Pročitajte zvanični opis

Учење италијанског језика и развијање есенцијалних вештина за успешно уписивање дипломских студија уметности и дизајна на најбољим универзитетима у Италији. Усредсредите се на области које вас занимају док побољшавате своје академске вештине у окружењу које подржава.

Наш једногодишњи припремни курс пружиће вам широко разумевање уметности и дизајна. Развијте своје уметничке вештине и одлучите које специјализације да наставите. То ће такође побољшати ваш ниво вештина. То ће вам помоћи да одлучите о избору специјализације за наредне три године. Након завршетка једногодишњег курса, поднијет ћете портфолио рада. Ми ћемо ово процијенити за напредак на специјализацију по вашем избору.

Идеална припрема за вашу диплому из уметности и дизајна у Италији

Програм Оснивачка година у умјетности и дизајну даје могућност међународним студентима који желе да се упишу на талијански универзитет како би унаприједили своје знање талијанског језика и културе док уче основне појмове умјетност, дизајн и архитектуру у Италији.

Академски програм се нуди као 9 месеци школарине са 600 часова наставе и радионица и допуњен је курсом за припрему испита, практичним лабораторијама за уметност и дизајн и културним екскурзијама.

Након успјешног завршетка програма, ученици ће остварити ЦИЛС Б2 ниво сертификације (Цертификација талијанског као страног језика) и добити академске титуле правне вриједности, акредитиране од стране Министарства образовања Италије, које вриједе за упис на талијанске студијске програме.

Програм Фондације даје студентима условни упис у МАДЕ програм | Академија ликовних уметности у Сирацуси на Сицилији.

Предмети

35%: чл

20 Кредити | 160 Хоурс

 • Историја архитектуре и дизајна
 • Историја италијанске уметности
 • Италијанско друштво кроз кино
 • Радионице за дизајн Pathway

65%: Италијански језик

40 Кредити | 400 Хоурс

 • Курс италијанског језика (360 сати)
 • Припрема испита ЦИЛС

Радионице за Pathway

Студенти ће учествовати у низу практичних лабораторија и практичних радионица, вођених од стране стручног факултета који ће помоћи у развијању основних вјештина и техника за рад у ликовном и дизајнерском студију и савладавању занатства различитим материјалима.

Радионице Pathway ће такође проширити студентски портфолио који је основни услов за упис на студијске програме дизајна у Италији.114019_foto-720x479-1_0.jpg

Историја италијанске уметности

Италија је била један од најважнијих центара открића у умјетности и култури, а главне фазе његове умјетности, посебно од ренесансе до барока и неокласичног периода, утицале су и још увијек фасцинирају свијет. Курс је дефинисан као динамичан пут ка познавању историјске / теоријске фазе најважнијих профила који карактеришу италијанску историју од средњег века до најновијих уметничких трендова, укључујући футуризам, концептуалну уметност, Арте Повера и Трансавангардију.

Историја архитектуре

Студенти уче о историји архитектуре и дизајна у Италији од почетка 19. века до данас. Након свеобухватног увода у европски уметнички и културни контекст, курс ће развити теме о улози архитекте и дизајнера у италијанском друштву и његовој трансформацији из прединдустријског у постиндустријско доба.

Италијански језик

Курсеви италијанског језика нуде се као 8-месечни интензивни програм који омогућава полазницима да почну са почетним нивоима да постигну потребан ниво средњег (Б2) нивоа талијанског језика потребног за упис на италијанске универзитетске програме.

Студенте уче стручни, високообразовани инструктори италијанског језика који имплементирају комуникативну методу у учионици како би постигли најбоље резултате у сва 4 језичка знања: говор, писање, читање и разумевање слушања.

Припрема испита ЦИЛС

Студенти учествују у 40-сатном интензивном ЦИЛС курсу за припрему испита, који ће покрити најбоље праксе за академско писање, припремне тестове са ЦИЛС претходним радовима и усмене симулације испита које воде инструктори који су испитивачи ЦИЛС Универзитета у Сиени.

Syracuse Academy је ЦИЛС испитни центар. Студенти ће бити у могућности да се упишу на пролећном испиту. крајем маја како би се постигла Б2 ЦИЛС сертификација коју признају сви италијански и међународни универзитети и школе дизајна.

Италијанско друштво кроз кино

Циљ курса је да студенте води кроз главне историјске догађаје у Италији које представљају италијански филмски ствараоци од 40-их до данас. Кроз критички приступ и групну дискусију, теме, редитељи и глумци који карактеришу традицију и иновације италијанских филмова ће бити

анализирани у односу на различите националне догађаје, приказујући на тај начин социјалну историју Италије.

Студент Тестимониал

„Невероватан универзитетски доживљај пре него што је чак и покренуо универзитет! Помогло ми је да истражим своје страсти и пронађем свој прави интерес у области дизајна, да имам јасну идеју о специјализацији и каријери коју желим да пратим. Особље и професори на Академији били су невјеројатно подржавајући и од првог дана програма осјећали сам се добродошлим у сунчаном граду Сирацуси. На радионицама и разговорима о језичким размјенама успоставио сам пријатељства са студентима из Италије и цијелог свијета, то је непроцјењиво искуство за мој особни и професионални развој! ”

114018_foto-720x479-4.jpg

Главни разлози за придруживање нашем програму за годину оснивања

 1. Помаже попунити празнине за италијански универзитет
  • Италијански универзитетски систем захтијева најмање 12 пуних година основног и средњег образовања за упис на све студијске програме. Универзитети и дизајнерске школе такође захтевају сертификат за италијански језик Б2-горњи средњи ниво и лични портфолио (за дизајнерске додипломске програме).
 2. Дизајниран за међународне студенте
  • Наши ученици долазе из различитих земаља, добних група и поријекла. Поздрављамо интелигентне, креативне, мотивисане људе који су заинтересовани за улазак у уметност и дизајн.
 3. Изаберите специјализацију која вам одговара
  • Поред тога што вам омогућава да се упознате са језиком и културом Италије пре почетка универзитета, година оснивања такође пружа могућност да посетите универзитете широм земље и одлучите која је школа за вас.

За кога је овај програм?

Студенти који желе да пажљиво бирају која дисциплина уметности и дизајна желе да раде док развијају своје практичне вештине и лични портфолио:

 • Графички дизајн
 • Модни дизајн
 • Дизајн производа
 • Дизајн ентеријера
 • Архитектура
 • Цреативе Арт
 • Фотографија
 • Цртеж
 • Нови медији
 • Визуелна комуникација

Студенти са мање од 12 година школовања који желе да се упишу на италијански универзитет.

Такође, ученици који су студирали у америчким или британским школским системима и немају три испита за напредне положаје или А-Левел испите потребне за упис на италијански универзитет.

Студенти који морају да унапреде своје језичке вештине:

 • Постизање признатог Б2 (горњег средњег) сертификата италијанског језика је обавезно за учествовање у италијанским додипломским студијским програмима.

Информације о програму

Да ли година фондације омогућава студентима да се упишу у било који студијски програм у Италији?

По завршетку програма Фондације, студенти могу изабрати да се пријаве на било који универзитет или дизајн академију у Италији, након што су стекли неопходне предуслове за језичку компетенцију и минимални број година школовања потребних за пријаву на додипломске дипломе у Италији. У зависности од универзитета, од студената се може тражити да доставе додатну документацију или да положе пријемни испит за упис у програм избора.

Завршетак програма Фондације даје директан упис на курсеве БА на програму МАДЕ | Академија ликовних умјетности и дизајна у Сиракузи.

Који су предуслови за упис у Годину оснивања?

Студенти који се пријаве за програм Годишње фондације треба да обезбеде следеће документе:

 • Потврда о завршеном средњем образовању или диплома
 • Енглески језик Б1 (нижи средњи) сертификат: ИЕЛТС 4.5, Цамбридге ПЕТ или еквивалент)

Које су програмске накнаде и рокови?

Накнада за упис: € 2.100

 • плаћа се најмање 30 дана прије почетка програма

НБ. Студенти који не долазе из ЕУ требају уплатити накнаду за упис најмање 90 дана прије почетка програма како би могли поднијети захтјев за издавање визе.

Накнада за школарину: € 5.750

 • да буде у потпуности плаћен по датуму почетка програма (почетак јесени: 12. септембар / пролеће: 9. јануар)

НБ. Сва документација за пријаву треба да се пошаље најмање 30 радних дана пре почетка програма на адресу адмиссионс@сирацусеацадеми.орг

Који су датуми програма?

Година оснивања је деветомјесечни интензивни програм припреме универзитета. Студенти се могу уписати да започну програм у јесенском или прољетном семестру.

Поцетни програм - поцетак програма

 • 12. септембар 2019 - 31. мај 2020

Прољетни старт - почетак програма

 • 9. јануар 2020. - 6. септембар 2020
Jezik održavanja programa:
енглески језик
Италијан
Ласт упдатед April 20, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 12, 2019
Jan. 9, 2020
Duration
9 Месеци
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
7,850 EUR
Накнада за упис € 2.100 школарине у износу од 5.750 €
Deadline
avg. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 12, 2019
End Date
Maj 31, 2020
Krajnji rok za prijavu
avg. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
Start Date
Jan. 9, 2020
End Date
sept. 6, 2020
Krajnji rok za prijavu
dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.

sept. 12, 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
avg. 16, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
Maj 31, 2020

Jan. 9, 2020

Location
Krajnji rok za prijavu
dec. 6, 2019
All application documents should be sent at least 30 working days before the start of the program.
End Date
sept. 6, 2020

Syracuse Academy

Spring 2019 - Syracuse Academy

Syracuse

Sicily

MADE Program CABIN OUT workshop