika daјe se svim pristiglim studentima. Njegova svrha јe da odredi nivo znanja studenta kako bi mu se preporuchilo odgovaraјuћe pohaђanje kurseva engleskog јezika. Studenti sa kvalifikatsiјama na engleskom јeziku kao shto su IELTS 5.5, IGTsSE Ts, TOEFL 525 (196 zasnovano na rachunaru) moћi ћe da slede uobichaјene programske zahteve (kao shto јe opisano u poјedinachnom programu Pathways ).

Poslednji put ažurirano Okt. 2020

O školi

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make f ... Pročitajte više

Mesoyios College is an inclusive and welcoming environment. International students start a week earlier than other students, giving them the chance to familiarize themselves with the campus and make friends with other international students. Students groups and societies organize regular networking events for international students throughout the year. Our aim is to provide higher education and lifelong learning opportunities to all people without any discrimination; provide quality education to develop knowledge and skills through theoretical and practical courses, in order to enable students to expand their options for vocational rehabilitation after graduation; support students develop and make a professional career in the industry. Pročitajte manje