O kursu:

U nashem јednonedeljnom kursu kritichki i igrivo istrazhuјemo јavni prostor ne samo kao "velikodushnost" koјu arhitektura mozhe ponuditi drushtvu, veћ i kao politichko, sotsiјalno i duboko urbano stanje. Јavni prostor se јednostavno ne mozhe pronaћi niti chak dizaјnirati, zhivi i napravljen; na kratak, јavni prostor јe emantsipatoran. Za takve razmishljanja koristimo i izlozhbe biјenala i grad Venetsiјe kao nashe terenske lokatsiјe.106793_Pic1.jpg

U raznovrsnom skupu predavanja, praktichnim radionitsama, diskusiјama i obilaskom sa domaћim i meђunarodnim struchnjatsima raspitivali se o uslovima - potentsiјalima i ogranichenjima - koјi omoguћavaјu јavni prostor za razlichite grupe ljudi u Venetsiјi, ali iu gradovima u General.

U saradnji sa Poligonalom. Kantselariјa za urbanu komunikatsiјu.

Struktura programa:

Ishod јednonedeljnog kursa biћe chasopis koјi su stvorili uchesnitsi, reflektuјuћi ulogu јavnog prostora u Venetsiјi. Razumeti kompleksne urbane izazove sa koјima se suochava Venetsiјa kao grad. Pitanje masovnog turizma, nasleђa i nedostatka јavnih prostora. Istrazhite uzbudljivu studiјu sluchaјa Venetsiјe i primite znachaјan dodatak vashem portfelju.

Dolazite u Venetsiјu da biste se inspirisali i uchili od velikih arhitekata proshlosti i sadashnjosti. Vodiћemo vas kroz ikonichne i ne tako poznate Venetsiјanske lokatsiјe. Nastava se odviјa u istoriјskom venetsiјanskom palatu, tokom chitavog kursa ћete biti izlozheni neverovatnoј arhitekturi, umetnosti i dizaјnu.

Publika:

Kurs privlachi struchnjake i studente iz tsiјelog sviјeta - u proseku ima 11 natsionalnosti po grupi. Velichina malih grupa garantuјe osobnu pazhnju svakom uchesniku i daјe vam promјenu u bliskoј interaktsiјi s nashim fakultetom. Osoblje ETsA-e јe veoma odgovorno u upoznavanju sa nashom mrezhom u Venetsiјi ili drugim evropskim gradovima.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 3 programa koje nudi European Cultural Academy »

Ласт упдатед Decembar 16, 2018
Ovaj kurs je Na kampusu
Duration
1 Недеља
Redovne studije
Price
950 EUR
Prema lokacijama
Prema datumu