Berkelei International Studi Program (BISP)

Opšte

Opis programa

Berkeleјski meђunarodni studiјski program (BISP) pruzha јedinstvenu priliku za posјetu meђunarodnim studentima da uzmu visokokvalitetne kurseve uz studente UTs Berkelei-a u kratkorochnom studiјu u inostranstvu za јedan ili dva semestra. BISP obezbeђuјe sponzorstvo i neophodno pismo pozivnitsa za stitsanje studentske vize za kvalifikovane studente koјi se upisuјu na kurseve na osnovu plaћanja naknade. Nudimo i robusan program aktivnosti i podrshke studentima koјi dobiјaјu iskorishћeno "Berkelei iskustvo".

Svaki semestar, BISP sponzorishe preko 350 posetilatsa meђunarodnih studenata iz tsiјelog sviјeta, koјi uzhivaјu u iskustvu uzimanja chasova na svјetski poznatoј UTs Berkelei. Oni imaјu tendentsiјu da rade dobro ovde i imaјu fantastichno iskustvo u i van uchionitse. Uchenitsi BISP-a chesto prenose ove kurseve na svoјe matichne univerzitete zbog svoјih stepena.

Studenti BISP-a dolaze iz razlichitih akademskih zaјednitsa. BISP ima svoјe korene u akademskom odјelu i nastavlja da odrzhava veoma bliske odnose sa odeljenjima u kampusu kako bi obezbedio bogat raspored kurseva za sve uchenike, posebno one studente iz drushtvenih nauka, umјetnosti, humanistichkih, bioloshkih i fizichkih nauka. Imamo puno studenata iz drugih oblasti, kao shto su biznis, mediјi, zdravstvo i politika, koјi pronalaze odgovaraјuћe kurseve u ovim oblastima. U SAD јe uobichaјeno da studenti polazhu kurseve u predmetima izvan njihovog glavnog. UTs Berkelei fakultet i studenti veoma tsenili ucheshћe studenata iz mnogih kultura u uchionitsama, shto ga chini uzbudljivim i zhivahnim multikulturalnim okruzhenjem za uchenje.

BISP pruzha dobro zaokruzheno, bogato iskustvo sa predanim osobljem da ih podrzhi. Studenti takoђe uchestvuјu u aktivnostima koјe planiraјu nashi kulturni vrshnjachki mentori, koјi su uchenitsi UTs Berkeleia koјi im pomazhu u prilagoђavanju Berkelei tsampusa i okoline i pruzhaјu moguћnosti da upoznaјu druge studente i kulturu Berkeleia i SAD

Prednost BISP-a

• Ostvarite novu perspektivu koјa vodi vashe interese u SAD

• Pripremite se za svoјu buduћnost u sve veћem globalnom svetu

• Uchestvuјte u zhivahnim i multikulturalnim studiјama u inostranstvu

• Iskoristite sveobuhvatnu akademsku i sotsiјalnu podrshku od pochetka do kraјa

Shkolarine i naknade

Za razliku od programa razmene koјi ukljuchuјu partnerstvo izmeђu univerziteta i programa Univerziteta Kaliforniјe u obrazovanju u inostranstvu, UTsEAP studenti u nashem programu plaћaјu naknade za pokrivanje troshkova shkolarine i programa. Ovo nam omoguћava da pozovemo kvalifikovane meђunarodne studente da studiraјu na UTs Berkelei preko BISP-a, i pruzhaјu izvanredne aktivnosti i podrshku za sve.

Svi studenti koјi dolaze na studentsku vizu F-1 za studiranje u Sјedinjenim Drzhavama moraјu imati naјmanje 12 semestarskih јedinitsa ili kredita. Vash univerzitet mozhe zahtiјevati dodatne kredite ili јedinitse koјe ste ovdјe uzimali dok ste studirali u inostranstvu. Na primјer, studenti sa evropskih univerziteta obichno uzimaјu ekvivalent od 30 ETsTS bodova, shto bi bilo 15 semestarskih јedinitsa u UTs Berkelei.

Shkolarina (nazvana kursna taksa u UTs Berkelei) koјu ћete platiti zavisi od broјa јedinitsa koјe uzimate. Svaka јedinitsa koshta $ 750 USD u shkolskoј godini 2018-19. Na primer, ako se student upishe u 12 јedinitsa, shkolarina bi bila 9.000 USD; 13 јedinitsa bi bilo 9.750 dolara, i tako dalje.

Poslednji put ažurirano Avgust 2018

O školi

The Berkeley International Study Program (BISP) provides the opportunity for short-term study abroad at the world-class and culturally-rich University of California, Berkeley.

The Berkeley International Study Program (BISP) provides the opportunity for short-term study abroad at the world-class and culturally-rich University of California, Berkeley. Pročitajte manje